Nawigacja do Bolero
Zwiń
X
-
Witam kolegów jestem nowym forumowiczem więc przepraszam jeśli napisze coś nie tam gdzie trzeba. Pytanie pierwsze ile kosztuje odblokowanie smartlinka aby można było korzystać z iphona? Co daje smartlink czy działają np. Goggle maps? Co można odblokować za pomocą vaga z funkcji których korzystamy. Np doświetlanie zakrętów?
-
-
I po wątpliwości. Gniazdo w aucie ładuje telefon bez problemu.
Wytapane na szybko...
Zostaw komentarz:
-
-
Mam tylko jedną wątpliwość - mój telefon potrzebuje 2A :/ i podejrzewam że USB w skodzie nie uciągnie go
Zostaw komentarz:
-
-
tak, po podłączeniu do usb następuje ładowanie telefonu, bez względu czy do czegoś jeszcze wykorzystujesz (smartlink, muza...)Zamieszczone przez opoj76Czy wtedy jednocześnie bateria telefonu się ładuje?
Zostaw komentarz:
-
-
Z tego co rozumiem to telefon musimy podłączyć do bolero przez kabelek usb chcąc korzystać z android auto?
Czy wtedy jednocześnie bateria telefonu się ładuje?
Zostaw komentarz:
-
-
dokładnie, ten problem znam, lecz ja posiadam MY16Zamieszczone przez esiakże nie będzie można wykonać upgrade'u Bolero z wersji MY15 do wersji MY16,
czekam na info od przedstawiciela Samsunga Brand Store z Katowic (pozdrawiam p. Darka)
który razem ze mną przeprowadził test obecnego modelu A3 dual Sim oraz swojego Note (chyba 5) i niestety bez efektu.
sęk w tym, że zależy mi na telefonie z dualem.
Zostaw komentarz:
-
-
a czym się ten opór objawia...?
[ Dodano: Wto 01 Mar, 16 13:29 ]
może przyczyna tkwi w tym problemie:
Posiadacze Bolero w Fabiach III MY15, do których się zaliczam, szczęśliwi być nie mogą - szeroko reklamowany wcześniej MirrorLink jest w praktyce jedynie bezużytecznym gadżetem gdyż:
- podczas jazdy można uruchamiać tylko aplikacje posiadające certyfikat
- jedyną certyfikowaną aplikacją nawigacyjna jest Sygic który działa w trybie offline
- nie można przed zakupem sprawdzić Sygica jak działa na Bolero gdyż wersja próbna nie ma certyfikatu
Na dodatek okazuje się, że nie będzie można wykonać upgrade'u Bolero z wersji MY15 do wersji MY16, która oprócz MirrorLink wspiera Apple CarPlay i AndroidAuto, gdyż podobno Bolero w MY16 różni sie hardwarem (sprawdziłem symbole - dla MY15 jednostka centralna Bolero ma symbole 5Q0035819/5Q0035820/5Q0035842 + jednostka sterująca 6V0919604, dla MY16 jest to 5Q0035819A/5Q0035820A/5Q0035842A + jednostka sterująca 6V0919604A czyli mówiąc prościej dochodzi wszędzie litera A na końcyu wcześniejszego symbolu.
Zostaw komentarz:
-
-
sugerowałem się Twoim opisem.... :diabelski_usmiechZamieszczone przez esiaktemat dotyczy radia Bolero, którego Hyundai raczej nie posiada
u mnie Moto G2 (XT1068) i ma opór z połączeniem.... w Fabii 3 i radiem Bolero.
Zostaw komentarz:
-
-
esiak, możesz podzielić się informacją jaki tel posiadasz, (np. Samsung A3 SM-A300FU) ?
.
.
no i w HYUNDAI-u system jest nieco inny. :|
Zostaw komentarz:
-
-
wczoraj testowany Smart Link w opcji przez Android Auto - działa super! Mapy Google chodzą płynnie, wyznaczanie trasy szybkie, zapamiętane ostatnie wyznaczenia które robiłem na kompie poprzez Google Maps...
Spotify działa, działa nawet skype
Zostaw komentarz:
-
-
rrobert Dziękuje
"I see..." jak to mówił Pawlak
Czytając w temacie postu, różne "firmowe" ale niekoniecznie firmowane przez Skode moduły i nawigacje, niby działają ok, ale znajdzie sie jakas funkcja która nie do końca prawidłowo działa z autem lub sterowaniem (rózne przykłady w poprzednich postach), to w takim razie czy istnieje sposób żeby, zmienić Bolero nawet na uzywanego firmowego Amudsena lub Columbusa z poprawnie działającym modułem Navi?
Mozna poczekać jak zacznie poprawnie działać SmartLink np. z GoogleMaps, pytanie czy w ogóle, bo kto wtedy zaplaci 6 tysia za Columbusa jesli za 250 zl bedzie miał prawie to samo na mniejszym co prawda Bolero? Co poniektórych moze to zadowolić
Zostaw komentarz:
-
-
jeżeli kupisz używanego columbusa i serwis dopisze go do auta - uaktualni ochronę komponentu - takie zabezpieczenie przed kradzieżą - radio będzie grało ale nawigacja będzie zablokowania - brak możliwości korzystania z niej.
radio będzie posiadało tylko funkcje zakupione z autem - np bolero nie ma navi to i "nowe" radio przypisane do auta nie będzie miało funkcji navi
przy próbie uruchomienia funkcji nawigacji na ekranie wyświetli się błąd brak " dane nawigacyjne nieważne".
ta magiczna puszeczka symuluje brak paliwa w samochodzie i nawigacja proponuje odnalezienie najbliższej stacji paliwowej i dzięki czemu odblokowuje funkcje nawigacji w danym momencie
to rozwiązanie jest dalej niezadowalające z powodu paru problemów. jeżeli wyjdzie się z okna nawigacji i wejdzie ponownie nawigacja będzie dalej zablokowana.
Zostaw komentarz:
-
-
rrobert możesz rozwinać swoją myśl/napisać to po polskiemu?Zamieszczone przez jersza.... jest to moduł który umożliwia używanie funkcji nawigacji w Discover Pro z zablokowaną nawigacją. jak serwis dołoży Discover Pro po uaktualnieniu component protection i tak nawigacja nie będzie aktywna i właśnie po to jest ten moduł.
Jaką funkcjionalność daje moduł z postu adamwo?
Zostaw komentarz:
-
-
nie,Zamieszczone przez jackowski11A co to takiego?Zamieszczone przez adamwoJak dobrze pojdzie to będzie można łyknąć columbusa z allegro i będzie działał z tym :
https://www.kufatec.de/shop/en/volks...?tab=anleitung
Czy za pomocą tego modułu mozna mieć navigację w Bolero (oczywiście plus nadajnik/odbiornik GPS)?
ale TAKI MODUŁ już będzie działać prawidłowo
Zostaw komentarz:
-
-
To przedłuż i zobacz najpierw zablokuje ci się radio z powodu ochrony komponentu i po zabawie.
Zostaw komentarz:
-
-
rrobert, z tego co się orientowałem, jak przełożysz columbusa zamiast bolero , wszystko działa normalnie, tylko właśnie nawigacja zablokowana, część osób obeszła to w mało zadowalający sposób, odpieli czujnik paliwa i nawi działa , jest sporo filmików na YT. Bo nie za bardzo rozumiem sens posiadania fabrycznie discover pro z zablokowaną nawi, przecież to odpowiednik skodowskiego amudsena.
Zostaw komentarz:
-
-
Z tego co podałeś to wynika ze jest to moduł który umożliwia używanie funkcji nawigacji w Discover Pro z zablokowaną nawigacją. jak serwis dołoży Discover Pro po uaktualnieniu component protection i tak nawigacja nie będzie aktywna i właśnie po to jest ten moduł.
pisałem do nich już prawie 2 lata temu e tej sprawie
Zostaw komentarz:
-
-
rrobert, wg opisu powinno odblokowac CP , Specific module to use the navigation function of the Discover Pro with locked Navidaten (eg retrofit, update) w nawiasie napisali retrofit
Zostaw komentarz:
-
-
A co to takiego?Zamieszczone przez adamwoJak dobrze pojdzie to będzie można łyknąć columbusa z allegro i będzie działał z tym :
https://www.kufatec.de/shop/en/volks...?tab=anleitung
Czy za pomocą tego modułu mozna mieć navigację w Bolero (oczywiście plus nadajnik/odbiornik GPS)?
Zostaw komentarz:
-
-
Oj wcale ze nie. To urządzenie odblokowuje funkcje nawigacji w radiu a nie component protection.
W sadzisz to radio i będzie dalej cisza i wielki napis na wyświetlaczu "ochrona komponentu aktywna"
Zostaw komentarz:
-
-
Jak dobrze pojdzie to będzie można łyknąć columbusa z allegro i będzie działał z tym :
Zostaw komentarz:
-
-
Ten moduł działa jak ori navigacja, mapy są na karcie SD, chyba od Garmina.Zamieszczone przez pckaziua czy to podejdzie ?
czy to całkiem inna bajka?
http://www.kenwood-electronics.co.uk...structions.pdf
Do Fabii 3 ©koda UK montuje takie moduły do modelu MY15, gdyż jest problem z MirrorLinkiem.
Od MY16 juz jest SmartLink, który jest opisywany w innym temacie.
Zostaw komentarz:
-
-
Cały czas testuję. Radio jest super z możliwością wielu ustawień - z lewej strony kierownicy w bolero zmieniałem strzałkami stacje radiowe, a tu jest przygotowane do zmian utworów z innych nośników, ściszanie radia oczywiście jak poprzednio bez zmian. Nawigacja działa ok. Na maxi-dot nie ma ostatnich połączeń. Odbieranie telefonu - zieloną słuchawką w kierownicy. Nigdy nie zwracałem uwagi, czy bolero wyświetlało zdjęcia z dzwoniącego kontaktu, tu jak na razie nie zauważyłem aby było. Procesor chyba dobry, bo jak windows już zastartuje to działa bardzo szybko. Jedynie ciut dłużej się uruchamia i dlatego z chwilowym opóźnieniem działa wizualizacja od czujników parkowania. Jak ktoś ma iPhona, to może polskimi komendami wydawać polecenia łączenia telefonicznego z kontaktami. Ja mam Samsunga i ponoć jeszcze nie ma aplikacji z polskimi komendami.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: