Generalnie w kwocie ktora podales, szanujace sie zaklady robia program do CAY, wiec gdzie tam wywalanie DPF-a gdzie trzeba sie naprawde pobrudzic troche
Czy silnik 1.6 TDi CAYC jest juz rozgryziony pod chipa?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kamilkamien Zobacz wpisOdgrzeję odrobinę temat. Czy znacie magika jakiegoś z Kujawsko-pomorskiego a najlepiej Bydgoszcz Toruń lub okolice aby z 1.6 tdi CAYC wykrzesał parę koni więcej?
www.tuneforce.plChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Czy jest ktoś ,kto dłużej użytkuje auto po chipie ?----> ! biała MurzyNka ! <----
---->było 101km 260NM jest 136km 312NM<----
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MurzyN91 Zobacz wpisCzy jest ktoś ,kto dłużej użytkuje auto po chipie ?
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
A jaki moment i jaki masz przebieg ?----> ! biała MurzyNka ! <----
---->było 101km 260NM jest 136km 312NM<----
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MurzyN91 Zobacz wpisCzy jest ktoś ,kto dłużej użytkuje auto po chipie ?
Chip zrobiony 30.05.2009 - przy przebiegu 3000km
Teraz 8 latek i 155 000 km i wszystko ok. Olej zmieniany co 15000km
Komentarz
-
-
MurzyN91 - teraz przebieg 112 tys km, nie wiem jaki moment obrotowy ale "odchodzi równo" od 2 tys obrotów...spalanie spadło, choć chce się przyciskać...objawów negatywnych brak. EGR wyprogramowany, przepływomierz "oszukany" (coś tam z podaniem innego napięcia) i nie wywali błędów - jak zapewniał mnie gościu spokojnie na 500 tys km da radę... został DPF - działa, wypala się bez problemu ...ale to kwesta czasu kiedy wyleci z silnika...czyli +-150/180 tys km i zacznie siać błędami ...PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Ostatnio edytowany przez kmink; 1615.Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
a widział ktoś już gdzieś jakieś większe turbo w 1,6tdi?MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot
Komentarz
-
-
chodzą też plotki po forach i mechanikach, że CAYC + skrzynia 5b (oct,golf6,leon) nie mają dwumasy, a CAYC+6b (passat B7,superb2) mają DM - tu zaprzeczam, mam B7 2012 z CAYC bez DM;
i wykres (złożony z dwóch amatorsko, ponieważ w oryginałach skale były różne), auto zrobiło na po poprawkach jakieś 12-13tys km jak dotąd; sam prosiłem o chiptuning, ale "konserwatywnie" - to mam 140/280, chipsy wraz wyczyszczeniem DPF zrobione u kmink'a; cyferki nie robią wrażenia wobec niektórych wrzucanych powyżej, ale 1,5-tonowy pasek daje radę - robotę robi przede wszystkim fakt, że moment obrotowy nie zdycha przy 3000rpm, a można go (skutecznie) kręcić do powyżej 4000rpm na każdym biegu (na 6 nie sprawdzne powyżej 3000rpm )Załączone plikiOstatnio edytowany przez czernobyl; 3335.
Komentarz
-
-
Macie kogoś poleconego w Woj Świętokrzyskim?? Ile może kosztować soft? Totalna seria 220kkm przelotu.MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot
Komentarz
-
-
Ktoś coś jeszcze chipuje albo jeździ nadal na chipie? Ja jestem po chipie, było 100KM/255Nm, a teraz jest 136KM/298Nm. Wrażenia na plus na pewno jazda. Spalanie chyba nie wzrosło. Jeszcze muszę zobaczyć. A jak u Was te DPFy i inne cuda, nie ucierpiały? Gdzieś też czytałem, że te skrzynie biegów są do 250 Nm, w co za bardzo mi się nie chce wierzyć, bo często mają na serii ponad 250 niutów, a po za tym widzę, że sporo osób lata na nawet większym niutonów.
Wysłano z OnePlusa 7T Pro przy użyciu Tapatalka.
Komentarz
-
Komentarz