Dzisiaj dealer nie mógł się niczego dowiedzieć w Poznaniu. To jakieś nieporozumienie z takim terminem realizacji. Jak jutro dostanę info, że termin będzie majowy albo, co bardziej prawdopodobne, czerwcowy to niestety rezygnuje.
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez KornelS.Dzisiaj dealer nie mógł się niczego dowiedzieć w Poznaniu. To jakieś nieporozumienie z takim terminem realizacji. Jak jutro dostanę info, że termin będzie majowy albo, co bardziej prawdopodobne, czerwcowy to niestety rezygnuje.
Pewnie powie Ci to co dzisiaj :wink:
Komentarz
-
-
Teoretycznie moja za 2 tygodnie wjeżdża na taśmę... czekam od końcówki września, w międzyczasie zmieniałem konfig, potem przesunąłem produkcję z 2013 na 2014.
Jeśli wszystko pójdzie wg planu to auto odbiorę po 4,5 miesiąca. W tym tygodniu jeszcze nie pytałem, czy nadal BW 5.
Edit: zatwierdzona produkcja na 5 tydzień, już nie wyskoczy
Komentarz
-
-
A czy na inne skody też się tak długo czeka?
Pytam, bo jestem spamowany przez skode, mailowo oraz adresowo, informacjami, że teraz jest najlepszy moment na zakup skody, mam jakieś prospekty z octavii, rapida, model rapida do sklejania, model rapida w 3D (jak taka książeczka ruchoma jak były w latach 80-tych).
Komentarz
-
-
W końcu nadeszły super wieści Moje Octavia wyprodukowała się zgodnie z planem w środę 15 stycznia 2014 i teraz grzecznie czeka na podróż do Polski :szeroki_usmiech Już blisko, coraz bliżej - cała operacja ma szansę się wyrobić w CZTERECH miesiącach.
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Fredy - gratulacje. Dość sprawnie poszło. Ja dostałem info, że planowana produkcja przesunęła się z 8 na 9 tydzień z zastrzeżeniem, że jeszcze może się zmienić :evil: . Jak wyrobią się w 9 tygodniu to z podróżą do polski będzie równo pół roku od zamówienia. Przy zamówieniu dealer obiecał, że będzie najpóźniej w styczniu i zacierałem ręce na pełne odliczenie vat. Niestety wyjdzie 10k zł w plecy.Zamówiona O3 Combi 1.6 TDI Ambition + Amazing
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez proto2Fredy - gratulacje. Dość sprawnie poszło. Ja dostałem info, że planowana produkcja przesunęła się z 8 na 9 tydzień z zastrzeżeniem, że jeszcze może się zmienić :evil: . Jak wyrobią się w 9 tygodniu to z podróżą do polski będzie równo pół roku od zamówienia. Przy zamówieniu dealer obiecał, że będzie najpóźniej w styczniu i zacierałem ręce na pełne odliczenie vat. Niestety wyjdzie 10k zł w plecy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bolo81Jeżeli się nie wyrobią z datą zamówienia jakie otrzymałeś, to walcz o jakiś dodatkowy rabat tym bardziej że będziesz stratny na Vacie. Ja też zamierzam jeszcze coś ugrać skoro tyle czasu muszę czekać.Zamówiona O3 Combi 1.6 TDI Ambition + Amazing
Komentarz
-
-
robczech, proto2,
Jak składałem zamówienie pod koniec września, nie było wtedy chyba jeszcze takich opóźnień - przynajmniej mój dealer przy mnie dzwonił jeszcze gdzieś (importer?) i konsultował daty i stwierdził, że bez problemu powinniśmy się wyrobić w standardowym okresie 6 tygodni. Samochód miałem mieć max na koniec listopada, a wyszło jak wyszło. Baaaardzo długi czas czekania. Było tym gorzej, że polegając na ustaleniach w pierwszej dekadzie listopada sprzedałem swoje bazowe auto i zostałem na ponad dwa miesiące z małym autem żony i z wszystkimi obowiązkami związanymi z logistyką czteroosobowej rodziny mieszającej na obrzeżach miasta :| Łatwo nie było i jeszcze teraz nas zasypało :roll:
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez proto2Zamieszczone przez bolo81Jeżeli się nie wyrobią z datą zamówienia jakie otrzymałeś, to walcz o jakiś dodatkowy rabat tym bardziej że będziesz stratny na Vacie. Ja też zamierzam jeszcze coś ugrać skoro tyle czasu muszę czekać.
Komentarz
-
-
Wczoraj dostałem informacje od sprzedawcy że auto w Poniedziałek będzie u nich,
a do odbioru będzie Czwartek-Piątek.
Auto było zamawiane na początku Grudnia czyli uwineli się w 7 tygodni
Konfiguracja jak w opisie plus trójramienna kiera, składane lusterka.Octavia 3 1.4 Tsi Brąz Topaz Ambition+Amazing+Canton i inne dodatki.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=75869
http://www.youtube.com/channel/UCgYZicxNasAMuZs6oEIQvAA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jjankos@edyp13, fajny czas realizacji. Jaką konfigurację zamówiłeś, że tak szybko wyprodukowali?
Także widać, że fabryka się uwija jak 6-7 tygodni niektórzy czekają - nie ma dramatuSkoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jjankos@edyp13, fajny czas realizacji. Jaką konfigurację zamówiłeś, że tak szybko wyprodukowali?
Komentarz
-
-
Super czas realizacji, bo ja przy podobnej konfiguracji muszę czekać do 12 tygodnia na produkcję. Może, ze względu na 4x4 i DSG muszę tyle czekać, ale
trzeba przyznać, że masz zacną konfigurację - gratuluję.
Ja dodatkowo mam zamówiony tylko Amundsen, tempomat aktywny i elektryczne fotele przód ze skórą, ale nie mam KESSY i podgrzewanej szyby, bo stwierdziłem że Webasto wystarczy.O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Witam,
Ja zamówiłem OIII. kombi. 14.09. I teraz w piatek odebrałem.
Ostatnie 3 miesiące użytkowaniem inna OIII na pełnym wypasie i powiem ze z nowej jestem o wiele bardziej zadowolony :-)
1. Koła zimowe 16". Okazały sie strzałem w 10 !!!! O wiele lepiej wybiera nierówności niż na 17"
2. Siedzenia z niepełnym obszyciem skóra - wygodniejsze niż sama skóra, bardziej miękkie
3 front Assist przydatniejszy niż Line Asist
4. Columbus ze standardowymi 8 głośnikami daje radę :-). W życiu bym 1.600zl do Cantona nie dołożył...Octavia III Kombi 2.0 TDI DSG Elegance+Columbus+Skóra+amizing+chromy+Front Assist i pare innych
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TinkyZamieszczone przez Michal834. Columbus ze standardowymi 8 głośnikami daje radę :-). W życiu bym 1.600zl do Cantona nie dołożył...
Ale porownujac do innych std zestawow audio, skoda wypada calkiem calkiem.Black magic
Komentarz
-
-
Ale narzekanie na cenę Cantona po wydaniu >6k na Columbusa? :diabelski_usmiech
Półskórę popieram wziąłem to samo - obmacałem, poczytałem o kiepskiej jakości pełnej skóry i za oszczędzone 3k dokupiłem gwarancji.
Na zimę też zamówiłem 16" - na miejscu w salonie taniej niż w necie (430zł/szt).
Komentarz
-
Komentarz