Zamieszczone przez lemoncjo
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez arecki1338ja zamawialem przed toba (07.09) i niby caly czas stoi do produkcji na 49 tydzien, to niby za 2 tyg, ale na ile mozna ufac w to co mowi diler.Dlatego zadalem pytanie o ta literke, ktora wskakuje przed numer zamowienia.
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Fredy.PWNa dzisiaj jesteśmy w 46 tygodniu roku. Jeżeli masz datę produkcji w okresie najbliższych 4 tygodni (47, 48, 49 lub 50), to jest to już tzw. zamrożony plan produkcji nie podlegający modyfikacjom
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ujacekZamieszczone przez Fredy.PWNa dzisiaj jesteśmy w 46 tygodniu roku. Jeżeli masz datę produkcji w okresie najbliższych 4 tygodni (47, 48, 49 lub 50), to jest to już tzw. zamrożony plan produkcji nie podlegający modyfikacjom
Patrząc na końcówkę roku, to odbiór auta będziesz miał już pewnie w nowym roku... W związku z tym planujesz jeszcze coś wyciągnąć od dealera...?
PzdrPzdr, Fredy
Komentarz
-
-
Nie wiem, skąd te terminy. Wygląda na to, że wszelkie opóźnienia z realizacją zamówień są skutkiem popytu znacznie przerastającego podaż aut na nasz kraj i spychane są chyba wszelkie konfiguracje "niewygodne", a nawet te bardziej typowe są kolejkowane. Może też istnieje jakaś drobna "przepychanka" pomiędzy dealerami? Nie wiem.
Sprzedawca mnie zapewnia - choć niekoniecznie w to wierzę - że może się wyrobimy do świąt. Ale jeszcze leasing itp... O jakiś nowy upust raczej nie będę walczył, ale może coś z doposażenia, drobiazgi... Bardziej mnie zajmuje jakie będą przepisy i odliczenia (VAT) od 1 stycznia i kiedy lepiej formalnie podpisać umowę.
Komentarz
-
-
Po produkcji w 50 tygodniu, zostanie w sumie tylko 51 tydzień jako taki, bo 52. to już Święta... Dochodzi całe to zamieszanie związane ze Świętami i szczerze mówiąc średnio chce się wtedy pracować, ale skoro dealer obiecał, to może faktycznie uda mu się zrobić prezent gwiazdkowy, oby
PzdrPzdr, Fredy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ujacekDla grzanej szyby w 1.4 TSI zmieniłbym zamówienie i od nowa ustawił się w kolejce oczekiwania na realny termin produkcji Ale to chyba nadal niemożliwe?
A swoją drogą ciekawe czy nadal będą druciki czy tak jak w VW pojawi się ogrzewanie bezprzewodowe (klejona szyba z dodatkową warstwą zapobiegającą obniżaniu temperatury do 0)
Komentarz
-
-
U mnie po wyrzuceniu pakietu chrom trzyma 48 tydzień już ponad 2 tyg., więc jest jak mówicie i nic nie powinno się zmienic domstartu produkcji.
Jedynie nad czym myślę, to czy czekać z rejestracją do stycznia, czy zrobić to w połowie grudnia. Będzie to mieć jakieś znaczenie za kilka lat przy odsprzedaży?O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
Alf,
Moim zdaniem nie warto bo ludzie będą i tak patrzeć na rocznik produkcji a także na stan techniczny i przebieg. Sprzedawałem już samochód który by rejestrowany w nowym roku i kupujących nie bardzo interesowała data rejestracji, każdy się pytał o rok produkcji.jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oktawka3Mój samochód podobno wyprodukował się w 45 tygodniu. Do tej pory nie ma go u dealera. Czy te samochody jadą do Polski drogą morską? :roll: W czasie gdy inne marki oferują już rocznik 2013 z wyprzedaży ja nie mogę odebrać zamówionego auta. Z lekka się zdenerwowałam. :evil:
Komentarz
-
-
aha to mu powiem że będzie miał na letnich. no ma mieć do końca roku bo juz ma 50 tydz prod. diler mial auto w bardzo podobnej konfiguracji już wrzucone do produkcji teraz tylko lekko poprawił konfiguracje i tyle. więc kolega nie musi czekać że tak powiem od początkuBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SilentEmpirePytanie, kiedy składałeś zamówienie?
PzdrPzdr, Fredy
Komentarz
-
Komentarz