Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Amix
    Ambiente
    • 2014
    • 220

Na żywo ten kolor wygląda zdecydowanie ładniej
    Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
    Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
    Moja szara myszka - Octavia 3
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

• metrotest
      Rider
      • 2006
      • 506
      • Volkswagen
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Tak trochę wygląda na niebieskawy :?: , ale to chyba kwestia oświetlenia.
      Ciekawe jak ten kolor pasuje do wersji RS :roll:

Komentarz

• jerryx
        Ambiente
        • 2010
        • 149

Amix, widziałem O3 w takim kolorze w wawie i rzeczywiście zacznie wyglądała. Ja jednak od jakiegoś czasu miałem ochotę na czekoladę wiec swój bez cappuccino na topaz brąz zamienia.
        Była Octavia 2 1.9 TDI jest Octavia 3 1.4 TSI :-)

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80144

Komentarz

• polrob
          Rider
          • 2013
          • 535
          • Superb III (3V3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

jerryx,

Gdybym teraz zamawiał auto to też bym się zastanawiał nad szarym metalem lub brązem są na pewno dużo wdzięczniejsze niż typowo czarny.

Widać również że chyba się coś ruszyło na produkcji bo terminy powoli wracają do normy.
          jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
          była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
          była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

jerryx, Ty nie miałeś RSa brać ???
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• Amix
              Ambiente
              • 2014
              • 220

Zamieszczone przez polrob
              jerryx,

Gdybym teraz zamawiał auto to też bym się zastanawiał nad szarym metalem lub brązem są na pewno dużo wdzięczniejsze niż typowo czarny.

Widać również że chyba się coś ruszyło na produkcji bo terminy powoli wracają do normy.
              Też myślałem nad brązem, ale zadecydowała moja druga połowa, bo ten kolor pasuje jej do torebki. Będzie masakra jak kupię jej torebkę w brązie :lol: :lol:
              Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek

Komentarz

• jerryx
                Ambiente
                • 2010
                • 149

Enriquez, miałem ale mi przeszło jak mi chcieli wpisać w zamówieniu 2015 jako przewidywany termin dostawy. Stwierdziłem ze się nie będę wyglupial i na skode nie będę czekał miesiącami.

Dzieci się będą cieszyły bo będzie im jak tablet powiesić na fotelach :-)

[ Dodano: Sob 24 Maj, 14 01:01 ]
                polrob, nakładki na progi sam zakladales czy Ci juz w Aso założyli ? S jak sam to dawales cos pod nie ?

Komentarz

• polrob
                  Rider
                  • 2013
                  • 535
                  • Superb III (3V3)
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

jerryx,

Zakładał serwis przy zakupie, i z tego co się orientuje były przyklejane bezpośrednio na próg
                  jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                  była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                  była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• ELM0
                    Ambiente
                    • 2013
                    • 224

Zamieszczone przez jerryx
                    na topaz brąz zamienia.
                    jedyny słuszny :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
                    Octavia III Combi 1.4 TSI Brąz Topaz

Komentarz

• mufel
                      Ambiente
                      • 2014
                      • 194

Zamieszczone przez ELM0
                      Zamieszczone przez jerryx
                      na topaz brąz zamienia.
                      jedyny słuszny :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
                      oczywiście to kwestia gustu ale cos ten kolor mnie nie kreci....

Komentarz

• jerryx
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 149

ELM0, się zgadzam calkowicie

mufel, masz racje ze kwestia gustu ale według mnie jeden z fajniejszych w o3

Komentarz

• JerzyM73
                          Rider
                          • 2010
                          • 602

O III 2,0 TDI 4x4 elegance + dynamic + dodatki - zamówiony na samym początku lutego odebrany - 14 maja
                          O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                          Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• ryjeks
                            Rider
                            • 2010
                            • 488
                            • Octavia III combi (5E5)
                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Elegance Combi 1.4 + elektryczny fotel, aktywny tempomat, amundsen i kilka innych drobnych; zamówiony w 13 tygodniu, teraz wskoczył jakiś termin na 37 tydzień ponoć :roll:

Komentarz

• prez7
                              Ambiente
                              • 2014
                              • 111
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Amix
                              Zamówiony szkodnik 10.04.2014 i stoi już u dealera.
                              Odbiór w przyszłą środę
                              Czas oczekiwania - prawie 7 tygodni
                              Zauważyłem, że stoi na Dunlopach.
                              Jeszcze oklejona i fotki robione telefonem.

Obrazek
                              Obrazek
                              Obrazek
                              ŁAŁ ale SZAŁ ! :shock: dzięki stary za focie. Tak się składa że moja OCTA 24 tydzień produkcji też wybrałem szary metal i choć miałem pewne wątpliwości, co do koloru, to po obejrzeniu tych fociszonów już nie mam, jest nawet lepiej niż myślałem, Danke

ps.
                              Kolor w konfiguratorze wygląda inaczej ( gorzej) niż na twoich zdjęciach.
                              Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
                              Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.

Komentarz

• ryjeks
                                Rider
                                • 2010
                                • 488
                                • Octavia III combi (5E5)
                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

7 tygodni, a u mnie 24 :roll:

Czy orientujecie się jaki element wyposażenia aktualnie sprawia taki kłopot w produkcji ?

Komentarz

• Amix
                                  Ambiente
                                  • 2014
                                  • 220

Zamieszczone przez prez7
                                  Zamieszczone przez Amix
                                  Zamówiony szkodnik 10.04.2014 i stoi już u dealera.
                                  Odbiór w przyszłą środę
                                  Czas oczekiwania - prawie 7 tygodni
                                  Zauważyłem, że stoi na Dunlopach.
                                  Jeszcze oklejona i fotki robione telefonem.

Obrazek
                                  Obrazek
                                  Obrazek
                                  ŁAŁ ale SZAŁ ! :shock: dzięki stary za focie. Tak się składa że moja OCTA 24 tydzień produkcji też wybrałem szary metal i choć miałem pewne wątpliwości, co do koloru, to po obejrzeniu tych fociszonów już nie mam, jest nawet lepiej niż myślałem, Danke

ps.
                                  Kolor w konfiguratorze wygląda inaczej ( gorzej) niż na twoich zdjęciach.
                                  Na żywo kolor jest zdecydowanie lepszy i też byłem mile zaskoczony. Dealer mi powiedział, ze jet to pierwsza Octavia u nich w tym kolorze. Jestem po oględzinach i w czwartek na 11.00 (nie mogę wcześniej ) umówiłem się na odbiór. Oczywiście zrobię fotki, ale poczekam, bo muszę ją "wypasić" i czekam na przesyłki kurierskie z http://www.superskoda.com/

Komentarz

• Ossa
                                    Drive
                                    • 2014
                                    • 69

Zamieszczone przez ryjeks

Czy orientujecie się jaki element wyposażenia aktualnie sprawia taki kłopot w produkcji ?
                                    Jak ja zamawiałem, dostałem info, że 4x4 i DSG potrafią wydłużyć termin dostawy nawet do 9 miesięcy. Taka informacją z 2 salonów we Wrocławiu. Zamówiliśmy dwie 1.6 TDI Combi(Ambition+Amazing, Elegance+Amazing+Ekstrasy) w 18 tygodniu, do dzisiaj nie ma informacji kiedy dostawa
                                    Moja O3 2.0 TDI 4x4
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...322195#1322195

Komentarz

• kecaj
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 1511
                                      • Superb II (3T4)

czarne relingi dla RS-a, alusy GEMINI do RS-a i czujniki parkowania do zwykłej O3.
                                      Ale to nie są dalekosiężne problemy...
                                      Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Cookie
                                        Classic
                                        • 2014
                                        • 39

Zamieszczone przez Ossa

Jak ja zamawiałem, dostałem info, że 4x4 i DSG potrafią wydłużyć termin dostawy nawet do 9 miesięcy. Taka informacją z 2 salonów we Wrocławiu. Zamówiliśmy dwie 1.6 TDI Combi(Ambition+Amazing, Elegance+Amazing+Ekstrasy) w 18 tygodniu, do dzisiaj nie ma informacji kiedy dostawa
                                        A ja nie zamawialem ani 4x4 ani DSG i czekam już ponad 6 m-cy ( od 20 listopada) i niby ma być produkowana w 27 tygodniu ale to jeszcze nic pewnego.

Komentarz

• rg04
                                          Classic
                                          • 2014
                                          • 5

Zamieszczone przez Cookie
                                          Zamieszczone przez Ossa

A ja nie zamawialem ani 4x4 ani DSG i czekam już ponad 6 m-cy ( od 20 listopada) i niby ma być produkowana w 27 tygodniu ale to jeszcze nic pewnego.
                                          To co zamawiałeś w Twojej 03 że czekasz od listopada ?

Komentarz

• Cookie
                                            Classic
                                            • 2014
                                            • 39

Zamieszczone przez rg04
                                            Zamieszczone przez Cookie
                                            Zamieszczone przez Ossa

To co zamawiałeś w Twojej 03 że czekasz od listopada ?

Po prostu RS-a

Komentarz

• cobra2002
                                              Classic
                                              • 2013
                                              • 11

18 maja samochód dotarł do centrali w Poznaniu....i do dzisiaj nie przyjechal do dealera. Cały czas czeka na transport.....

Dealer tłumaczy się ze duża liczba przyjechała do Polski i centrala się nie wyrabia....

Czy ktoś ma potwierdzone info na ten temat ??????

Komentarz

• JerzyM73
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 602

Ja jak odbierałem swoja O III w Woli Mieleckiej, stał do wzięcia pod ręki wypasiony RS kombi TDI w kolorze blue race - czas oczekiwania 30 min.

Komentarz

• mufel
                                                  Ambiente
                                                  • 2014
                                                  • 194

Zamieszczone przez JerzyM73
                                                  Ja jak odbierałem swoja O III w Woli Mieleckiej, stał do wzięcia pod ręki wypasiony RS kombi TDI w kolorze blue race - czas oczekiwania 30 min.
                                                  Pewnie w tym wypadku rabat od sprzedawcy wynosi 0% pewnie gdyby to byl tsi to juz by go nie bylo

Komentarz

• JerzyM73
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 602

Zamieszczone przez mufel
                                                    Zamieszczone przez JerzyM73
                                                    Pewnie w tym wypadku rabat od sprzedawcy wynosi 0% pewnie gdyby to byl tsi to juz by go nie bylo

Raczej nie, z doświadczenia wiem, że za coś "nietypowego" co stoi na salonie można uzyskać fajne rabaty bo nikt nie lubi jak kasa jest zamrożona i czeka na amatora - dziś przeważenie każdy konfiguruje auto pod siebie.

Komentarz

Pracuję...