Kamerka Cofania dla Columbus , Amdusen czy Bolero w tym nie ma problemu.
Pasuje Originalna Kamerka od VW
jeden Problemik jest w tym ze trzeba powiekszyc otwor Klamki w Bagazniku o Octavia 3 ma mniejszy niz Originalny Kamerka.
Potem trzeba przeciagnac kabelki do przodu az do schowka.
Wyciagnac Sterownik i podlaczyc wtyczke.
Nastepnie albo w Servisie albo po przez VSCD Aktywowac sygnal.
Kamerka wspolpracuje z czujnikami Parkowania.
Strona Niemiecka
Sie wollen Ihren Skoda individualisieren und Aufrüsten. Wir bieten Nachrüstungen von Rückfahrkameras, Leistunssteigerungen und Soundsystemem in Skodas an.
w tej chwili ofreuja Kamerke troszeczke mniejsza ale nie trzeba wycinac Blachy.
Ta mniejsza Kamerka niestety nie pokazuje zoltych Linji
jeszcze nie bo czekam na moja Oktavie na poczatku Marca zamowilem ale juz czytam co mozna zrobic i tak jak pisza na Niemieckich Forach to nie ma z tym problemow. Kamerke juz Kupilem ze Slowacji
jak tylko przyjdzie moja O3 (w Maju) to zabiore sie za montaz.
Witam.
I już udało się zamontować kamerkę?
Niestety z powodow zdrowotnych moja zona musiala odmowic 1 Oktavke (bylem prawie na drugim swiecie, bylo zemna bardzo ciezko)
Po wyjsciu ze szpitala zamowilem od reki podobna oktavke. Moja juz sie wyprodukowala
i znajduje sie w Poznaniu jutro ma przyjechac do dealer na koniec Tygodnia bedzie odbierana i dostarczona mi do domu. Ja narazie nie moge jezdzic Autem przez pol roku.
Ale jak tylko ja dostane i wroce z Sanatorium to zabiore sie za montaz.
W Modelach rocznika 2015, otwor Klamki bagaznika jest juz dopasowany pod Kamere od VW . Kamerka od VW
Dla tych co maja wersje 2012-2014 beda niestety zmuszeni powiekszyc otwor przed zalozeniem originalnej Kamerki od VW lub wziasc jakas zastepcza.
Ja moja Oktavke dostalem jako Model 2015 wiec bede mial tylko zalozenie Kamerki i przeciagniecie Kabli oraz odblokowanie.
Dla tych co nie maja Modelu 2015, przed zakupem Kamerki zwrodzcie uwage z ktorej strony przebiega wam Kanal na Kable w bagazniku. Jezeli Kanal znajduje sie z prawej strony (strona pasazera) to wystarczy Kabel 6,5m
jezeli Kanal przebiega po lewej stronie (od Kierowcy) to przy 6,5m trzeba ciagnac Kable w podsofitce. I tu proponuje wam kupic kabel 7,5m lub 9m.
Teraz narazie znajduje sie w Sanatorium. jak wroce to zabieram sie za montaz Kamerki.
to wszystko zalezy od twojego ASO moj mi by to zrobil oprocz wyciecia klapy.
Pierwsza Skode ktora u mojego ASO zamowilem, na poczatku Marca (z powodow zdrowotnych zostala odmowiona), wtedy moj Diler powiedzial mi ze wszystko oprocz wyciecia otworu mi zrobia.
Po zapytaniu dlaczego nie wyciecie otworu?
odp. z powodow Gwarancji na Karoserie.
Dlatego jezeli twoj ASO tego sie podejmie to gratuluje.
to wszystko zalezy od twojego ASO moj mi by to zrobil oprocz wyciecia klapy.
Pierwsza Skode ktora u mojego ASO zamowilem, na poczatku Marca (z powodow zdrowotnych zostala odmowiona), wtedy moj Diler powiedzial mi ze wszystko oprocz wyciecia otworu mi zrobia.
Po zapytaniu dlaczego nie wyciecie otworu?
odp. z powodow Gwarancji na Karoserie.
Dlatego jezeli twoj ASO tego sie podejmie to gratuluje.
A jakie są koszta ? kamerę zawsze można zamontować w zderzaku np. i raczej nie musi być dedykowana do VW tylko pytanie co dalej ?
Komentarz