Zamieszczone przez sebkoch
Pakiet Dynamic
Zwiń
X
-
-
Wystarczy mieć dziecko 2-6lat i zobaczylibyście jak po jednym sezonie wyglądają progi. Jak dla mnie zabezpieczenie ich ma sens szczególnie z tyłu. dlatego ja swoje okleiłem.
i wygląda to całkiem nieżle
Komentarz
-
Poszykuję wachowej pomocy, której niestety nie jestem w stanie uzyskać od dealera Skody
Sprawa rozchodzi się o pakiet Dynamicj i Sportową kierownicę 3-ramienną (płaska od dołu i z dziurkowaną skórą).
Widzę, że w obecnym cenniku sportowa kierownica wypadła z pakietu Dynamic i jest dostępna jako opcja. Chciałbym sie upewnić jak to było w poprzednich cennikach bo po tłumaczeniacj delarea już sam mam wątpliwości :?
Interesuje mnie Octavia z produkji pierwsza połowa 2015. Czy dobrze rozumuję, że z pakietem Dynamic przychodziła również kierownica sportowa - 3-ramienna, płaska od dołu i z dziurkowaną skórą?
Komentarz
-
rafjo,
W cenniku z 01.06.2015 jest taki opis
"Pakiet Dynamic – sportowe fotele przednie ze zintegrowanymi zagłówkami, tapicerka Dynamic
czerwona lub szara, trójramienna kierownica skórzana bez obsługi radia i telefonu, spoiler dla wersji
Liftback"
Jeśli chodzi o kierownice z pakietu dynamic to i tak trzeba wyłożyć 550zł bo nawet jeśli była by sportowa to nie ma ona sterowania i te 550 zł i tak należało by dorzucićjest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
ja nie bralem pakietu dynamic tylko po prostu opcje 3-ramienna kiere wielofunkcyjna.
diler mowil ze przyjdzie ta "sportowa" i taka tez przyszla (ponoc wczesniej te kierownice nie byly perforowane i sciecie na dole bylo symboliczne).
zamawialem w marcu 2015, przyszla w maju.
o, taka:
Komentarz
-
ja mam dynamic i dopłacałem właśnie 550zł do takiej ze sterowaniem którą pokazał hans2 - produkcja koniec września 2015
Komentarz
-
Gdy bierzesz pakiet dynamic to wchodzi sportowa, dziurkowana, spłaszczona kierownica, ale bez przycisków. Aby mieć sterowanie musisz dopłacić 550 pln. Taka konstrukcja marketingowa. Niby pakiet Dynamic za 1100, ale tak faktycznie za 1650
Komentarz
-
Komentarz
-
Bo ja wiem czy warto - ja nie brałem łopatek celowo. Dużo czytałem wpisów posiadaczy że to tylko bajer którym się pobawili na początku... Poza tym - przy dsg zawsze można biegi zmienić lewarkiem, a jak ktoś tak często chce zmieniać biegi to niech kupi sobie manuala a nie dsg.
Zapewne zależy kto po co kupuje auto z DSG. Ja to wziąłem dla wygody, więc w moim przypadku nie mam potrzeby zmieniać ręcznie biegów w ogóle.
Komentarz
-
I tu jest sendo sprawy - na leniwcaZamieszczone przez accBo ja wiem czy warto - ja nie brałem łopatek celowo. Dużo czytałem wpisów posiadaczy że to tylko bajer którym się pobawili na początku... Poza tym - przy dsg zawsze można biegi zmienić lewarkiem, a jak ktoś tak często chce zmieniać biegi to niech kupi sobie manuala a nie dsg.
Zapewne zależy kto po co kupuje auto z DSG. Ja to wziąłem dla wygody, więc w moim przypadku nie mam potrzeby zmieniać ręcznie biegów w ogóle.
O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
Komentarz
-
Przez 2 lata ręczną zmianę biegów zrobiłem może 3-4 razy, podczas zjeżdżania z poważnych gór redukowałem, żeby hamować silnikiem (Alpy, Karpaty). W codziennym użytkowaniu po "nauczeniu się" działania DSG nie jest to narzędzie potrzebne.
Komentarz
-
Komentarz
-
Ja zrzucam przewaznie 2-3 biegi przed wyprzedzaniem.
DSG czasem zrzuca z 6 na 2, predkosc wzrasta o 5km/h i dopiero zapina 3. Wole sam sobie od razu na 3 zredukowac... :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz
-
Dla mnie strzałem był wybór kierownicy ze spłaszczonym dołem. Wygląda to może i dobrze, ale podczas szybkiej jazdy (sprawnościówka czy szybkie kręcenie się po mieście) mi osobiście bardzo przeszkadza.Biały działkowóz
Komentarz
-
Kapitan Snuja, w czym niby przeszkadza ten sciety dol? jaki uchwyt jest przy tym niewygodny? Bo na szybkiej sprawnosciowce na torze nie przeszkadzało mi to w zaden sposob do tej pory.. A zakladam ze RS i pakiet Dynamic to ta sama kierownica ze spłaszuczonym dołem (mowa o MY15 i pozniejszych).
Komentarz
-
Komentarz
-
Ja bym sie nigdy w zyciu na okragla nie zamienil.
Druga sprawa, ze jezdze na Indywidualnym trybie z kierownica na sport i nie trzeba wcale duzo krecic (ten uklad kierowniczy w RS w porownaniu do cywila jest dla mnie bombowy.
)
Komentarz
-
Przeszkadza w szybkim odkręcaniu kiedy chcesz złapać kierę a tu zonk. Przy dokręconej dwójce i ostrym wyjściu z jednego w drugi zakręt może to być lekko niebezpieczne - oczywiście to moje spostrzeżenie, kierowcy amatora.Biały działkowóz
Komentarz
-
No i lepiej wygląda od normalnejZamieszczone przez MaicroftWsiadasz do auta i jakos tak wiecej w nim miejsca, bo kierownica jest u dolu krotsza o te 5cm.
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Dokładnie tu tkwi różnica - w RS nie trzeba tyle kręcić kierownicą.Zamieszczone przez HubeeJa bym sie nigdy w zyciu na okragla nie zamienil.
Druga sprawa, ze jezdze na Indywidualnym trybie z kierownica na sport i nie trzeba wcale duzo krecic (ten uklad kierowniczy w RS w porownaniu do cywila jest dla mnie bombowy.
)Octavia 3 RS TSI
Octavia 2 BXE +
Komentarz
-
Komentarz
-
W RS jest progresywny uklad a cywilne z Mode Selection mają jakąś namiastkę tylko...Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj
Komentarz
-
W zwykłej O3 też można to mieć - ja mam wspomaganie progresywne jak w RS a nawet nie mam nawet drive selectZamieszczone przez sebkochW RS jest progresywny uklad a cywilne z Mode Selection mają jakąś namiastkę tylko...Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł"
! Pozdrawiam
Komentarz
Komentarz