Pierwsze przypominają Golusy 18", drugie Minorisy 16"
Co mi sie nie zgadza to ET. Oryginalnie przy 16 jest ET 46, te mają 45
Poza tym jak dla 16" wszytko jest ok, 5x112, 6,5 x 16
Jeszcze takie pytanie. Czy przy ubezpieczeniu AC w razie jakies szkody, ubezpieczyciel szukając sposobu na wymiganie sie od płacenie moze zarzucić, ze zalozone felgi nie mają rozmiaru który np. przewiduje producent dla danego modelu samochodu?
W konkretnym przypadku chodzi mi o osadzenie ET.
dla silnika 1,4 Tsi CHPA, opony 205/55 R16 ,6,5 ET=46?
obie aukcje to chamskie repliki ori felg Skody. Ja bym nie kupił, bo nie wiadomo jak z wytrzymałością, bezpieczeństwem.
Jeśli Ci się nie spieszy to lepiej poczekać jak pojawią się oryginały. Mnie się udało wyrwać oryginalne Velorum w podobnej kasie.
Jeszcze takie pytanie. Czy przy ubezpieczeniu AC w razie jakies szkody, ubezpieczyciel szukając sposobu na wymiganie sie od płacenie moze zarzucić, ze zalozone felgi nie mają rozmiaru który np. przewiduje producent dla danego modelu samochodu?
W konkretnym przypadku chodzi mi o osadzenie ET.
pierwsze słyszę (no chyba że jakaś firma krzak robi tak akcje...)
Zamieszczone przez bob_best
obie aukcje to chamskie repliki ori felg Skody.
mylisz znaczenie pojęcia REPLIKA...
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Podrobki to fakt, wygląd nie jest jednak najgorszy.Ciekawe jak z homologacją
Trochę czasu juz szukam, to maja być felgi na zimę, obecnie mam stalówki i nie mogę juz na nie patrzeć
+1 do slow Lukiego. Komplet felg Dezent 17" to kolo 2tys PLN - maja całkiem fajne wzory, firma porzadna, z homologacjami itp, wiec nie ma obaw o to ze felga strzeli przy 200..
Oczywiscie wzor to kwestia gustu, jeden powie model X, drugi Y, trzeci ze w ogole do niczego wzory.. Ale to standard w estetyce - tak jak z kolorem auta
OK Dezent ale .... 16". Szukam takiego rozmiaru. Dostalem oferte z www.felgi.pl. Cena ok 340 zl sztuka.
A propos tych felg z alledrogo, wzór bardzo zbliżony do Minoris (16") i Golus (te w Skodzie tylko 18"). Te wzory u Skody akurat mi się podobają
Fajne ceny mieli na dosc nisko ocenianego http://m.opineo.pl/opinie/polskihurtopon-pl
Informacyjnie, czy macie z tym sklepem jakies doswiadczenia? Ceny maja naprawde dobre, ale komentarze mowia, ze dlugo realizuja zamowienia ok. miesiaca
Szczerze powiedziawszy podarowalem sobie tutaj zakup juz na etapie wymiany maili.
Fajne ceny mieli na dosc nisko ocenianego http://m.opineo.pl/opinie/polskihurtopon-pl
Informacyjnie, czy macie z tym sklepem jakies doswiadczenia? Ceny maja naprawde dobre, ale komentarze mowia, ze dlugo realizuja zamowienia ok. miesiaca
Szczerze powiedziawszy podarowalem sobie tutaj zakup juz na etapie wymiany maili.
Po przeczytaniu kilku wpisów już nawet bym nie zadawał pytań.
Czy potencjalna oszczędność kilkudziesięciu złotych na oponie jest warta podejmowanego ryzyka??!!
Panowie, pytanie: felgi 19x8,5 et 38 podejdą do skody?
Jak z wystawaniem, obcieraniem?
Opona 225 będzie naciągnięta - czyli będzie szerzej i niżej niż przy 7,5?
Ostatnio widziałem na parkingu pod jednym z warszawskich centrów handlowych Audi A5 po liftingu na stalowych 15" bez kołpaków. Do tego opony zimowe Dębica Frigo. Nie każdy przykłada wagę do kół.
O co ci chodzi, bo reakcji zupełnie nie rozumiem? Jeśli zakupu dokonuje kredytowka, na której jestem w stanie wycofać transakcje jeśli coś jest nie halo, a dodatkowo jako klient jestem prawnie kryty 14 dniowym zwrotem, prawem do rękojmi, towaru niezgodnego z umowa etc. to gdzie widzisz problem?
Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tym sklepem poza wybiorczo przeczytanymi komentarzami z linka, który podalem?
Aha, no tak - 225/35. Chodzi mi o to, czy na dole - w miejscu styku z podłożem - będzie szerzej, czy tylko zrobi się stożek + felga będzie odsłonięta?
No i czy z przodu nie będzie taki zestaw nieco wystawał.
Licząc
1. fabryczny zestaw to et 51 przy feldze 7,5 cala
czyli mamy na stronę od osi 7,5x2,54/2=9,525 cm
2. przy moich mamy et 38 przy feldze 8,5 cala
czyli mamy od osi 8,5x2,54/2=10,795
do tego oś jest odsunięta na zewnątrz bardziej o 1,3 cm
co daje nam 12,095 cm
czyli koło będzie wystawać o 2,57 cm bardziej niż seria.
opona trochę mniej bo się schowa w feldze.
Dobrze liczę?
Maks dystanse na przód jaki ludzie wrzucają to 2 cm, standard to 1,5 cm.
Z drugiej strony eibach ma do o3 dystanse 40, 30, 22 i 10 mm...
OzA, dzięki, czyli dobrze policzyłem - my wyszło 25,7 mm, aplikacja zaokrągliła do 26 mm. Pytanie czy to już jest poza obrysem z przodu, czy jeszcze się mieści?
I jeszcze jak to jest z tym naciągiem opony 225 na feldze 8,5" - czy na dole - w miejscu styku z podłożem - będzie szerzej, czy tylko zrobi się trapez + felga będzie odsłonięta?
Kupilem u nich opony, czekałem okolo miesiaca i podobnie jak kolega mmor kiedy napisalem, że rezygnuje odpisali że opony zostały wysłane. Pomimo że mieli na stronie napisane "dostępność bardzo dużo" to opony zostały wyslane prosto z Niemiec i były "świeżutkie".
Dodzwonić się na infolinię w moim przypadku było niemożliwe, jedynie na maile odpisywali dość szybko.
Kupowałem u nich opony zimowe do Rapida. Czas oczekiwania niemożebnie długi, ale przed zimą zdążyli. Na kpl. opon jakieś 100zł mniej niż u konkurencji. Data produkcji 2 m-ce przed dostawą.. Do opon żadnych uwag. Nie szukałem ze sklepem kontaktu. Tam można kupować, jeśli jest się zdecydowanym na towar.
Pozdrawiam
całość zmontowana, wyważona tylko zakładać i jeździć (odpada koszt ok 100zł za założenie opon na felgi, wyważenie w przypadku zakupu opon i felg oddzielnie)
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
Komentarz