Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Fredy.PW
    Rider
    • 2013
    • 376
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Gosi@czek, też bym się dołączył na spocik zagraniczny, ale będę w sierpniu
    Pzdr
    Pzdr, Fredy
    Silnik w mojej O3 smaruje olej

Komentarz

• Wojtas_Poznań
      RS
      • 2010
      • 2822

temat o CRO macie w off-topicu -> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50590
      tam na jednej z ostatnich stron jest list wyjazdowa :roll: można poczytać, dopisać się .... i może nawet na jakiegoś spota się umówić :idea: :wink:
      :P :diabelski_usmiech
      SPOT Poznań:
      .....
      ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• emes
        Drive
        • 2014
        • 80

Dostałem informację, że moja Octavia już się wyprodukowała 8)
        Za 2 tygodnie ma być w salonie

Przy okazji przepraszam Panie i Panowie za zakłócanie dyskusji o bikini, toplessach, mokrych podkoszulkach i zdjęciach z Octavią na drugim planie :P

Komentarz

• Gosi@czek
          Rider
          • 2013
          • 418

Zamieszczone przez emes
          Dostałem informację, że moja Octavia już się wyprodukowała 8)
          Za 2 tygodnie ma być w salonie

Przy okazji przepraszam Panie i Panowie za zakłócanie dyskusji o bikini, toplessach, mokrych podkoszulkach i zdjęciach z Octavią na drugim planie :P
          to tylko pozostaje Ci czekanie - tak jak mi ;/

Chłopaków poniosła fantazja z nudów ---> oczekiwania
          Zamówiona (12.12.2013)
          Zakończona produkcja (24.02.2014)
          Odebrana (14.03.2014)
          OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI

Moja długo wyczekiwana perła

Komentarz

• Bartek77T
            Drive
            • 2014
            • 52

Z tym chromem to chyba tak jest, że trzeba poczekać dłużej, również wersja kombi wydłuża oczekiwanie, u mnie miała być juz w IX tygodniu wyprodukowana i cisza...
            Zamówiona (19.12.2013)
            Wyprodukowana (25.03.2014)
            Odebrana (14.04.2014)
            OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki

Komentarz

• maciek071
              Drive
              • 2013
              • 69

Mam taki sam problem z Kombi. Miałem odebrać auto w okolicy 10/11 tygodnia, a na tą chwilę termin produkcji mam na 16 tydzień i to jeszcze nie zamrożony ehh
              Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
              Wyprodukowana 07.04.14
              Odebrana 18.04.14

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

N1 wykosilo wszystko z planow
                Spritmonitor.de

Komentarz

• Bartek77T
                  Drive
                  • 2014
                  • 52

Dotam, że auto zamówione 19.12.13 wyleciało z IX tygodnia, X leci, a w systemie do XI jej nie widać, może w XII albo i pożniej ....brrrrrr ...wyżej nawet widzę, że XVI tydzien...masakra...ale to i tak dobrze, na RS to nawet po poł roku oczekiwania jest...to już totalna porażka!!!!
                  Zamówiona (19.12.2013)
                  Odebrana (14.04.2014)
                  OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki

Komentarz

• Himenek
                    Rider
                    • 2014
                    • 412

strzał w kolano Skody, nie wiem po co jeszcze tyle się reklamują, skoro nie udaje im się wyrobić w terminie z bieżącą produkcją

Komentarz

• Gosi@czek
                      Rider
                      • 2013
                      • 418

Zamieszczone przez Himenek
                      strzał w kolano Skody, nie wiem po co jeszcze tyle się reklamują, skoro nie udaje im się wyrobić w terminie z bieżącą produkcją
                      bo w niektórych salonach zalegają samochody nieodebrane przez klientów
                      Zamówiona (12.12.2013)
                      Odebrana (14.03.2014)

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Ja w dalszym ciagu nie wiem o co chodzi. Jest tu wiele osob, ktore zarejestrowaly sie na forum po pojawieniu sie O3.

A wiec dla poprawy humoru. Skoda od zawsze miala problemy z zamowieniami. Juz Octavia 1 SLX 110KM przed 2000 rokiem, to bylo wyzwanie, bo byly limity na silniki, na cos tam jeszcze itd. Potem jakos poszlo.

Jak pojawila sie O2 byl dokladnie taki sam problem, jedne auta schodzily w 2 miesiace na inne trzeba bylo czekac po 5-7 miesiecy :idea:

Na FLke czekalem 6,5 miesiaca, a auto nie mialo ani szyber dachu, ani webasta, ani skory jedynie zdechly silnik i zdechla skrzynie DSG :lol:

W tej chwili jak widac po wpisach najwieksza wtopa sa pakiety chrom, ktore wydluzaja czas oczekiwania. Dla mnie to by byla pierwsza opcja do wykreslenia z zamowienia w przy wielu kolorach nadwozia.
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Himenek
                          Rider
                          • 2014
                          • 412

kiedyś zamawiałem Fabię - czekałem 5 tygodni ( 1,4 TDI manual)
                          na Octavię 2 - 6 tygodni ( 1,9 TDI manual)
                          dlatego dla mnie to niepojęte, żeby na RSa tyle czekać...

Komentarz

• alebazi83
                            Classic
                            • 2014
                            • 30

Ja własnie wczoraj otrzymałem informacje od Dealera że jest dziwna sprawa bo auto zniknęło z systemu!

Ma kontaktować sie z fabryką (importerem). Autka miało być na początku marca. Nie wiem co to oznacza, bo chyba nie że przepadło?

Może to znak że wyjechało z fabryki tym sie pocieszam
                            Octavia 3 Combi 2.0 TDI

Elegance+Amazing+Canton+Alcantara+Sunset+Elektrycz na klapa bag.+inne dod.

Komentarz

• Himenek
                              Rider
                              • 2014
                              • 412

raczej nie wyjechało tylko przesunęli produkcję ...

Komentarz

• maciek071
                                Drive
                                • 2013
                                • 69

Zamieszczone przez alebazi83
                                Ja własnie wczoraj otrzymałem informacje od Dealera że jest dziwna sprawa bo auto zniknęło z systemu!

Ma kontaktować sie z fabryką (importerem). Autka miało być na początku marca. Nie wiem co to oznacza, bo chyba nie że przepadło?

Może to znak że wyjechało z fabryki tym sie pocieszam

Może jedzie do mnie , poskutkowało moje (kilka razy w tygodniu) męczenie sprzedawcy kiedy będzie autko.
                                A na poważnie to liczyłem się z opóźnieniem ale nie aż z takim (wszystko przez te kratki)
                                Wyprodukowana 07.04.14
                                Odebrana 18.04.14

Komentarz

• Himenek
                                  Rider
                                  • 2014
                                  • 412

ja pisałem raz na tydzień lub raz na 2 tygodnie a i tak mi było głupio, że tak często i że niecierpliwy jestem :P

Komentarz

• dawidan
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 148

Zamieszczone przez Maicroft
                                    W tej chwili jak widac po wpisach najwieksza wtopa sa pakiety chrom, ktore wydluzaja czas oczekiwania. Dla mnie to by byla pierwsza opcja do wykreslenia z zamowienia w przy wielu kolorach nadwozia.
                                    Ja właśnie tak postąpiłem. Auto zamówiłem 10 grudnia, termin odbioru zapisany miałem na połowę kwietnia. W międzyczasie na początku stycznia, zrezygnowałem z pakietu chrom i okazało się, że auto wskoczyło o 1 miesiąc do przodu. W poniedziałek odbieram
                                    O3 elegance 1.4 tsi dsg, race blue, amazing, columbus, kessy + dodatki

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77449

Komentarz

• maciek071
                                      Drive
                                      • 2013
                                      • 69

ja pisałem raz na tydzień lub raz na 2 tygodnie a i tak mi było głupio, że tak często i że niecierpliwy jestem :P
                                      Żona też mi suszyła głowę żebym tak nie zawracał głowy, a teraz to nawet chce jechać jeszcze osobiście gadać (jak się okazało że na planowany wyjazd na weekend majowy nie będzie chyba autka)
                                      Wyprodukowana 07.04.14
                                      Odebrana 18.04.14

Komentarz

• Himenek
                                        Rider
                                        • 2014
                                        • 412

no i to denerwuje, bo gdyby powiedział : będzie np kwiecień, czy maj to ok, zaplanowane, przyklepane i czekać trzeba. a tutaj nic nie wiadomo, pisze kiedy auto - mówią, że będzie w terminie ale konkretów niet, czyli dalej bez przydziału terminu...

Komentarz

• alebazi83
                                          Classic
                                          • 2014
                                          • 30

Ja zamawiałem 5 grudnia i miało być (tak przynajmniej mówił 2 tygodnie temu) do odbioru na początku marca...
                                          Octavia 3 Combi 2.0 TDI

Elegance+Amazing+Canton+Alcantara+Sunset+Elektrycz na klapa bag.+inne dod.

Komentarz

• Bartek77T
                                            Drive
                                            • 2014
                                            • 52

Zamieszczone przez maciek071
                                            Żona też mi suszyła głowę żebym tak nie zawracał głowy, a teraz to nawet chce jechać jeszcze osobiście gadać (jak się okazało że na planowany wyjazd na weekend majowy nie będzie chyba autka)
                                            A kiedy Octavka została zamowiona???

[ Dodano: Pią 07 Mar, 14 11:54 ]
                                            Z chromu nie zrezygnuję, bardziej mi się z nim podoba, chyba że byłby w czarnym kolorze lub w brązie, ale będzie beżowa...wiec poczekam swoje, jestem ciekawy tylko ile 4 czy 5 miesięcy??? :P
                                            Zamówiona (19.12.2013)
                                            Odebrana (14.04.2014)

Komentarz

• Gosi@czek
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 418

Zamieszczone przez Bartek77T
                                              Zamieszczone przez maciek071
                                              A kiedy Octavka została zamowiona???

[ Dodano: Pią 07 Mar, 14 11:54 ]
                                              Z chromu nie zrezygnuję, bardziej mi się z nim podoba, chyba że byłby w czarnym kolorze lub w brązie, ale będzie beżowa...wiec poczekam swoje, jestem ciekawy tylko ile 4 czy 5 miesięcy??? :P
                                              ja przy swoim czarnym kolorze też nie zrezygnowałam z chromu
                                              nawet jak bym miala ponownie zamawiać to też bym nie zrezygnowała
                                              Zamówiona (12.12.2013)
                                              Odebrana (14.03.2014)

Komentarz

• mac_aaron
                                                Elegance
                                                • 2012
                                                • 984
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Bez chromu wygląda słabo :diabelski_usmiech
                                                Gosi@czek, na obrazku w podpisie nie masz chromu.

Komentarz

• Fredy.PW
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 376
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Bartek77T, mam beżowego z chromem i jednak ten delikatny szczegół coś dodaje, ja jestem zadowolony :szeroki_usmiech W ShowRoomie możesz zobaczyć zdjątka mojej Octavii i jeszcze bardziej się umocnić w postanowieniu czekania na swoją
                                                  Pzdr
                                                  Pzdr, Fredy
                                                  Silnik w mojej O3 smaruje olej

Komentarz

• Gosi@czek
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 418

Zamieszczone przez mac_aaron
                                                    Bez chromu wygląda słabo :diabelski_usmiech
                                                    Gosi@czek, na obrazku w podpisie nie masz chromu.
                                                    właśnie też to zauważyłam, muszę zmienić obrazek

[ Dodano: Pią 07 Mar, 14 12:52 ]
                                                    ten mały szczegół, ale robi kolosalną różnicę
                                                    Zamówiona (12.12.2013)
                                                    Odebrana (14.03.2014)

Komentarz

Pracuję...