lubek24, tylko czemu nie zawsze wykrywa stojące auta?
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez irekktylko czemu nie zawsze wykrywa stojące auta?
każdy z nas widząc przeszkodę reaguje automatycznie, puszcza nogę z gazu albo depcze hamulec. by sprawdzić FA trzeba "zapomnieć" o hamowaniu i jednym słowem, cisnąć dalej...
tak na marginesie, moja ulubiona zabawka, auta skręca w prawo ja puszczam gaz i gdy auto znika wtedy dodaje gazu i przeważnie robi się ostrzeżenie na desce. raz się naciąłem, bo gostek puszczał rowerzystę i muszę przyznać, że sam się zdziwiłem reakcją FA.
Komentarz
-
-
Moim zdaniem wykrywa stojące auto, ale tylko wtedy, gdy ono wcześniej jechało przed nami i ma je "w pamięci". Bo dojeżdżając do korka z dużej odległości, gdy wcześniej cały czas była pusta droga, wg mnie nie zadziała - no ale może ktoś sprawdzi
krzyzakp, do jakiej prędkości działa zwykły tempomat?
Ogólnie nie bardzo ogarniam, czemu nie zrobili tak, żeby aktywny powyżej tych 160 km/h działał jak zwykły."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
maro rs, lecac tydzien temu w poniedzialek, najwiecej ustawiłem 180 czy 190 - nie pamietam juz ile ot było..
Jak nie zapomne i bede mial sily na taka jazde, to w niedziele, wracajac, za Berlinem sprawdze predkosci 200+ na tempomacie, chyba ze pogoda mi pokrzyzuje plany, bo ruch w nocy tam jest minimalny, do tego połowa z niego leci wlasnie w okolicach 200 i 200+ :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez irekktylko czemu nie zawsze wykrywa stojące auta?
każdy z nas widząc przeszkodę reaguje automatycznie, puszcza nogę z gazu albo depcze hamulec. by sprawdzić FA trzeba "zapomnieć" o hamowaniu i jednym słowem, cisnąć dalej...
tak na marginesie, moja ulubiona zabawka, auta skręca w prawo ja puszczam gaz i gdy auto znika wtedy dodaje gazu i przeważnie robi się ostrzeżenie na desce. raz się naciąłem, bo gostek puszczał rowerzystę i muszę przyznać, że sam się zdziwiłem reakcją FA.
Komentarz
-
-
Zamówiłem dzisiaj tj.19.01.2015r. 1.4 TSI/103kW 6-biegowa Ambition+Amazing+dodatki przewidywany termin 20 tydzień 2015r.-19.05.2015r. (może wcześniej). Pani powiedział,a że może być wcześniej. Wolała się zabezpieczyć, żeby nie dawać zadnych bonusów.
9 tydzień produkcja zaplanowana + 2 tygodnie na wyprodukowanie i przywiezienie auta z Czech do Polski, czyli przyjazd auta to około 11 tydzień + kilka dni na przygotowanie auta do wyjazdu (montaż blokady, wygłuszenia maski i listew progowych).
Czyli auto będzie szybciej. W piątki szukają luk do wepchania swoich lientów (udało się)
Komentarz
-
-
maro rs, testy zrobione, nawet w czwartek, bo kumpel z tylnej kanapy marudził ze na A2 tak spokojnie 160 lece.. Powtorzone 2h temu na A20 - w obu przypadkach tempomat max na 250 dalo sie ustawic i wyzej nie chcial juz wejsc...
Autko rozbujałem tylko do 230 (wg gps), bo na dluzsze rozpedzanie nie było miejsca i było troche wilgotno..
Nie sadze by ktos chcial dlugo leciec na tempomacie z maksymalna, ale w razie czego w TSI da sie
Komentarz
-
-
Octavia zamówiona w ostatnim tygodniu grudnia 2014 - jak dotąd brak przewidywanego terminu produkcji :|
2.0 TDI 184 DSG 4x4 Elegance + Amazing+ Dynamic ... Czy ktoś z was miał podobna sytuacje z tak długim brakiem deklaracji dealera co do daty produkcji, czy to może przez rzadką konfigurację ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macqOctavia zamówiona w ostatnim tygodniu grudnia 2014 - jak dotąd brak przewidywanego terminu produkcji :|
2.0 TDI 184 DSG 4x4 Elegance + Amazing+ Dynamic ... Czy ktoś z was miał podobna sytuacje z tak długim brakiem deklaracji dealera co do daty produkcji, czy to może przez rzadką konfigurację ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez G33Zamieszczone przez macqOctavia zamówiona w ostatnim tygodniu grudnia 2014 - jak dotąd brak przewidywanego terminu produkcji :|
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macqZamieszczone przez G33Zamieszczone przez macqOctavia zamówiona w ostatnim tygodniu grudnia 2014 - jak dotąd brak przewidywanego terminu produkcji :|
Komentarz
-
-
antek, co do info po spoznieniu nie wiem.. Ale wiem ze po 2 czy 3 miesiacach czekania dostałem 4x700pln w voucherach na akcesoria skody.. Podkresle ze dotyczy AKCESORIOW, a nie jak Pan najpierw mowil, ze wszystkiego co dzial czesci moze sciagnac...
Termin mialem na 31.12.2014, a odebrałem 23.12.2013 w koncu.. Vouchery jakos pazdziernik/listopad juz dostałem, oficjalnie mowili ze to przez to, jakie sa terminy oczekiwania na RSa...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez antekZamieszczone przez G33Żeby nie dawać bonusów dają maksymalny w którym muszą się zmieścić.
Sprawdź w salonach.
Komentarz
-
-
Ja dostałem termin właściwie od ręki - zamówiłem, faktura zaliczkowa i po wpisaniu zamówienia do systemu wyskoczył tydzień 18. Fakt, zamawiałem u kolegi z forum, pracującego teraz w salonie w Łodzi - jak ktoś chce kontakt to pisać na PW. Ten tydzień (u mnie) 18 wyskakuje z automatu. Po przeładowaniu systemu samochody zamawiane przez dealerów na ich magazyn (plac) spadają na koniec kolejki, a samochody zamówione przez klientów końcowych awansują. Na chwilę obecną jest to 2 tygodnie - przynajmniej tak się działo w zeszłym tygodniu. Problemy pojawiają się w przypadku zamawiania Elegance, DSG i w przypadku RSa felg 19" Extreme - kolega z Niemiec, zarządzający flotą zamówił takie RSy - chyba 3 szt i ma terminy na wrzesień. Nie wiem, czy da się sprawdzić status "cudzego" zamówienia - ale mogę się dowiedzieć.
Pierwszy raz zamawiam auto "nie z placu" i ten czas oczekiwania to jakiś koszmar :evil:Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz