Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MrokJ
    Classic
    • 2015
    • 35
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez qazy
    [ Dodano: Wto 20 Sty, 15 07:09 ]
    Zamieszczone przez MrokJ
    Ja też 9 stycznia. Sedan RS 2.0 TDI CR DPF 135 kW (184 KM) 6-biegowa automatyczna DSG. Mi powiedzieli 6 miesięcy...
    No to mamy pierwsze zawody :lol: :diabelski_usmiech
    :diabelski_usmiech

Komentarz

• krzyzakp
      L&K
      • 2013
      • 1016

Zamieszczone przez irekk
      Czekać 6 miesięcy na skodę :diabelski_usmiech Normalnie jak w NFZ Przeciętna jakość a czeka się do zaje*ania :?
      Jezeli oczekujesz jakosci Maybacha, to plac jak za Maybacha... Owszem, zawsze mozna chciec by bylo lepiej nawet w takim MB, ale ideałow nie ma... Na jakosc nie moge narzekac, jakos problemow nie mam, nawetr slynnego dudnienia nie zauwazylem jeszcze...

Moja O3 RS

Komentarz

• irekk
        L&K
        • 2011
        • 1093
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Sorki, ale 6 miesięcy to można czekać na wspomnianego przez ciebie Maybacha/Mercedesa. Co do kasy to jest to w przypadku RSa jeszcze przystępna cena. Sorry ale wole kupić sobie coś co stoi na placu i mieć mniejszy upust, albo całkowicie odpuścić RSa.

Komentarz

• maro rs
          Elegance
          • 2014
          • 948

No chyba że Ci się nie spieszy, masz dwa sprawne auta, w tym jedno dość nowe i szybkie, a masz ochotę kupić sobie trzecie jakoś latem 2015 i to skonfigurowane idealnie pod Ciebie.
          "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• krzyzakp
            L&K
            • 2013
            • 1016

Nie widze problemu w tym, by poczekac na auto pare miesiecy, jezeli masz auto jeszcze, nawet "stare".. Sam czekałem, dojezdzajac 6letnia O2 z 300k+ na liczniku..
            Nie wspomne ze przez rok byłem prawie bez auta, z powodu mechanika, ktory spierdzielil zdrowo robote.... Co było bolesne, bo ciezko sie jednak przemieszczac miedzy 2 krajami bez auta i bez brania urlopu specjalnie na to..

Moja O3 RS

Komentarz

• qazy
              Drive
              • 2015
              • 92

Dobrze mówisz. Ja właśnie dlatego zamówiłem teraz żeby latem to nie presja czasu decydowała czym mam jeździć.
              Poza tym jak się podąża za marzeniami to sie nie idzie na kompromisy 8)
              Lepiej poczekać na RSa i go mieć niż nie czekać i zawsze później żałować :P
              Był: Superb I, 2.5 TDI, 5A
              Jest: Octavia kombi RS TDI, DSG
              Marcin

Komentarz

• irekk
                L&K
                • 2011
                • 1093
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mi auto potrzebne jest od święta ale i tak tyle bym nie czekał. Nie na skodę, to nie auto produkowane ręcznie żeby to miało jakiekolwiek uzasadnienie. 2 max 3 miesiące na auto w niestandardowej konfiguracji to jeszcze rozumiem, ale poza RSem jest wiele innych aut dających radochę. Swoją drogą jak się przymandaci 1500zł za przekroczenie prędkości to się odechce radochy

Komentarz

• krzyzakp
                  L&K
                  • 2013
                  • 1016

qazy, popieram Temu nawet jak po miesiacu czekania diler podeslał mi konfiguracje auta, ktore bedzie u nich za 1,5tyg, to odrzuciłem bo wyspoazenie mi nie pasowało.. Nie po to wydaje ponad 100tys zeby isc na kompromisy.. Poczekac moge, wiec wole juz by było ulozone pod mnie..

irekk, jezdzic trzeba z glowa i tez patrzec na warunki na drodze i Niebieskich... Nie mowiac ze od radochy mam niemieckie autobahny, po ktorych glownie latam.. Po za nieduzymi odcinkami, to mogłbym sobie i Ferrari leciec do odciecia bez mandatu na oczach policji Nie mowiac, ze wyjezdzajac z parkingu na autobahne tez mozna miec sporo funu, bo pas do rozpedu jest wystarczajaco dlugi w stosunku do mocy auta

Moja O3 RS

Komentarz

• irekk
                    L&K
                    • 2011
                    • 1093
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wiadomo, że głowa pełna wyobraźni potrzebna. Jednakże czasami człowiek się zamyśli i takie 2 punkty na konto wpadają leciutko Info o projekcie 3x większych mandatów i czas oczekiwania trochę zrewidowały mój pomysł kupowania RSa.

Komentarz

• qazy
                      Drive
                      • 2015
                      • 92

Moja jazda jakoś daje radę. I suberbem 163KM mógłbym zaszaleć. Mandat przydarza mi się raz w roku. Fakt że dużą część z 40kkm rocznie robię w Niemczech. O dziwo tam jeszcze nigdy nie dostałem za prędkość
                      W sumie nie tylko dla Vmax kupuje się RS.
                      Jakbym jeździł mało to może bym tak nie nastawiał sie na RS. Ale że spędzam w samochodzie kawał życia to musiał być taki jak ja chcę.
                      Marcin

Komentarz

• krzyzakp
                        L&K
                        • 2013
                        • 1016

qazy, widze ze podobne podejscie mamy Wiec na pewno bedziesz zadowolony DE cos do siebie ma, ze jezdzi sie jakos bardziej przepisowo...
                        A na mandaty w PL - CB W tym tygodniu bede zamawial antene i uchwyt na reling, pod koniec miesiaca jak zjade do PL montaz i bede smigal znowu z zabezpieczeniem na Niebieskich.. Inaczej w tym aucie sie nie da, lekko sie zamyslisz, noga pojdzie milimetr w dol i po chwili juz jest duzo powyzej dozwolonej... Szczegolnie ze predkosci nie czuc i jest cichutko w srodku..

Moja O3 RS

Komentarz

• MrokJ
                          Classic
                          • 2015
                          • 35

Od pół roku zastanawiałem się nad nowym autem. Wziąłem jazdę próbną w Skoda. Dostałem na 24 godziny RS z TSI (220 KM), DSG z max wyposażeniem, a na następny dzień LC z TDI (150 KM), DSG wyposażenie na max. Konkurencją była Mazda 6. Na początku byłem nastawiony na limuzynę raczej - Mazda lub LC, ale po przewiezieniu się RS stanęło na RS. Mam jeżdżące auto, 11 letnią Lagunę, ale wszytko sprawne jeszcze ją sprzedam . Spokojnie sobie poczekam te 6 miesięcy, ale będzie taka ta RS jak chcę, a nie jaka stoi na placu. A będzie bogato wyposażona w zasadzie wszystko oprócz pierdółek takich jak Line assistant. Mazda taka jak bym chciał (chociaż nie mogła być do końca taka jak bym chciał bo nie mają DSG) kosztowało prawie 40 kzł więcej no i nie miała DSG.

Komentarz

• maro rs
                            Elegance
                            • 2014
                            • 948

Zamieszczone przez MrokJ
                            Mazda taka jak bym chciał (chociaż nie mogła być do końca taka jak bym chciał bo nie mają DSG) kosztowało prawie 40 kzł więcej no i nie miała DSG.
                            No i nie jedzie.

Komentarz

• qazy
                              Drive
                              • 2015
                              • 92

Zamieszczone przez krzyzakp
                              qazy, widze ze podobne podejscie mamy Wiec na pewno bedziesz zadowolony
                              krzyzakp ja już jestem zadowolony 8)
                              Marcin

Komentarz

• krzyzakp
                                L&K
                                • 2013
                                • 1016

MrokJ, LA to nie pierdolka wbrew pozorom Baardzo wygodne narzedzie jak jedziesz po miescie/autostradzie.. Owszem, na krajowce denerwuje, bo lekkie wychylenie sie zza tira wykrywa jako blad i odbija, ale da sie łatwo wylaczyc, wiec nie przeszkadza...

Moja O3 RS

Komentarz

• MrokJ
                                  Classic
                                  • 2015
                                  • 35

MrokJ, LA to nie pierdolka wbrew pozorom Baardzo wygodne narzedzie jak jedziesz po miescie/autostradzie.. Owszem, na krajowce denerwuje, bo lekkie wychylenie sie zza tira wykrywa jako blad i odbija, ale da sie łatwo wylaczyc, wiec nie przeszkadza...
                                  Zgoda.
                                  A co do takich zabawek... W tych testowych autach był inteligentny tempomat. Auto samo zwalnia i zatrzymuje się lub przyspiesza kiedy trzeba. W zasadzie cudo! Zastanawiałem się czy tego nie kupić. Ale nie kupiłem, wziąłem "zwykły" tempomat. Dlaczego? Ano, pomyślałem sobie, że zapewne kiedyś by doszło do sytuacji, kiedy ten tempomat wyłączyłby się z jakiegoś powodu w czasie jazdy, a ja bym tego nie zauważył i nie hamował kiedy trzeba. Nie zaryzykowałem

Komentarz

• krzyzakp
                                    L&K
                                    • 2013
                                    • 1016

Tez myslalem o aktywnym tempomacie, ale po testach w Audi podobnego rozwiazania latem jestem na nie.. Hamuje sam z siebie nagle, bo wykrywa zderzenie, mimo ze ulamek sekundy pozniej wrzucałem kierunek i zmienialem na lewy, by wyprzedzic...
                                    LA ładnie sie spisuje - nie pozwoli Ci na dlugo jechac bez kontroli.. Jak wlaczysz go, to owszem mozna na chwile puscic kierownice nawet, sam utrzyma Cie miedzy liniami (choc zbliza sie do nich mocno), ale po jakis 30s czy minucie wlacza sie alarm i kaze Ci przejac prowadzenie.. Przy normalnej jezdzie zero problemu, a czasem pomoze jak np. akurat rzucimy okiem na navi i sie zagapimy...

Moja O3 RS

Komentarz

• maro rs
                                      Elegance
                                      • 2014
                                      • 948

A to widzicie, ja z kolei jestem zachwycony aktywnym tempomatem.

Komentarz

• MrokJ
                                        Classic
                                        • 2015
                                        • 35

Zachwycony też byłem, ale... jak napisałem, mam obawy co do bezpieczeństwa użytkowania go.
                                        Poprawka: nie chodzi o bezpieczeństwo użytkowania go, tylko przyzwyczajenie jakie można nabyć używając go - nie hamowanie nogą - co może spowodować brak hamowania w krytycznym momencie.

Komentarz

• qazy
                                          Drive
                                          • 2015
                                          • 92

Właśnie dziś rozmawiałem o tym z kolegą i padły takie same argumenty. On ma aktywny tempomat w bmw. Już ma takie przyzwyczajenie. A zastanawiałem się czy nie zamówić.
                                          Marcin

Komentarz

• krzyzakp
                                            L&K
                                            • 2013
                                            • 1016

Zawsze jest jeszcze Front Assist.. Tylko ze on hamuje tak, ze przy duzej predkosci jedynie minimalizuje skutki zderzenia, o ile dobrze pamietma..

Moja O3 RS

Komentarz

• lubek24
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 597
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zawsze jest jeszcze Front Assist.. Tylko ze on hamuje tak, ze przy duzej predkosci jedynie minimalizuje skutki zderzenia, o ile dobrze pamietma..
                                              FA już ze dwa razy mnie uratował od dzwona, w połączeniu z ACC super sprawa, 100 razy lepsza ni LA które do polskich warunków pasuje jak świni siodło
                                              O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

• irekk
                                                L&K
                                                • 2011
                                                • 1093
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Działanie Front Assist na przykładzie Seata Leona https://www.youtube.com/watch?v=Iqe-nMZSlt4

Komentarz

• lubek24
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 597
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Kłania się znajomość fizyki i przenikania fal elektromagnetycznych na zasadach których działa FA. Dziennikarz błysnął
                                                  Przez karton przenikają fale więc próba była tak samo dobra jak wypadek "Hanki"
                                                  O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

• krzyzakp
                                                    L&K
                                                    • 2013
                                                    • 1016

FA posiadam, ACC z w/w powodow nie chcialem... I w sumie nie zaluje, bo ACC dziala tylko do 160km/h - powyzej trzeba samemu cisnac po gazie, a ostatnio robiłem pareset km w niemczech z wieksza ustawiona predkoscia
                                                    LA wbrew pozorom ładnie sobie radzi na polskich drogach, porownujac do niemieckich.. W DE tez sie gubi czasem i nie widzi lini - wszystko zalezy od tego jak sa namalowane...

Moja O3 RS

Komentarz

Pracuję...