Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• pminor
    odpowiedział(a)
    Dziś otrzymałem informację że Szkodnik wyprodukowany wczoraj. Do 2 tyg powinien być w salonie. Kolejny max tydzień to przygotowanie samochodu do odbioru + założenie blokady skrzyni biegów Bearlock.
    Mam wrażanie że te trzy tygodnie są trochę naciągnięte - lepiej zaskoczyć klienta mile niż mieć obsuwę - tak myślę.
    Z tego co mi się wydaje co piszecie to może wyrobią się do 2 tyg czyli do 17 listopada - po cichu na to liczę

Czyli reasumując została jedna niewiadoma w tym równaniu
    - 26.09 zamówienie
    - 02.10 potwierdzony 44 tydzień
    - 03.11 produkcja
    - ???? odbiór

Nie mogę się doczekać

Warto napisać do salonu że chcę zobaczyć auto jak dojedzie? Jeszcze takie oklejone, zabezpieczone, zdjęte - najlepiej tego samego dnia - z lory?
    Chciałbym sam osobiście upewnić że że auto nie miało szkody transportowej. Myślę ze jak zobaczę auto zafoliowane i bez szkody mogę mieć taka pewność.
    Czy się nie wygłupiać?

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Piękna!!!! Tym bardziej, że masz zdjęcia, jeszcze bardziej przebierasz nogami. Rozumiem.

Zostaw komentarz:

• Harioli19
    odpowiedział(a)
    Liczyłem że Octavia będzie w październiku a tu problemy natastają. Wczoraj samochód dojechał do Salonu ale bez dokumentow. Dzisiaj dzwonili do Poznania i okazało się, że u kuriera zaginęły dokumenty do trzech samochodów w tym mojej Octavii ☹

Na pocieszenie dostałem foto mojej Octavii.

Jak na to zareagować bo narazie jestem w szoku... Czy starać się o rekompensatę za długi czas oczekiwania?
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• cihens
    odpowiedział(a)
    Parę dni temu zamówiona Skodzina odbiór - początek lutego

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Jeszcze przegląd przedsprzedażny, raczej mało realne.

Zostaw komentarz:

• Harioli19
    odpowiedział(a)
    W moim przypadku nadal nie wiadomo czy uda się odebrać przed 1.11 bo jeszcze jej nie ma w Salonie
    Jak wyglądała u was kwestia odbioru czy uda się załatwić wszystko w ciągu jednego dnia czyli kredyt, rejestracja i odbiór samochodu??
    Podobno umowa kredytu czeka tylko na mój podpis, wpłatę własną przelałem.

Zostaw komentarz:

• pminor
    odpowiedział(a)
    W przyszłym tygodniu produkcja

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Pewnie zależy ile czasu kwity Poznań wystawia.

Zostaw komentarz:

• Harioli19
    odpowiedział(a)
    1.4 tsi DSG style + amazing + kilka dodatków

Zamówiłem 8 czerwca

Wyprodukowana 13 października

Do Poznania dotarła 23 października

Planowany odbiór: 31.10 lub 2-3.11 ??

Dla mnie trochę odległa i niefortunna data odbioru.

Ile czekaliście na odbiór od daty produkcji ponad 2 tyg?

Dlaczego nowe samochody tak długo jadą z Poznania?? Czy to wina importera czy salonu??

Zostaw komentarz:

• Drzosz
    odpowiedział(a)
    Faktycznie... Nie wiem czemu tak to ukryli bo wcześniej było normalnie na wierzchu jak się brało wszystkie opcje. Zależy od jakiej kwoty taki rabat, ale mi się wydaje że o ile coś się da lepiej to chyba nie wiele. Ja właśnie podobny rabat dostałem ale bez opon co stanowiło 10% kwoty z konfiguratora.
    Ostatnio edytowany przez Drzosz; 32642.

Zostaw komentarz:

• cihens
    odpowiedział(a)
    Można można - pakiet jest wrzucony w "pozostałe" w konfiguratorze - dzisiaj konfigurowałem auto u dilera także działa ;-)
    btw. rabat 10 tys + opony zimowe to dobra opcja czy można coś lepiej?

Zostaw komentarz:

• Drzosz
    odpowiedział(a)
    Chciałem zobaczyć jakie są przeceny na koniec roku i coś mnie podkusiło żeby sobie skonfigurować dokładnie to co mam i wyszło że tego nie ma już. Chyba że konfigurator coś świruje.
    Ostatnio edytowany przez Drzosz; 32642.

Zostaw komentarz:

• Marek__82
    odpowiedział(a)
    Drzosz skąd takie info?

Zostaw komentarz:

• Drzosz
    odpowiedział(a)
    Skończyła się możliwość wzięcia pakietu amazing. Trzeba brać wszystko osobno co winduje cenę auta dość znacząco.

Zostaw komentarz:

• pminor
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpis
    Wierzę że nie możesz się doczekać, pamiętam to....

Szary Qarz - najlepszy szary
    No nie ukrywam. Każdy dzień coraz dluższy... Oglądam na youtube testy, recencje itp Tym się póki co zaspokajam
    W Przyszłym tygodniu będzie produkcja, a potem do 2 tyg czekania. Do tego montaż bearlocka to jeden dzień dłużej.

Zostaw komentarz:

• fario1969
    odpowiedział(a)
    Trudno pokazywać każdą, bo to już będzie trzecia O3.
    Za dużo jednak jeżdżę.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    No to poka..... Gratulacje

Zostaw komentarz:

• fario1969
    odpowiedział(a)
    Ja jestem miło zaskoczony. Zamówiona 30.08 Octavia Combi Style 184KM 4x4 DSG, do odbioru .............. dzisiaj.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez pminor Zobacz wpis
    Dzień Dobry Wszystkim
    Najpóźniej 26.XII będziemy właścicielami OIII FL 1.4 TSI 150KM Szary Quarz STYLE+amazing + podgrzewana przednia szyba+dynamic+top led+ambiente+hhc.
    Zamówiona 25.09.2017. Wczoraj dostałem info że produkcja 43 tydzień i jest duża szansa że auto będzie do odbioru jeszcze w listopadzie.
    Już nie mogę się doczekać a to dopiero kilka dni od zamówienia

PS Dealer powiedział mi przy zamawianiu że jeżeli auto wpadnie na 45 tydzień produkcji to nie będzie podgrzewania kierownicy oraz ogranicznika prędkości. Taką dostali informację.
    Wierzę że nie możesz się doczekać, pamiętam to....

Szary Qarz - najlepszy szary

Zostaw komentarz:

• pminor
    odpowiedział(a)
    Potwierdzony 44tydzień czyli w połowie listopada jest szansa na odbiór

Zostaw komentarz:

• pminor
    odpowiedział(a)
    Dzień Dobry Wszystkim
    Najpóźniej 26.XII będziemy właścicielami OIII FL 1.4 TSI 150KM Szary Quarz STYLE+amazing + podgrzewana przednia szyba+dynamic+top led+ambiente+hhc.
    Zamówiona 25.09.2017. Wczoraj dostałem info że produkcja 43 tydzień i jest duża szansa że auto będzie do odbioru jeszcze w listopadzie.
    Już nie mogę się doczekać a to dopiero kilka dni od zamówienia

PS Dealer powiedział mi przy zamawianiu że jeżeli auto wpadnie na 45 tydzień produkcji to nie będzie podgrzewania kierownicy oraz ogranicznika prędkości. Taką dostali informację.
    Ostatnio edytowany przez pminor; 41031.

Zostaw komentarz:

• Drzosz
    odpowiedział(a)
    Pojawi się pewnie temat z moim autem ale to jeszcze nim odbiorę to zejdzie z 5 dni bo weekend. Jak nie wiedziałem kiedy będzie to jakoś się lepiej czekało, teraz to nie wiem jak wytrzymam

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Koniecznie nam ją pokaż.

Zostaw komentarz:

• Drzosz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Drzosz Zobacz wpis
    O3 FL Style 1.8 TSI manual + Amazing+ Top-Led+ Ambient wnętrza + Dynamic z czerwonymi dodatkami+ felgi 18'. Zamówione 4 sierpień, ma być w ciągu 2 miesięcy więc zobaczymy. Na razie nie mam informacji, czekam cierpliwie.
    Dzisiaj był telefon, auto jest w salonie więc czas oczekiwania to 7 tygodni w moim wypadku Tyle że auto bez żadnych cudów brane tylko trochę dodane pierdół.

Zostaw komentarz:

• Dziaba
    odpowiedział(a)
    Jutro wielki dzień! Wyjazd do Częstochowy po nowiutką skdzianeczkę Podsumowując od zamówienia minęły 4miechy, ale i tak jest szybciej niż pierwszy termin oficjalnie podany przez sprzedawcę. Nie bez znaczenia jest tez fakt ze w miedzy czasie była trzy tygodniowa przerwa w fabryce.

Zostaw komentarz:

Pracuję...