Dziś w skodzie po nr VIN powiedziano mi że są też inne amortyzatory, czyli wynika że aby obniżyć ją do seryjnej wysokości trzeba zmienić zarówno sprężyny jak i amortyzatory?
Ale jakie wysokości sprężyn?
Poszukaj moich postow tam masz nawet foty, ja obnizalem z pakietu na bezdroza, kupilem komplet zawieszenia z KW , sping +amor, zawias wogole wyjal teraz moj szwagier i znow wsadzil ten na bezdroza, z tym ze ja mam zdaje sie szersza zwrotnice przod niz 1.4 . Wszystko da sie zrobic , czesci jest od groma do tego
Przesiadka z pakietu na bezdroza na seryjne zawieszenie bedzie bolesna. Bedzie mocno bujac.
Racja, nie polecam, ja posadzilem auto od razu jakies 6cm nizej
Przesiadka z pakietu na bezdroza na seryjne zawieszenie bedzie bolesna. Bedzie mocno bujac.
Właśnie się zastanawiam czy to ruszać... z jednej strony jeździ się super, sztywno, nie buja się, nie przechyla ( jedynie brakuje silnika 2.0 i jego mocy ), a z drugiej trochę traci na wyglądzie, bo felga jest według mnie KOSA a prześwit trochę to psuje...
można je wpakować do zwykłej FL żeby ciut usztywnić i obniżyć ?
można jeżeli chcesz delikatnie obniżyć względem serii. Ja zamieniłem ori zawias z RS'a na rzecz gwintu AP. Auto się obniżyło i defacto można je doregulować do własnych potrzeb.
powiedzcie mi taki motyw,
do O2 RS przed fl, zamiast ori sprężyn założyc eibacha pro kit, siądzie coś?
albo do tej rs, prokit + kyb ultra sr, będzie niżej niż ori rs?
I jak zastosowałeś te sprężyny? zastanawiam się nad takim rozwiązaniem i jeśli masz już u siebie to zrobione to z chęcią zobaczę jak wyszło i najważniejszejak z jazdą?
Witam .
Ogrzeje ,, kotleta'' aby nie zakładać nowego wątku i nie śmiecić chyba że gdzieś jest odpowiedz to poproszę wtedy na odesłanie ,, mnie tam '' .
Nie dawno dosłownie założyłem sprężyny HR - 50 i zeszło fajnie, teraz szukam amorów do tego. I z tego co dowiedziałem się z serwisu i w sklepie z częściami to potrzebuje amortyzatora o krótszym skoku. Z tego co popatrzyłem na necie to takie amorki to bilstein b8 , ale też firma taka jak AP posiada chyba w swojej ofercie takowe
Komentarz