Z powyższej strony wychodzi, ze mój kabel z e46 bedzie pasował do octavii 2 i bez problemu połączy sie z samochodem. Wystarczy tylko jak ściągnę vcds do wersji 12 tak? I pytanie jeszcze, dlaczego mój kabel kosztował 80 zł a ten drugi jest za 180? Czym one sie różnią ?
Warto kupić nowszy kabel do starszego auta? Mam skodę z 2008r ale chciałbym dostać najnowszą możliwą wersje kabelka tak abym mógł z kumplem korzystać, on ma O3 z początku tego roku.
bojlas, bądź cierpliwy, tak jest często na ali że na pare dni znikają oferty a potem się pojawiają
Zamieszczone przez Roberto18
Z powyższej strony wychodzi, ze mój kabel z e46 bedzie pasował do octavii 2 i bez problemu połączy sie z samochodem
Sprawdź bo możesz się zdziwić. Co do programu to jest ryzyko że uwalisz obecny kabel przy odpaleniu VCDS-a. Jak to mówią "Jest ryzyko jest zabawa"
dlaczego mój kabel kosztował 80 zł a ten drugi jest za 180? Czym one sie różnią ?
Jaki drugi? Na ali VCDS jest za max 120zł w zależności od oferty
[ Dodano: Wto 04 Paź, 16 16:45 ]
Zamieszczone przez bojlas
Warto kupić nowszy kabel do starszego auta? Mam skodę z 2008r ale chciałbym dostać najnowszą możliwą wersje kabelka tak abym mógł z kumplem korzystać, on ma O3 z początku tego roku.
No bo nie ma, przepraszamy, produkt jest niedostępny.
[ Dodano: Wto 04 Paź, 16 17:47 ]
Zamieszczone przez Ciekavy
bojlas, bądź cierpliwy, tak jest często na ali że na pare dni znikają oferty a potem się pojawiają
Z powyższej strony wychodzi, ze mój kabel z e46 bedzie pasował do octavii 2 i bez problemu połączy sie z samochodem
Sprawdź bo możesz się zdziwić. Co do programu to jest ryzyko że uwalisz obecny kabel przy odpaleniu VCDS-a. Jak to mówią "Jest ryzyko jest zabawa"
dlaczego mój kabel kosztował 80 zł a ten drugi jest za 180? Czym one sie różnią ?
Jaki drugi? Na ali VCDS jest za max 120zł w zależności od oferty
[ Dodano: Wto 04 Paź, 16 16:45 ]
Zamieszczone przez bojlas
Sam sobie odpowiedziałeś
Czyli im nowszy kabelek tym nawet lepiej i nie przeszkadza, że auto trochę starsze?
ja na Twoim miejscu zadał bym sprzedającemu pytanie czy faktycznie nie ma. :wink:
Jeżeli nie chcesz to poczekaj trochę. Pewnie jutro albo pojutrze się pojawią. :lol:
ja na Twoim miejscu zadał bym sprzedającemu pytanie czy faktycznie nie ma. :wink:
Jeżeli nie chcesz to poczekaj trochę. Pewnie jutro albo pojutrze się pojawią. :lol:
Napisałem kiedy będą jeszcze dostępne Ciekawe kiedy dostanę odpowiedź
Ok, jednak sie zdecyduje na zakup nowego kabla z vcds. Tylko nie rozumiem troche tego im nowszy vcds tym nowsze auta mozesz podłączać. To jaki vcds muszę miec do octavii 2 2009 rok? Tylko ona bedzie podłączana i jeśli jest możliwość to z j. Polskim. Czy do każdego kabla jest dołączany vcds, czy trzeba go pobrać? Tak tłumacząc łopatologicznie.
Ok, jednak sie zdecyduje na zakup nowego kabla z vcds. Tylko nie rozumiem troche tego im nowszy vcds tym nowsze auta mozesz podłączać. To jaki vcds muszę miec do octavii 2 2009 rok? Tylko ona bedzie podłączana i jeśli jest możliwość to z j. Polskim. Czy do każdego kabla jest dołączany vcds, czy trzeba go pobrać? Tak tłumacząc łopatologicznie.
Po polsku to będziesz miał jak zapłacisz 2300zł - Chińczyk dorzuca płytkę z programem, a gdyby nie działał da Ci link do jego pobrania.
Heh, nie chciało mi się wczoraj zamówić i już nie jest dostępny koszt 120zł za kabelek.
PS. Dziwnie się zamawia przez tego alixpressa. Nie ogarniam do końca :P na www.banggood.com jakoś łatwiej, bardziej intuicyjnie. Również nie przyjmuje polskich znaków ale to już błahostka.
[ Dodano: Sro 05 Paź, 16 17:07 ]
Dobra kupione cudeńko, jest jakaś szansa, że przyjdzie szybciej niż to jest opisane w aukcji? Powiedzmy 14 dni roboczych?
Jest gdzieś na forum poradnik o obsłudze VCDSa żeby nic nie sknocić?
PS. Z czystej ciekawości, Felcii tym nie zczytam co?
dwa msc temu kupiłem kabel VAG 16.8 z ali exprese identyczny jak kolega powyżej. dopiero teraz sie zabrałem żeby wypróbować i się okazało, że "majfrend" dodał mi pustą płytę cd ze sterownikami..
byłby ktoś na tyle miły żeby udostępnić mi jej zawartość na mejla ([email protected]) lub jakis serwer?
Pod koniec grudnia również dotarła do mnie najnowsza wersja 16.8, ale dopiero w tym tygodniu będę się brał za jej testowanie i mam nadzieję, że obędzie się bez żadnych jaj. Generalnie to chciałem zapytać czy dzięki kabelkowi mogę zweryfikować jakoś przebieg? Na wiosnę znajomi i rodzina będę zmieniać auta na Octavie lub coś innego z grupy VAG i pewnie będę proszony o pomoc przy weryfikacji tychże aut. Jako, że mam ten kabelek chciałbym w pełni wykorzystać możliwości jakie on daje stąd moje pytanie.
Nie wiem czy kwestia złego oprogramowania czy kabla (16.8) ale nie mam możliwości odczytu wartości bloków "08 Meas. Blocks" dla sterownika silnika, abs, instrument i kilku innych.
nie działa również 07 codding, a przynajmniej dla sterownika abs. wyskakuje komunikat "only for registerd version" (chciałem odblkowac możliwość całkowitej dezaktywacji ESP wg http://carsareweapons.com/golfR.html)
czy mógłby ktoś podać linka z wersją kabla która będzie kompatybilna z moją octavia 1z5 my2012? szukac wersji vcds 16.0 ?
WItam. Mam problem z połączeniem do OCTAVIA 1.8T z 1999r. Posiadam 2 interfejsy VAG KKL z przełącznikiem na poduszki, silnik i coś tam jeszcze oraz ELM327. Po wpięciu do kompa ELMa i odpaleniu PCM SCAN wyświetla się napis ELM327 PORT 9 FOUND a następnie po chwili ERROR COMUNICATION OBD2. Kontrolki na ELMie migają, żółta i zielona przez chwilę. Po odczepieniu ELMA nie pisze, że obd2 found tylko od razu skanuje porty i wywala błąd. Co moze być nie tak? Z innym autem ELM327 śmiga bez problemu. Oczywiście komunikacje uruchamiam na włączonej stacyjce, a sterowniki są poprawnie zainstalowane. Słychać jakby coś cykało 4 razy w aucie, albo w elmie.
Komentarz