Dokladnie. Sam mam auto "z kratka". Kratka to swistek papieru bedacy odpisem z homologacji, ktory potrzebny jest tylko do tego, zeby odliczyc VAT.
Wstrzymano zamówienia na RSa
Zwiń
X
-
A ja zamawiałem 20 listopada 2013r.Zamieszczone przez Himenekludzie łykają każdy kit albo piszą na forum by siać ferment... tak jak pisałem produkcja roczna Skody to ok miliona sztuk, nasze marne zamówienia z Polski nie są w stanie zagrozić płynności produkcji
zamawiałem na początku stycznia
proponują mi diesla w tej samej konfiguracji, który ponoć jedzie już do nich ale ja diesla nie chcę. A przy moim zamówieniu nawet nie ma terminu jest jakaś informacja typu: FR - cokolwiek to znaczy, więcej mam wiedzieć od Skody co i jak po 15-tym kwietnia.
Komentarz
-
-
Cookie witaj w klubie, mój od 28.11. Też mają mi dać znać z końcem kwietnia co i jak , ponoć mają być znane już terminy, czyli jak dobrze pójdzie po 5 miesiącach dowiem się kiedy auto będzie wyprodukowane, miejmy nadzieje , że nie przegna dalej i nie dowala kolejnych 5 na czekanie na odbiór.RS Stage 2 335/450
Komentarz
-
-
Dziś odwiedziłem swojego Dealera z którym podpisałem umowę.
Zamawiałem Rs-a w marcu, na umowie wpisany odbiór auta do końca września br.
Informacje mam takie;
Zamówienia po 20-21 marca (Dealerzy dostali pismo od Skody Polska), zostaną zrealizowane w 2015 r. Mój Dealer nie przyjmuje już zamówień na ten model z datą produkcji 2014 r. Na wszystkie auta zamówione przed tą datą ma pisemne potwierdzenie, że zostaną one wyprodukowane w 2014 r. :roll:
Opóźnienie wynika z przydziału jaki PL dostała na ten model w roku 2014, a było to coś około 59 szt (ile dobrze pamiętam). Pakiet został wyczerpany już w 3 miesiącu :shock: Nikt nie spodziewał się że te wozy tak będą szły.
Wyposażenie dodatkowe może przesunąć termin produkcji, ale to występuje we wszystkich modelach Skody. Podał przykład, że obecnie w kwietniu zmieniany jest rok modelowy (nie pamiętam którego modelu) i nawet felgi mogą stanowić problem i powodować przesunięcie produkcji nawet o 1-2 miesiące.
Mnie osobiście się nie spieszy (mam czym jeździć), więc zadałem proste pytanie co robimy jeśli nie dotrzymają terminu? I tu zaskoczenie, usłyszałem "Pan sobie dobierze dodatki za 2 tys. z tym, że przedłużamy odbiór auta na 31 stycznia"
Dobrałem trochę więcej, resztę doliczyli do zamówienia i jestem zadowolony. Bo wolę odebrać w styczniu niż w grudniu.
Jedyne co nam pozostaje to cierpliwość i tego wam życzę.
Oczywiście ściskam kciuki, żeby zamówione rs-y jak najszybciej do Was trafiły

Ps.
Pamiętajcie że skoda wszystkie swoje auta wydaje na oponach letnich...
Komentarz
-
-
Jak swego czasu odbierałam firmową Corse w grudniu to był na zimowychZamieszczone przez ryjeksA jakiś producent wydaje na zimowych ?Zamieszczone przez RalfpPs.
Pamiętajcie że skoda wszystkie swoje auta wydaje na oponach letnich...
Tu chciałem się upewnić, bo ja chcę na zimę mniejszy profil kupić
Komentarz
-
-
Rok modelowy jest zmieniany w każdej fabryce samochodów po sierpniowej przerwie produkcyjnej. (Tylko podczas tej przerwy można przeprogramowywac maszyny, przestawiać linię itp).Zamieszczone przez RalfpPodał przykład, że obecnie w kwietniu zmieniany jest rok modelowy (nie pamiętam którego modelu) i nawet felgi mogą stanowić problem i powodować przesunięcie produkcji nawet o 1-2 miesiące.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Dzięki za cenną uwagę. Dopytam, czy ja źle zrozumiałem, usłyszałem...Zamieszczone przez perfexRok modelowy jest zmieniany w każdej fabryce samochodów po sierpniowej przerwie produkcyjnej. (Tylko podczas tej przerwy można przeprogramowywac maszyny, przestawiać linię itp).Zamieszczone przez RalfpPodał przykład, że obecnie w kwietniu zmieniany jest rok modelowy (nie pamiętam którego modelu) i nawet felgi mogą stanowić problem i powodować przesunięcie produkcji nawet o 1-2 miesiące.
Bo jeśli nie, to dobry kit sprzedawcy :shock:
Ja aż tak się nie orientuję i podaje info od sprzedawcy. Sorry jeśli te słowa są sprzeczne z rzeczywistością.
Komentarz
-
-
Powiem wam jedno cierpliwy będą nagrodzeni
Ja na swoją czekam również jeść nie woła mam czy jeździć . Natomiast jak ktoś potrzebuje na szybko to mam tu ofertę od kolegi z salony skody na 3 sztuki :
"Przesyłam konfigurację 3 RS'ów , jeden z nich ( sedan) bedzie do odbioru ok 15 Czerwca , Combi w TDi jest dostępne od reki natomiast Combi w TSI ( na bieżąco monitoruje temat i czekam na potwierdzenie tygodnia produkcyjnego.
1.Skoda Octavia Sedan RS 2.0TDi 184KM ze skrzynia DSG
+ kolor biały
+ wykończenie wnetrza czarno-czerwone
+ alarm z funkcją monitoringu wnetrza
+ oswietlenie przestrzeniw okół nóg z przodu i z tyłu
+ gniazdo 230V
+ wycieraczka aero tylnej szyby
+ sound system CANTON
+ zapasowe koło dojazdowe
+ pakiet challenge
+ SUNSET
2.Skoda Octavia Combi RS 2.0TSI 220KM ze skrzynią DSG
+ kolor biały
+ elektrycznie sterowana klapa bagażnika
+ oświetlenie przestrzeni wokół nóg z przodu i z tyłu
+ park assisatnt 2.0
+ intelligent light assistant
+ podgrzewane dysze spryskiwaczy
+ KEESY z fabrycznym alarmem
+ podgrzewana przednia szyba
+ SUNSET
+ elektrycznie sterowane panoramiczne okno dachowe
+ adaptive cruise assisatnt - aktywny tempomat
+ system nawigacji Columbus
+ przygotowanie pod telefon GSM z obsługą głosową
+ przednie światła przeciwmgłowe z funkcją Corner
+ podgrzewane fotele przednie i zewnetrzne miejsca tylnej kanapy
+ lane assist - asystent zmiany pasa ruchu
+ sound system CANTON
+ pakiet CHALLENGE
3.Skoda Octavia Combi RS 2.0TDi 184KM ze skrzynią DSG
+ kolor biały
+ wielofunkcyjna podłoga bagażnika
+ mitsumi
+ hak holowniczy z adapterem
+ dwustronna mata na podłoge bagażnika
+ pakiet black
+ system nawigacji Amundsen
+ przygotowanie pod tel z obsługa głosową, phone box i anteną zewnętrzną
+ podgrzewane fotele przednie
+ sound system CANTON
+ podgrzewane dysze spryskiwaczy
+ oświetlenie przestrzeni wokół nóg
+ maxi dot z kolorowym wyświetlaczem
W RAZIE JAKICHKOLWIEK PYTAŃ BARDZO PROSZE O KONTAKT POD NUMEREM 509-334-468"Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Komentarz
-
-
Moja konfiguracja to: 2.0 benzyna, sedan, manual, biały i dodatki:Zamieszczone przez rafikiCookie, porównajcie z Himenek, swoje konfiguracje, to może dojdziecie do wniosku co powoduje większe opóźnienia
-front assistant
-alarm z funkcją monitorowania wnętrza
-parking assistant 2.0
-podgrzewane fotele przednie
-oświetlenie przestrzeni na nogi
-performance mode selection
-lane assist asystent pasa ruchu
-podgrzewana przednia szyba
-podgrzewane dysze spryskiwaczy
-system nawigacji columbus
-sound system canton
-przygotowanie pod GSM - to za 100zł