Za to mam porównanie do Passata B7, Chevroleta Captivy, Hondy Accord i jakoś nie czułem nic dziwnego, samochód normalnie się zachowywał.
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
-
-
Zamieszczone przez FestexxPassata B7, Chevroleta Captivy, Hondy Accord
a ja jeździłem testowo kilka razy O3 z belką, na co dzień jeżdżę O2 z wielowahaczem i wieloma autami z segmentu premium - i co z tego?
jest różnica w prowadzeniu- spytaj tych którzy przesiedli się z O2 na O3 i dużo jeżdżą(trasy) to powiedzą ci że bardzo czuje się różnicę w jakości prowadzeniaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Po prostu szukacie niepotrzebnych problemów, szkoda, że duża większość tych, którzy mają belkę w ogóle się nie wypowiada...
A co do długich tras to dziennie robię 150 km do pracy więc zobaczymy od wtorku czy wasze wypowiedzi są sensowne.
A tak a propo to temat nie jest o belce tylko czasie oczekiwania :szeroki_usmiechSkoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MichalSZNPoprostu wpienia mnie to, że nawet szanowna Pani nie wie czy auto wjedzie na taśmę w 44 czy 45 tygodniu, a może 48 - po dwóch miesiącach od zamówienia nic nie wiadomo, to się w głowie nie mieści.
Komentarz
-
-
Zgadzam się z Tobą kolego. Moja opiekunka w Skodzie nie wiem czy w ogóle anulowała zamówienie. Więc sądze, że w ogóle auto nie ruszyło na taśmę.
W związku z tym, że mam ciśnienie wziąłem salonowego SuperB z 10km przelotu. Jest dobrze wyposażony ma ciut więcej niż to co miałem mieć w Octavii... Żałuje tylko Cantona bo go nie ma
Z racji braku Cantona i wyższej ceny o 5tyś postaram się coś ugrać przy podpisywaniu umowy np. przedłużenie gwarancji do 60000km.
Komentarz
-
-
Ja przesiadłem się teraz do Octavii II 2.0 TDI mojego taty, bo sprzedałem swój samochód i czekam na O3 i powiem wam że na 17 komfort jak i prowadzenie jest na przyzwoitym poziomie. Będąc na jeździe próbnej O3 słychać belkę ale jest to do zniesienia, znam auta które mają głośniejsze zawieszenia i do tej pory takim jeździłem, więc przesiadka na O3 będzie przeskokiem.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andgdyniaWitam. Z wcześniejszych postów wynika , że są osoby na forum które miały ustalony termin produkcji na 36 tydzień . Czy macie już informację od dilera kiedy będzie auto do odbioru ?Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
Komentarz
-
-
A to ciekawe, poniewaz ja podobny zestaw zamawialem 25 lipca i przez miesiac system nie pokazywal zadnej daty produkcji, po tym okresie wskoczyl na 46 tydzien (ponoc przez pakiet chrom). Jutro bede chcial zmienic zamowienie, aby wyprodukowali go w styczniu...Bede czekał miesiąc dluzej, ale bedzie to juz rocznik 2014 i moze domowie ogrzewanie postojowe przy okazji...O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
Ja zamawiałem to co chciałem mieć i 5 tygodni i samochód praktycznie stał u dealera na placu, także nie wiem czemu macie takie terminy, co do pakietu chrom to nie słyszałem żeby były jakieś utrudnienia z tego tytułu :diabelski_usmiechSkoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FestexxJa zamawiałem to co chciałem mieć i 5 tygodni i samochód praktycznie stał u dealera na placu, także nie wiem czemu macie takie terminy, co do pakietu chrom to nie słyszałem żeby były jakieś utrudnienia z tego tytułu :diabelski_usmiechOctavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AlfDziś okazało się, ze moj termin przesunal sie teraz z 46 na 49 tydzien :shock:
Moze chcą wielowahacz zamiast belki mi zamontować
Nic, Webasto domówiłem i czekamy dalej...Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Albo chociaż na FLa :cry:
P.s po cichu liczę na jakies poprawki w charakterystyce tylnej belki czy też lepszym jej wyciszeniu, jeśli faktycznie jest tak kiepsko ( w sobotę z ciekawości umówiłem sie na drugą jazdę próbną- tym razem tylko po dziurach)...O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AlfAlbo chociaż na FLa :cry:
P.s po cichu liczę na jakies poprawki w charakterystyce tylnej belki czy też lepszym jej wyciszeniu, jeśli faktycznie jest tak kiepsko ( w sobotę z ciekawości umówiłem sie na drugą jazdę próbną- tym razem tylko po dziurach)...Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alfpo cichu liczę na jakies poprawki w charakterystyce tylnej belki czy też lepszym jej wyciszeniu, ..
Generalnie ludzie wszędzie (DE, CZ) skarżą się na belkę. Ponoć jest to temat dyskutowany żywo w każdej czeskiej gospodzie.
Osobiście bym tego problemu nie demonizował, od dawna jeżdżę autami z belką i dają radę.
Komentarz
-
Komentarz