Wstrzymano zamówienia na RSa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

no i znów kocury

kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• maro rs
      Elegance
      • 2014
      • 948

O, taką czerwoną będę miał, identyczną, tylko bez tej wycieraczki z tyłu, która wg mnie psuje wygląd.
      "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• Jakby ktoś z OCP kupił tą czerwoną i wolał 18 koła to chętnie pomieniam :!:

Komentarz

• Leniwiec
          Rider
          • 2009
          • 624
          • Octavia IV (NX3)
          • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

namo, ja wiem że o gustach się nie dyskutuje, ale akurat ta 19" ma wg mnie okropny wzór. Nie psuj wyglądu swojego RSa :P
          Pozdro

Komentarz

• Leniwiec, oby ktoś kto kupił auto z placu na 19 myślał tak samo jak Ty i przyjechał z nimi do mnie

Komentarz

• marek106
              Ambiente
              • 2014
              • 221

19 są kozackie,ale to już będzie trzepało.

Komentarz

• Basik_
                Rider
                • 2013
                • 667

Też tak myślę, że będzie twardo na 19, dlatego oszczędzę tego rodzinie i mojemu małemu szkrabowi :P Jakbym miał auto tylko dla siebie to bez zastanowienia wsadziłbym tam 19 :szeroki_usmiech
                Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Basik_, nie będzie trzepało, trzepie w dieslu. Jak do Octavia 2 FL Combi z 2.0 TDI 16V BKD wsadzisz koła 19 cali to będzie trzepało, na 18 też będzie trzepało, na 17 mniej, jej zawieszenie jest pod 205/55r16. Mając porównanie dwóch samochodów, czyli O2 FL i O3 RS na kołach 18 to O3 RS jest bardziej komfortowa na tych samych kołach. O3 RS jest pod takie koła przygotowana. Czy 18 czy 19 do ereski to kwestia gustu i +2100 zł, poza trakcją na lepsze 19 nic nie zmieniają.

Komentarz

• Basik_
                    Rider
                    • 2013
                    • 667

Namo musiałbym sie przejechać taką na 19" i jakby rzeczywiście było ok to pewnie bym kupił :lol: Nie mam bezpośredniego porównania,a tylko opinie ludzi, których przewiozłem i kilku z nich mówi że autko jest dość twarde. Wg mnie jest teraz w sam raz. Pytanie ile by się zmieniło na 19. No i teraz kosztowo wyjdzie dużo więcej niż przy zamówieniu auta. Bo trzeba by też kupić opony.

Komentarz

• Zamieszczone przez Basik_
                      opinie ludzi, których przewiozłem
                      wiesz, koleżanka która jeździ Fordem Kuga powie, że za twardo. Z kolei kumpel który ma Audi S8 będzie zdziwiony, że tak buja. Mi pełną skórę skrytykował kolega który jeździ 13 letnim punto.
                      Zamieszczone przez Basik_
                      No i teraz kosztowo wyjdzie dużo więcej niż przy zamówieniu auta. Bo trzeba by też kupić opony.
                      Czasem rzucą za 800 EUR na superskoda.com Dodaj tą kategorię do zakładek i zaglądnij czasem. Na moich oczach w tydzień poszło 5 kompletów, nie zdążyłem a teraz nie mam kasy. Opony to jakieś 3000 + 3300 felgi i jest nowy zestaw zajebistości. Oczywiście może do wiosny wpadnie coś z taniej z wtórnego rynku.

Komentarz

• Basik_
                        Rider
                        • 2013
                        • 667

Zamieszczone przez namo
                        Mi pełną skórę skrytykował kolega który jeździ 13 letnim punto.
                        Co do tej skóry to sporo ludzi ma zastrzeżenia w tym i ja o czym już pisaliśmy. W lecie nie wyobrażam sobie jazdy bez wentylacji. Już teraz mam problemy z poceniem się.

Zamieszczone przez namo
                        Czasem rzucą za 800 EUR na superskoda.com Dodaj tą kategorię do zakładek i zaglądnij czasem. Na moich oczach w tydzień poszło 5 kompletów, nie zdążyłem a teraz nie mam kasy. Opony to jakieś 3000 + 3300 felgi i jest nowy zestaw zajebistości. Oczywiście może do wiosny wpadnie coś z taniej z wtórnego rynku.
                        No racja taki zestawik wygląda zajebiście i czasem tam zaglądam, ale póki co nadal nie jestem do końca przekonany, a wydać tyle kasy i później narzekać to też lipa by była.

Komentarz

• menuna
                          Classic
                          • 2014
                          • 7

Dzisiaj odbierając samochód w Salonie, co prawda nie RS, ale zadziwiło mnie ile ich stoi na placu i czeka na odbiór.
                          Okazało się, że przez prawie 2 miesiące Diler nie dostał żadnej sztuki, a teraz wyprodukowali wszystkie "na raz" i podejrzewa że następna fala dostaw będzie za 5-6 miesięcy, więc może być i tak, że czas oczekiwania zależy od tego w której fazie produkcji w Czechach się trafia.

Popytajcie, może się ta "sinusojda" potwierdzi.

Komentarz

• krzyzakp
                            L&K
                            • 2013
                            • 1016
                            • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

menuna, u mnie to sie nie do konca sprawdza, wg tego co widnieje w systemie, ze moja jest zaplanowana na koniec listopada... Zamowiona na poczatku sierpnia. Moze faktycznie robia co tydzien inne Octavki - bazujac na nadwoziu, skrzyni i silnku.. Ale nie sadze by az co 5-6miechow robili RSki, bo to troche by im mocno bilo po klientach, ze przez pol roku zadnej nowej RS nie wypuszcza...

Moja O3 RS

Komentarz

• maro rs
                              Elegance
                              • 2014
                              • 948

Zauważyłem dziś przez przypadek niepokojącą rzecz w konfiguratorze - brak możliwości zamówienia 19"

Komentarz

• stefun
                                Drive
                                • 2006
                                • 55

Zamieszczone przez maro rs
                                Zauważyłem dziś przez przypadek niepokojącą rzecz w konfiguratorze - brak możliwości zamówienia 19"
                                To by się zgadzało - mój sprzedawca na początku września twierdził, że realizacja mojego zamówienia się przedłuża m.in. z powodu 19-calowych felg, z którymi jest problem. Podobno Skoda zobowiązała się do zrealizowana już zamówionych aut z 19-stkami, ale w nowych zamówieniach będą niedostępne.

Komentarz

• maro rs
                                  Elegance
                                  • 2014
                                  • 948

Właśnie taką informację dziś otrzymałem od sprzedawcy - zatem jestem trochę w d...

Komentarz

• Basik_
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 667

Ciekawe czemu je wycofali :?:

Komentarz

• LUKI
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5776

podejrzewam problem z dostępnością
                                      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

Komentarz

• maro rs
                                        Elegance
                                        • 2014
                                        • 948

Zastanawiam sie tylko co bedziew przypadku uszkodzenia takiej felgi, jesli nie beda juz ich produkowac. Choc mozliwe, i na to liczę, ze to chwilowe problemy i felgi niebawem wroca.

Komentarz

• Yanczi
                                          Drive
                                          • 2014
                                          • 49

Nom, ciężko z nimi, przed odbiorem samochodu chciałem dokupić, to mi powiedzieli, że tylko przez serwis jako części zamienne w cenie 1800 zł / sztuka ( cena bez dekielków jeszcze )

Komentarz

• stefun
                                            Drive
                                            • 2006
                                            • 55

1800zł za sztukę to zaporowa cena. Turini 18" można mieć za 630zł sztuka.

Komentarz

• LUKI
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 5776

kilka kocurów

Komentarz

• maro rs
                                                Elegance
                                                • 2014
                                                • 948

Patrzę tak na te 18ki, i coraz bardziej się do nich przekonuję. Na pewno będzie odrobinę bardziej komfortowo niż na 19kach (nie ma cudów, zawsze to pół cm więcej gumy), ewentualne wjazdy i zjazdy z krawężników, których czasem nie da się uniknąć, będą mniej stresujące, wyglądają na sporo lżejsze co ma niby jakieś tam przełożenie na osiągi, no i są jednolicie czarne, co z pakietem black pozwala zrobić fajne dwukolorowe auto - 19 już mają trochę srebrnego. No i to co zostało napisane wcześniej - w razie czego na pewno będzie łatwiej i taniej dokupić.

Komentarz

• marek106
                                                  Ambiente
                                                  • 2014
                                                  • 221

Czy ktos moze czy jakus salon ma rs tdi kombi manual do wziecia od reki?

Komentarz

• dj1978
                                                    Ambiente
                                                    • 2014
                                                    • 181
                                                    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez marek106
                                                    Czy ktos moze czy jakus salon ma rs tdi kombi manual do wziecia od reki?
                                                    Jakiś czas temu, jeśli chodzi o śląsk, to mieli coś takiego w Skoda Porsche Ruda Śląska.

Komentarz

Pracuję...