jakiegoś spalonego pewnie kupie :P
Wstrzymano zamówienia na RSa
Zwiń
X
-
Nie wiem czy widzieliście cenę Octavi III RS na oficjalnej stronie skody...?
Mnie trochę to zszokowało biorąc pod uwagę jej dostępność i wzrost ceny za rocznik 2014
Wystartowała w zeszłym roku w cenie 104 100zł
potem rok 2014 podnieśli do 105 000zł, a teraz
©KODA Octavia RS od 103 100 zł
W konfiguratorze i cenniku jest jeszcze po staremu ale na stronie RS-a pojawia się cena 103 100zł
Ciekawe jak to się ma do naszych złożonych już zamówień...?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CookieNie wiem czy widzieliście cenę Octavi III RS na oficjalnej stronie skody...?
Mnie trochę to zszokowało biorąc pod uwagę jej dostępność i wzrost ceny za rocznik 2014
Wystartowała w zeszłym roku w cenie 104 100zł
potem rok 2014 podnieśli do 105 000zł, a teraz
©KODA Octavia RS od 103 100 zł
W konfiguratorze i cenniku jest jeszcze po staremu ale na stronie RS-a pojawia się cena 103 100zł
Ciekawe jak to się ma do naszych złożonych już zamówień...?
Komentarz
-
-
Oni chyba w tą cenę wliczają upust 1900zł na limuzynę który jest w cenniku.
Najlepsze, że dają upust na coś czego nie ma i wk...ja tym tych co tak jak ja zamówili dawno temu i czekają w niewiedzy.
A dodatkowo jest taki dopisek na górze cennika:
©KODA Octavia RS Rok modelowy 2014
Cennik ważny od 25.03.2014
Informujemy, że ze względu na duże zainteresowanie Klientów, należy liczyć się z wydłużonym czasem oczekiwania na odbiór Octavii RS. O szczegóły zapytaj Sprzedawcę.
Może trzeba im te 1900zł dodatkowo wyrwać?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojcianNa stronie skoda .cz , przy konfiguracji RS jest info że zamawianie skody jest wsrtzymane , w związku z wprowadzeniem nowego modelu, coś wam wiadomo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukrysnawet bym sie nie zastanawiał tylko jechał do AUDI i brał A4 Avant 1.8 TSI
[ Dodano: Nie 20 Kwi, 14 09:27 ]
za 126 tys plus kolor :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Gdyby alternatywy dla rs byly oczywiste to pewnie zamówienia nie bylyby wstrzymane. Jak dla mnie vag wypuszczając rs w tych pieniądzach oferujac tak naprawdę duzo wiecej niz golf gti ( chodzi mi głównie o kwestie użytkowe) strzelili sobie w kolano. Gdzie legendarny samochód przegrywa z czeskim tańszym projektem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mufelGdyby alternatywy dla rs byly oczywiste to pewnie zamówienia nie bylyby wstrzymane. Jak dla mnie vag wypuszczając rs w tych pieniądzach oferujac tak naprawdę duzo wiecej niz golf gti ( chodzi mi głównie o kwestie użytkowe) strzelili sobie w kolano. Gdzie legendarny samochód przegrywa z czeskim tańszym projektem.
Prawdziwy fan GTI wybierze jednak Golfa GTI lub Astrę OPC lub Renault Megane RS itp.
Wystarczyłoby, że Vw uzupełniłby ofertę o Vw Golf Variant GTI to O3 miałaby mocnego konkurenta.
Ciekawe jaki będzie popyt na O3 RS w momencie kiedy pojawi się wersja kombu dla Seat Leon Cupra. Jest na to spora szansa. Auto jednak krótsze /niecałe 4.6 m/ i przez to bardziej prowadzące się jak kompakt choć u nas większym uznaniem cieszy się raczej Skoda niż Seat.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kwak410Zamieszczone przez lukrysnawet bym sie nie zastanawiał tylko jechał do AUDI i brał A4 Avant 1.8 TSI
za 126 tys plus kolor :szeroki_usmiechOctavia III Combi 1.4 TSI Brąz Topaz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez metrotestograniczona konkurencja /tylko Focus kombi ST w tej cenie/
Zamieszczone przez metrotestCiekawe jaki będzie popyt na O3 RS w momencie kiedy pojawi się wersja kombu dla Seat Leon Cupra. Jest na to spora szansa.
Może się czepiam, ale z tym się nie da jeździć :evil:Pozdro
Komentarz
-
-
wojcian, to moja prywatna opinia, ale wg mnie świecą beznadziejnie. Może w porównaniu do zwykłych lamp na żarówkach H7 jest ok, ale po przyzwyczajeniu do ksenonów to te FullLEDy to jakiś koszmar.
Pewnie w jakiś wypaśnych Audicach czy innych Mercach takie oświetlenie lepiej działa, ale te w Seacie to jakaś mocno budżetowa wersja.
Strumień światła jest krótki, niejednolity (miałem wrażenie, że są ciemniejsze i jaśniejsze plamy jakkolwiek głupio to brzmi) i bardzo gwałtownie zasięg kończy się czarną ścianą. Nie wiem jak to opisać, trzeba zobaczyć. Mi to nieodpowiada.Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez martini73Zamieszczone przez wojcianNa stronie skoda .cz , przy konfiguracji RS jest info że zamawianie skody jest wsrtzymane , w związku z wprowadzeniem nowego modelu, coś wam wiadomo.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecaj
[Pula zamówień do 21 tygodnie jest wyczerpana od 22 tygodnia jest nowy rok modelowy 2015
I pytanie czy wiesz co będzie nowego w nowym roku modelowym 2015 - płaska kierownica, nowy kolor bieli (bez dopłaty) i zmiany cen czy coś jeszcze?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ELM0Zamieszczone przez kwak410Zamieszczone przez lukrysnawet bym sie nie zastanawiał tylko jechał do AUDI i brał A4 Avant 1.8 TSI
za 126 tys plus kolor :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Dziwnie to wygląda że przy wstrzymanych zamówieniach na rs nagle pojawiają się one w salonach dostępne od ręki, myślę że dużą część samochodów zamawiały salony w ciemno po to aby poźniej sprzedawać je praktycznie bez żadego rabatu i to w ciągu kilku dni od pojawienia się u dealera. Nawet wczoraj na oglądałem dwa w Krakowie, jeszcze stoją ale już sprzedane...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mufelDziwnie to wygląda że przy wstrzymanych zamówieniach na rs nagle pojawiają się one w salonach dostępne od ręki, myślę że dużą część samochodów zamawiały salony w ciemno po to aby poźniej sprzedawać je praktycznie bez żadego rabatu i to w ciągu kilku dni od pojawienia się u dealera. Nawet wczoraj na oglądałem dwa w Krakowie, jeszcze stoją ale już sprzedane...
Doradził mi kolega pracujący w jednym z salonów skody, ze czasem minimalna zmiana w zamówieniu (dodanie czegoś nawet najtańszego) powoduje pojawienie się daty produkcji. Oczywiście dodanie czegoś ze stałego wyposażenia, a nie np. Dwustronnej maty do bagażnika. Można tez coś odjąć z wyposażenia ale tego chyba nikt nie chciałby robić.
Szkoda, ze tylko nie wie się przez dodanie jakiej opcji można przyspieszyć termin realizacji zamówienia?
Pozdrawiam wszystkich oczekujących na swoje wymarzone RS-y i życzę szybkiej realizacji
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mufelDziwnie to wygląda że przy wstrzymanych zamówieniach na rs nagle pojawiają się one w salonach dostępne od ręki, myślę że dużą część samochodów zamawiały salony w ciemno po to aby poźniej sprzedawać je praktycznie bez żadego rabatu i to w ciągu kilku dni od pojawienia się u dealera. Nawet wczoraj na oglądałem dwa w Krakowie, jeszcze stoją ale już sprzedane...
Komentarz
-
Komentarz