co do chlapaczy podpowiem jedno jak komu ruda jeszcze nie wylazła na rantach gdzie mają być lub są chlapacze. Mi wylazła pod chlapaczami na rantach błotników i musiałem ingerować. Teraz za sugestią kogoś na forum nie pamiętam w jakim wątku na całej powierzchni gdzie chlapacz styka się z błotnikiem nakleiłem folię taką jaka jest fabrycznie naklejana na początku tylnego błotnika pod tylnymi drzwiami. Odnośnie stosowania chlapaczy moje zdanie jest takie, że chronią przed kamieniami spod koła zwłaszcza przedniego. Położony 'baranek" na progu pomaga ale na pewno mniej jak chlapacz.
Chlapacze
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez yunior81Panoramix, właśnie siedzę sobie w salonie Skody i jest jedna biała sztuka która czeka na wydanie klientowi i właśnie ma założone chlapacze. Powiem szczerze ze wygląda całkiem całkiem.
Także ja polecam.
PS. Te zdjęcia były robione w Dobroniu ? Tak trochę wyglądają
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962Teraz za sugestią kogoś na forum nie pamiętam w jakim wątku na całej powierzchni gdzie chlapacz styka się z błotnikiem nakleiłem folię taką jaka jest fabrycznie naklejana na początku tylnego błotnika pod tylnymi drzwiami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voctawiaskażdy ma swój gustO3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Ojciec ma 5 letnią Octawię bez chlapaczy i bez oklejania i ostatnio na przeglądzie oglądałem progi i całe podwozie i muszę powiedzieć że wygląda jak nowa, oczywiście dbam osobiście o mycie i zabezpieczenie lakieru dlatego mam nadzieję że moja III będzie wyglądała tak samo po takim okresie.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Jak się przejadę autostradą gdzie ominę kilka tirów i zostanę wyminięty przez osoby ze > 150km/h no to boki i przód mi się uwalą z chlapaczami czy bez. Ale po jeździe po mieście widzę różnicę na drzwiach. Nawet teraz po deszczach mam porównanie jak było przed chlapaczami, a jak po Odczuwam też różnicę w widoczności jak jedzie przede mną samochód bez chlapaczy oraz z chlapaczami. Jak dla mnie to powinno być na tyle obowiązkowe bo wpływa na widoczność np. w czasie deszczu osoby za tobą.
No i odkąd są chlapacze nie słyszę kamieni, które biją w progi, a że budowa niedaleko to niestety syfu na drodze trochę jest.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsJak się przejadę autostradą gdzie ominę kilka tirów i zostanę wyminięty przez osoby ze > 150km/h no to boki i przód mi się uwalą z chlapaczami czy bez. Ale po jeździe po mieście widzę różnicę na drzwiach. Nawet teraz po deszczach mam porównanie jak było przed chlapaczami, a jak po Odczuwam też różnicę w widoczności jak jedzie przede mną samochód bez chlapaczy oraz z chlapaczami. Jak dla mnie to powinno być na tyle obowiązkowe bo wpływa na widoczność np. w czasie deszczu osoby za tobą.
Zamieszczone przez voctawiasMi się chlapacze nie podobają - niszczą linię auta, wolę umyć auto dwa razy w miesiącu niż wozić plastik, ale jak ktoś powiedział każdy ma swój gust.
Wedle mnie wlaśnie projektanci wywalili chlapacze bo "niszczą linię auta i kosztują" a jak mieli by obowiązek umieszczenia ich to by zaprojektowali je ładne, a nie kawałki gumy ( bo obecnie nie musza dbać o ich wygląd a więc po co się na nich skupiać )-----
O3 - zamówiona...
Komentarz
-
-
Mnie dziwi, że wielu producentów m. in. Skoda (chyba tak jak cała grupa VW) zalicza chlapacze do wyposażenia dodatkowego, płatnego, kiedyś był to normalny element wyposażenia jak np wycieraczki itd.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Ja w swojej obecnej (już niedługo ) O1 mam chlapacze, ale mam ciemnozielony kolor lakieru, więc w oczy się nie rzuca. Natomiast specjalnie przyglądnąłem się ostatnio wielu różnym samochodom pozycjonowanym troszkęwyżej niż skoda i trzeba przyznać, że chlapaczy nie uświadczysz....
Nowa O3 ma być w jasnym kolorze, więc pewnie aby nacieszyć oko wyglądem to z montażem chlapaczy się wstrzymam....O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
Alf, ......... wstrzymasz sie do pierwszego strzalu kamienia w blache ......
Jak wy sie targujecie kupujac nowy samochod. Takie rzeczy ja chlapacze, dywaniki gumowe, wykladzna w bagazniku, mowa oczywiscie o oryginalach, to sprzedawca dorzuca gratis do auta. A jak przemyslicie sprawe chlapaczy na nie, to jest jeszcze allegro i jakis biedak kupi je za kilka zlotych..... I zamiast tracic cale 100 zl. przy zakupie auta za 80000 bedziecie ta stowke do przodu....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81targujecie kupujac nowy samochodO3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zanim odebrałem OIII, jeżdziłem przez miesiąc w maju zastępczą OIIFL z 2012r,od nowości bez chlapaczy i powiem tak nie chciałbym żeby w mojej OIII tak wyglądał tylny zderzak po roku jak w tamtej. Była srebrna i na zderzaku odprysk na odprysku, rzucający się niestety bardzo w oczy, a dla entuzjastów zadbanego samochodu tak jak ja, to wielka tragedia żeby tak wyglądało niespełna roczne auto.
Komentarz
-
-
Co Was opetalo z tymi chlapaczami?!?!?!
Blagam - opamietajcie sie...
ps. w modelu O3 na 2015 ma byc w ramach wyposazenia dodatkowego do chlapaczy dodawany taki oto niezastapiony przedmiot... ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Co Was opetalo z tymi chlapaczami?!?!?!
Blagam - opamietajcie sie...Zamieszczone przez marlej108Na Jowisza... dajcie spokoj z tymi nieszczesnymi chlapaczami...
fuj.
Jakbyś chciał zobaczyć brzydkie chlapacze, szpecące samochód zobacz tylne chlapacze do Pandy, gumowiec przekrojony na pół, a u nas skoda dała wybór , przynajmniej do O2 można wybrać "style" małe i przy ciemnych lakierach niewidoczne.
Komentarz
-
Komentarz