temat o CRO macie w off-topicu -> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50590
tam na jednej z ostatnich stron jest list wyjazdowa :roll: można poczytać, dopisać się .... i może nawet na jakiegoś spota się umówić :idea: :wink:
:P :diabelski_usmiech
SPOT Poznań: ..... ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Z tym chromem to chyba tak jest, że trzeba poczekać dłużej, również wersja kombi wydłuża oczekiwanie, u mnie miała być juz w IX tygodniu wyprodukowana i cisza...
Zamówiona (19.12.2013)
Wyprodukowana (25.03.2014)
Odebrana (14.04.2014)
OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki
Mam taki sam problem z Kombi. Miałem odebrać auto w okolicy 10/11 tygodnia, a na tą chwilę termin produkcji mam na 16 tydzień i to jeszcze nie zamrożony ehh
Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
Wyprodukowana 07.04.14
Odebrana 18.04.14
Dotam, że auto zamówione 19.12.13 wyleciało z IX tygodnia, X leci, a w systemie do XI jej nie widać, może w XII albo i pożniej ....brrrrrr ...wyżej nawet widzę, że XVI tydzien...masakra...ale to i tak dobrze, na RS to nawet po poł roku oczekiwania jest...to już totalna porażka!!!!
Zamówiona (19.12.2013)
Odebrana (14.04.2014)
OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki
Ja w dalszym ciagu nie wiem o co chodzi. Jest tu wiele osob, ktore zarejestrowaly sie na forum po pojawieniu sie O3.
A wiec dla poprawy humoru. Skoda od zawsze miala problemy z zamowieniami. Juz Octavia 1 SLX 110KM przed 2000 rokiem, to bylo wyzwanie, bo byly limity na silniki, na cos tam jeszcze itd. Potem jakos poszlo.
Jak pojawila sie O2 byl dokladnie taki sam problem, jedne auta schodzily w 2 miesiace na inne trzeba bylo czekac po 5-7 miesiecy :idea:
Na FLke czekalem 6,5 miesiaca, a auto nie mialo ani szyber dachu, ani webasta, ani skory jedynie zdechly silnik i zdechla skrzynie DSG :lol:
W tej chwili jak widac po wpisach najwieksza wtopa sa pakiety chrom, ktore wydluzaja czas oczekiwania. Dla mnie to by byla pierwsza opcja do wykreslenia z zamowienia w przy wielu kolorach nadwozia.
kiedyś zamawiałem Fabię - czekałem 5 tygodni ( 1,4 TDI manual)
na Octavię 2 - 6 tygodni ( 1,9 TDI manual)
dlatego dla mnie to niepojęte, żeby na RSa tyle czekać...
Ja własnie wczoraj otrzymałem informacje od Dealera że jest dziwna sprawa bo auto zniknęło z systemu!
Ma kontaktować sie z fabryką (importerem). Autka miało być na początku marca. Nie wiem co to oznacza, bo chyba nie że przepadło?
Może to znak że wyjechało z fabryki tym sie pocieszam
Może jedzie do mnie , poskutkowało moje (kilka razy w tygodniu) męczenie sprzedawcy kiedy będzie autko.
A na poważnie to liczyłem się z opóźnieniem ale nie aż z takim (wszystko przez te kratki)
Wyprodukowana 07.04.14
Odebrana 18.04.14
W tej chwili jak widac po wpisach najwieksza wtopa sa pakiety chrom, ktore wydluzaja czas oczekiwania. Dla mnie to by byla pierwsza opcja do wykreslenia z zamowienia w przy wielu kolorach nadwozia.
Ja właśnie tak postąpiłem. Auto zamówiłem 10 grudnia, termin odbioru zapisany miałem na połowę kwietnia. W międzyczasie na początku stycznia, zrezygnowałem z pakietu chrom i okazało się, że auto wskoczyło o 1 miesiąc do przodu. W poniedziałek odbieram
ja pisałem raz na tydzień lub raz na 2 tygodnie a i tak mi było głupio, że tak często i że niecierpliwy jestem :P
Żona też mi suszyła głowę żebym tak nie zawracał głowy, a teraz to nawet chce jechać jeszcze osobiście gadać (jak się okazało że na planowany wyjazd na weekend majowy nie będzie chyba autka)
Wyprodukowana 07.04.14
Odebrana 18.04.14
no i to denerwuje, bo gdyby powiedział : będzie np kwiecień, czy maj to ok, zaplanowane, przyklepane i czekać trzeba. a tutaj nic nie wiadomo, pisze kiedy auto - mówią, że będzie w terminie ale konkretów niet, czyli dalej bez przydziału terminu...
ja pisałem raz na tydzień lub raz na 2 tygodnie a i tak mi było głupio, że tak często i że niecierpliwy jestem :P
Żona też mi suszyła głowę żebym tak nie zawracał głowy, a teraz to nawet chce jechać jeszcze osobiście gadać (jak się okazało że na planowany wyjazd na weekend majowy nie będzie chyba autka)
A kiedy Octavka została zamowiona???
[ Dodano: Pią 07 Mar, 14 11:54 ]
Z chromu nie zrezygnuję, bardziej mi się z nim podoba, chyba że byłby w czarnym kolorze lub w brązie, ale będzie beżowa...wiec poczekam swoje, jestem ciekawy tylko ile 4 czy 5 miesięcy??? :P
Zamówiona (19.12.2013)
Odebrana (14.04.2014)
A kiedy Octavka została zamowiona???
[ Dodano: Pią 07 Mar, 14 11:54 ]
Z chromu nie zrezygnuję, bardziej mi się z nim podoba, chyba że byłby w czarnym kolorze lub w brązie, ale będzie beżowa...wiec poczekam swoje, jestem ciekawy tylko ile 4 czy 5 miesięcy??? :P
ja przy swoim czarnym kolorze też nie zrezygnowałam z chromu
nawet jak bym miala ponownie zamawiać to też bym nie zrezygnowała
Zamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Bartek77T, mam beżowego z chromem i jednak ten delikatny szczegół coś dodaje, ja jestem zadowolony :szeroki_usmiech W ShowRoomie możesz zobaczyć zdjątka mojej Octavii i jeszcze bardziej się umocnić w postanowieniu czekania na swoją
Pzdr
Komentarz