Ja mam przy zakupie samochodu dokupioną kamerę montowaną w ASO i taki widok mam jak na załączonym zdjeciu. Czy wy też tak macie i jak ma się to do zdjęć z instrukcji?
Kamera Cofania
Zwiń
X
-
znalazłem taką kamerę do octavi III FL , czy ktoś już montował, podłączenie pod wtyczkę niebieską za radiem czy dołożenie kamery trzeba programować czy wystarczy reset wyświetlacza przez dłuższe przytrzymanie gałki włączania
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez swnuk Zobacz wpis
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez swnuk Zobacz wpisA czemu nie w lampkę? Taką znalazłem na ali, kupiłem i zamontowałem
Komentarz
-
-
IMG_20201106_072115_resized_20201112_035021484.jpg
Wrzucam fotkę jak obiecałem. Jakość obrazu jak za tą cenę jest akceptowalna - dobra.
W nocy jest podczerwień więc też jest ok.
Oczywiście podłączenie pod niebieską kostkę, niestety zasilanie musi być przez przekaźnik bo podłączona bezpośrednio pod lamkę wstecznego, nie działa. Ze wstecznego podłączona cewka przekaźnika a zasilanie z zapalniczki w bagażniku.
Podłączenie pod niebieską kostkę i kodowanie jest na youtube.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez swnuk Zobacz wpisIMG_20201106_072115_resized_20201112_035021484.jpg
Wrzucam fotkę jak obiecałem. Jakość obrazu jak za tą cenę jest akceptowalna - dobra.
W nocy jest podczerwień więc też jest ok.
Oczywiście podłączenie pod niebieską kostkę, niestety zasilanie musi być przez przekaźnik bo podłączona bezpośrednio pod lamkę wstecznego, nie działa. Ze wstecznego podłączona cewka przekaźnika a zasilanie z zapalniczki w bagażniku.
Podłączenie pod niebieską kostkę i kodowanie jest na youtube.
Masz doświetlenie diodami IR ?
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
-
Witam.
W swojej O3 zamontowałem kamerę cofania z Ali. Dzisiaj pojawił się problem. Kamera działa lecz obraz jest czarno biały i mruga napis STOP. Wczoraj rozładował mi się akumulator ponieważ auto stało na wlacoznych dziennych, lecz nie wiem czy ma to coś wspólnego. Czy ktoś z was miał podobny problem?
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
-
Dzień dobry , potrzebuje pomocy w znalezieniu kamery cofania do octavia 3. Przejrzałem całe Ali i allegro. Octavia w kombi 2014r , długość przycisku jest na 9cm. Mocowanie mam z blaszka z jednej strony , podobnie jak przy lampkach. Nigdzie tego nie ma ,są mocowania na wystające bolce lub plastikowe zaczepy ale przy długości 11cm. Dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Amundsen z nawigacją.Ostatnio edytowany przez Marcin08; 9994511.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcin08 Zobacz wpisDzień dobry , potrzebuje pomocy w znalezieniu kamery cofania do octavia 3. Przejrzałem całe Ali i allegro. Octavia w kombi 2014r , długość przycisku jest na 9cm. Mocowanie mam z blaszka z jednej strony , podobnie jak przy lampkach. Nigdzie tego nie ma ,są mocowania na wystające bolce lub plastikowe zaczepy ale przy długości 11cm. Dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Amundsen z nawigacją.
Mam O3 z 04.2014 i musiałbym zmienić radio na MIB2 aby kamerę podłączyć.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spj Zobacz wpis
Jeżeli masz radio MIB1 to kamery nie podłączysz.
Mam O3 z 04.2014 i musiałbym zmienić radio na MIB2 aby kamerę podłączyć.
Z mib1 będzie problem z bolero, ale amundsen i Columbus obsłużyć powinny kamerę ...
Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcin08 Zobacz wpisDzień dobry , potrzebuje pomocy w znalezieniu kamery cofania do octavia 3. Przejrzałem całe Ali i allegro. Octavia w kombi 2014r , długość przycisku jest na 9cm. Mocowanie mam z blaszka z jednej strony , podobnie jak przy lampkach. Nigdzie tego nie ma ,są mocowania na wystające bolce lub plastikowe zaczepy ale przy długości 11cm. Dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Amundsen z nawigacją.
Mam małą klamkę i mam kamerkę od majfrendow. Działa już jakieś 3 lata.
Komentarz
-
-
Tak, skrót myślowy, chodziło mi o Bolero MIB1.
Zamieszczone przez Marcin08 Zobacz wpisMam 0035864a, z tego co się już zdążyłem zorientować to powinna działać. ?Ostatnio edytowany przez spj; 5971.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcin08 Zobacz wpisTak dokładnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcin08 Zobacz wpisMożesz podesłać link/ model kamery? Też masz w klapie 9cm ?
Mam wersję D -170st. I faktycznie ten kat widzenia się przydaje przy wyjeżdżaniu tyłem z miejsc parkingowych.
Sprawdź tylko jaka masz wtyczkę w klamce (są 2 rodzaje) i dobierz właściwy model (u mnie był 8012).
Nie jest to oczywiście full HD ? ale teściową od psa odróżnisz
I do tego blaszka 5J0 827 229 do zamocowania kamery (w ASO około 10 zł)
Ostatnio edytowany przez dzida_; 46192.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcin08 Zobacz wpisDziękuję Ci bardzo rozumiem że podłączenie to 2 piny pod schowkiem i kodowanie? Mam taką samą wtyczkę z tym plastikiem do odryglowanie.
Komentarz
-
Komentarz