Zamieszczone przez Hawk1985
[O2FL] Siatka w kratce zderzaka
Zwiń
X
-
A ja sobie taką kratkę zrobiłem:
Uploaded with ImageShack.us
Ponitowałem szkielet z aluminiowych płaskowników, do niego siatka a to wszytko przymocowałem do wzmocnienia za pomocą tetrytek. Także jest mocne z zewnątrz nie wiadać a w razie potrzeby wyczyszczenia to nie ma problemu.
Komentarz
-
-
http://forum.octaviaclub.pl/templates/subSilver/images/ranks
vaz - dzięki za inspirację.Szkoda tylko, że dopiero teraz trafiłem na ten temat, byłbym bogatszy o 600pln. Chciałem tylko pokazać jak zrobiłem mocowanie, praktycznie wcale go nie widać i trzyma się solidnie. Czas pokaże jak to się sprawdzi.
Komentarz
-
-
tak jak vaz, z tej samej aukcji http://allegro.pl/siatka-tuningowa-a...419514097.html
Oczka rombowe: N8 - Sw-3,5mm x Lw-5mm
Komentarz
-
-
Re: http://forum.octaviaclub.pl/templates/subSilver/images/r
Zamieszczone przez meccvaz - dzięki za inspirację.Szkoda tylko, że dopiero teraz trafiłem na ten temat, byłbym bogatszy o 600pln. Chciałem tylko pokazać jak zrobiłem mocowanie, praktycznie wcale go nie widać i trzyma się solidnie. Czas pokaże jak to się sprawdzi.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Chciał nie chciał, ale ten tuning musi być ...15tyś przebiegu, a na chłodnicy czy tam skraplaczu, widać jabky ktoś z wiatrówki strzelił kilka razy , kwestia czy schowane tetrytki' ,czy ramka ? :szeroki_usmiech
Nie wiem jak to było w innych pojazdach /innych markach/ nie zaglądałem tam, ..czy tylko w skodzie robią te elementy chłodnicy z plasteliny ? :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopChciał nie chciał, ale ten tuning musi być ...15tyś przebiegu, a na chłodnicy czy tam skraplaczu, widać jabky ktoś z wiatrówki strzelił kilka razy , kwestia czy schowane tetrytki' ,czy ramka ? :szeroki_usmiech
Nie wiem jak to było w innych pojazdach /innych markach/ nie zaglądałem tam, ..czy tylko w skodzie robią te elementy chłodnicy z plasteliny ? :twisted:
W moim przypadku górna część skraplacza mimo, że widoczna przez grill, jest w bardzo dobrym stanie.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Po przeczytaniu tematu sam dzisiaj sprawdziłem skraplacz i faktycznie dolna część znacznie bardziej poniszczona niż górna, zamawiam zestaw który mecc podał czyli
Fajnie jest przeglądać forum i zapobiegać usterkom
PS:
Ciekawi mnie jak to będzie w zimę, czy czasami ta kratka nie będzie się zatykać i blokować dostęp powietrza? Ktoś już przejeździł zimę z takim patentem ?
Komentarz
-
-
Podbije temat, robił ktoś dla siebie taką osłonę jak Ruscy? http://translate.google.com/translat...0376152039383/
Pytam bo przyszła mi już czarna folia aluminiowa 50x100 oczko romb 3x5, jako stelaż chce użyć elementów z wymontowanej z poprzedniego samochodu kratki oddzielającej przestrzeń osobową od bagażowej. Jest stalowa ma oczko chyba 50x50 czy coś koło tego.
Myślę tylko z czego zrobić resztę, ramkę z profili aluminiowych jak Wojtenio i może na to dać gumowe uszczelki. Czy z czegoś innego?
Na spód dodatkowo gąbka do izolowania rurek co/cw
Całość zespolona ze sobą przy użyciu opasek zaciskowych (trytytek, tetrytek? :P czy jak to tam się zwie)
---
Jakieś sugestie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazek103Wymodziłem coś podobnego i jak na razie jest ok. ciekawy jestem jak sprawdzi się w upały w lecie.
Wygląda to na gęstą siatkę , jakie oczka, i po co ta izolacja piankowa na rurkach?
Komentarz
-
-
Siatka w czy' minuty :lol:
Mnie to zajęło trochę dłużej, bo przymierzałem , kombinowałem, mierzyłem, a wygląda to tak.
free picture upload
Siatkę kupujemy przeważnie w rozmiarze 25x100, więc docinamy tylko na długości, na wymiar 74cm, brzegi po 4cm zaginamy. Wsuwamy ją oczywiście górą i teraz kolej na tetrytki :szeroki_usmiech , żeby założyć boczne trzeba wcześniej wyjać zaślepki przy halogenach, pozostałe 3 ,/długie lub spiąć po dwie/ oplatamy pas przedni i siatkę. Dolne rogi siatki opierają się o występ w podłodze' , górę trzymają opaski, całość siedzi sztywno.
Foto z przodu, siatka jest widoczna głównie dlatego ,że maska jest otwarta i wpada światło.
Zastosowałem siatkę ,troch większa niż koledzy, jest to 4x8mm ,wzór plaster miodu
Komentarz
-
Komentarz