To wiozłeś czy nie moon bo na zdjęciach w showroom przy opisie twojej Czeszki jest candy ??
Ja wziąłem. Brałem go w ciemno (widziałem tylko kartkę z próbnika w salonie), bo jak zamawiałem, to nie można było nigdzie za bardzo obejrzeć. Też się zastanawiałem jaki będzie (próbnik był właściwie szary a nie biały) i szczerze powiem, że nie żałuję. Zwykły biały wydaje się przy nim bardziej kremowy. Biały moon rzeczywiście wpada nieco w szarość, ale tylko wieczorem. Zdjęć fury jeszcze nie zdążyłem zrobić, może kiedyś...
jerryx, dzięki za info. swoją drogą szkoda że u nas nie ma takiej możliwości, dopłata za taki lakier nie jest jakaś sporo wyższa od fabrycznego lakieru.
Ja nie widzę większych różnic poza tymi, które w wątku zostały wymienione.
Jeśli chodzi o plastiki to mam nadzieję, że będą trochę bardziej miękkie.
[ Dodano: Sro 30 Kwi, 14 20:31 ]
Zamieszczone przez jerryx
W Czechach mozna za dopłata zamówic niestandardowe kolory.
U nas też można. Dopytaj dokładnie w salonie. Położą taki lakier jaki sobie wymarzysz, ale to kosztuje. Mi diler powiedział, że 5900zł. Trzeba zweryfikować w innych salonach.
Z tymi plastikami może iść w odwrotną stronę.Chcąc utrzymać cenę i tak już drogiego pojazdu trzeba... ciąć koszty i mam obawy, że model na 2015 może być dobrze okrojony. W Rapidzie księgowy wziął sprawy w swoje ręce i może teraz eksperymentować na O3
Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Z tymi plastikami może iść w odwrotną stronę.Chcąc utrzymać cenę i tak już drogiego pojazdu trzeba... ciąć koszty i mam obawy, że model na 2015 może być dobrze okrojony. W Rapidzie księgowy wziął sprawy w swoje ręce i może teraz eksperymentować na O3
Widzę w czeskim konf. że na MY2015 doszły do RS m.in. elektryczne fotele, szkoda że tak późno. Tego brakowało w "starym" modelu. Nie wiem czy się cieszyć że mam po prawie 5-ciu miesiącach oczekiwania wreszcie P20 na swojego RS czy żałować że 1-2 tygodnie czekania dłużej pozwoliło by dobrać coś z nowego MY.
Czy teraz będzie można brać ogrzewaną przednią szybę bez konieczności dokładania ogrzewanych foteli ?
Pytalem dilera jak wyszło ze moja będzie juz my 2015 i niestety jak sprawdził to ciągle trzeba brać fotele. Dlatego ja zrezygnował em z tego przydatnego bajeru
Doszedlem juz do pewnej granicy cenowej której nie chciałem przekroczyć a o ile szyba to fajna rzecz o tyle grzane siedzenia to dla mnie zbedny bajer :-)
Jak juz będę miał to cudów to jak będę w łodzi to własne się pochwalić ;-)
jerryx, Zimą znacznie częściej używałem grzanych siedzeń, niż odmrażania przedniej szyby.
Poza tym w dieselu jest w podszybiu nagrzewnica i po włączeniu nadmuchu na przednią szybę momentalnie leci ciepłe powietrze (nie wiem ile czasu potrzeba na to w tsi).
Osobiście gdybym musiał wybrać jedną rzecz, wziąłbym fotele a nie szybę, pomijając webasto, bo to już droższy wydatek.
Dla mnie, ciepły fotel zimą i ogrzane plecy są niezbędne. Szkoda, że nie można np. Wybierać czy ma grzać cały fotel czy tylko plecy .
Kto używał, myślę, że potwierdzi. Od razu dodam, że jak już w środku jest komfortowa temperatura to wyłączam fotel.
'15 O2fl liftback 1,4 mpi 80 km
'13 O3 liftback 2,0 tdi dsg 150 km
'10 A4 b6 avant 2,5 V6 tdi 163 km
Uzytkowalem mondeo z podgrzewana szyba i fotelami. Jak dla mnie szyba sprawdza się swietnie fotele to zbędna sprawa a do tego nie zbyt zdrowa szczególnie dla mężczyzn
Dziwna sprawa z tym rs w Polsce , byłem dzisiaj w salonie skody(Belgia) i zrobilem konfiguracje dizla z szyberdachem i innymi dodatkami ,razem jakieś 3000euro, ceny dodatków prawie identyczne jak w Polsce, ale cena :roll: no szok 32500 euro (tyle za rs nie dam) , gdzie w Pl po upustach około 25600 euro , i co naj ciekawsze auto do produkcji i odbiór koniec lipca. Tylko ta cena :evil:
Dziwna sprawa z tym rs w Polsce , byłem dzisiaj w salonie skody(Belgia) i zrobilem konfiguracje dizla z szyberdachem i innymi dodatkami ,razem jakieś 3000euro, ceny dodatków prawie identyczne jak w Polsce, ale cena :roll: no szok 32500 euro (tyle za rs nie dam) , gdzie w Pl po upustach około 25600 euro , i co naj ciekawsze auto do produkcji i odbiór koniec lipca. Tylko ta cena :evil:
W Norwegi cena jest jeszcze ciekawsza RS-ka zaczyna się od 392 800 czyli jakieś niecałe 200 000 PLN a najtańsza wersja to 250 000 (125 000PLN).
Komentarz