Wstrzymano zamówienia na RSa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Himenek
    Rider
    • 2014
    • 412

jakiegoś spalonego pewnie kupie :P

Komentarz

• Cookie
      Classic
      • 2014
      • 39

Nie wiem czy widzieliście cenę Octavi III RS na oficjalnej stronie skody...?
      Mnie trochę to zszokowało biorąc pod uwagę jej dostępność i wzrost ceny za rocznik 2014

Wystartowała w zeszłym roku w cenie 104 100zł
      potem rok 2014 podnieśli do 105 000zł, a teraz
      ©KODA Octavia RS od 103 100 zł

W konfiguratorze i cenniku jest jeszcze po staremu ale na stronie RS-a pojawia się cena 103 100zł

Ciekawe jak to się ma do naszych złożonych już zamówień...?

Komentarz

• Basik_
        Rider
        • 2013
        • 667

Zamieszczone przez Cookie
        Nie wiem czy widzieliście cenę Octavi III RS na oficjalnej stronie skody...?
        Mnie trochę to zszokowało biorąc pod uwagę jej dostępność i wzrost ceny za rocznik 2014

Wystartowała w zeszłym roku w cenie 104 100zł
        potem rok 2014 podnieśli do 105 000zł, a teraz
        ©KODA Octavia RS od 103 100 zł

W konfiguratorze i cenniku jest jeszcze po staremu ale na stronie RS-a pojawia się cena 103 100zł

Ciekawe jak to się ma do naszych złożonych już zamówień...?
        Cena spadła to może coś z wyposażenia odpadło. Zobaczymy w oficjalnym cenniku. Chyba, że skoda stwierdziła, że idą na ilość i wolą sprzedać więcej w niższej cenie.
        Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Cookie
          Classic
          • 2014
          • 39

Oni chyba w tą cenę wliczają upust 1900zł na limuzynę który jest w cenniku.

Najlepsze, że dają upust na coś czego nie ma i wk...ja tym tych co tak jak ja zamówili dawno temu i czekają w niewiedzy.

A dodatkowo jest taki dopisek na górze cennika:

©KODA Octavia RS Rok modelowy 2014
          Cennik ważny od 25.03.2014

Informujemy, że ze względu na duże zainteresowanie Klientów, należy liczyć się z wydłużonym czasem oczekiwania na odbiór Octavii RS. O szczegóły zapytaj Sprzedawcę.

Może trzeba im te 1900zł dodatkowo wyrwać?

Komentarz

• wojcian
            Ambiente
            • 2013
            • 149

Na stronie skoda .cz , przy konfiguracji RS jest info że zamawianie skody jest wsrtzymane , w związku z wprowadzeniem nowego modelu, coś wam wiadomo.

Komentarz

• lukrys
              Rider
              • 2013
              • 435

nawet bym sie nie zastanawiał tylko jechał do AUDI i brał A4 Avant 1.8 TSI

[ Dodano: Nie 20 Kwi, 14 09:27 ]
              za 126 tys plus kolor :szeroki_usmiech

Komentarz

• martini73
                Ambiente
                • 2013
                • 167

Zamieszczone przez wojcian
                Na stronie skoda .cz , przy konfiguracji RS jest info że zamawianie skody jest wsrtzymane , w związku z wprowadzeniem nowego modelu, coś wam wiadomo.
                Faktycznie, wszystkie Octavki z konfiguratora czeskiego zniknęły...Na zmianę roku modelowego chyba za wcześnie. Wchodzi Scout i wersja z gazem. Pewnie dlatego to zamieszanie...

Komentarz

• kwak410
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 174

Zamieszczone przez lukrys

ja mam niestety fleet policy w pracy i AUDI A4 sobie wybrać nie mogę, nawet benzynowego silnika nie mogę mieć :/
                  O3 RS TDI DSG

Komentarz

• Basik_
                    Rider
                    • 2013
                    • 667

Nie no takie audi to bieda jak nie wiem nawet silnik okrojony do 120KM śmiech na sali. Jak ktoś celuje w RSa to takie audi to nie jest alternatywa

Komentarz

• mufel
                      Ambiente
                      • 2014
                      • 194

Gdyby alternatywy dla rs byly oczywiste to pewnie zamówienia nie bylyby wstrzymane. Jak dla mnie vag wypuszczając rs w tych pieniądzach oferujac tak naprawdę duzo wiecej niz golf gti ( chodzi mi głównie o kwestie użytkowe) strzelili sobie w kolano. Gdzie legendarny samochód przegrywa z czeskim tańszym projektem.

Komentarz

• metrotest
                        Rider
                        • 2006
                        • 506
                        • Volkswagen
                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                        • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez mufel
                        Gdyby alternatywy dla rs byly oczywiste to pewnie zamówienia nie bylyby wstrzymane. Jak dla mnie vag wypuszczając rs w tych pieniądzach oferujac tak naprawdę duzo wiecej niz golf gti ( chodzi mi głównie o kwestie użytkowe) strzelili sobie w kolano. Gdzie legendarny samochód przegrywa z czeskim tańszym projektem.
                        Nie do końca można się z tym zgodzić. Hot hatch to jednak z założenia auto kompaktowe, które jest dynamiczne, dobrze prowadzi się na zakrętach, zwinne itp., jednym słowem "mały ale wariat :twisted: ". Octavia RS jest jednak pewnym kompromisem i z racji wymiarów: blisko 4.7m długości nie będzie się tak prowadzić. W polskich realiach 1/ prawie hot hatch + 2/ możliwości przewozowe dla rodziny + 3/ rozsądna cena po uwzględnieniu wyposażenia /choć nie niska/ + 4/ ograniczona konkurencja /tylko Focus kombi ST w tej cenie/ oznacza przepis na sukces. Nie stać w kraju ludzi na 2 auta: typowe kombi/liftback + auto typu hot hatch.
                        Prawdziwy fan GTI wybierze jednak Golfa GTI lub Astrę OPC lub Renault Megane RS itp.

Wystarczyłoby, że Vw uzupełniłby ofertę o Vw Golf Variant GTI to O3 miałaby mocnego konkurenta.

Ciekawe jaki będzie popyt na O3 RS w momencie kiedy pojawi się wersja kombu dla Seat Leon Cupra. Jest na to spora szansa. Auto jednak krótsze /niecałe 4.6 m/ i przez to bardziej prowadzące się jak kompakt choć u nas większym uznaniem cieszy się raczej Skoda niż Seat.

Komentarz

• ELM0
                          Ambiente
                          • 2013
                          • 224

Zamieszczone przez kwak410

ja mam niestety fleet policy w pracy i AUDI A4 sobie wybrać nie mogę, nawet benzynowego silnika nie mogę mieć :/
                          to co to za firma??
                          Octavia III Combi 1.4 TSI Brąz Topaz

Komentarz

• Leniwiec
                            Rider
                            • 2009
                            • 624
                            • Octavia IV (NX3)
                            • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Zamieszczone przez metrotest
                            ograniczona konkurencja /tylko Focus kombi ST w tej cenie/
                            Jest jeszcze "limitowane" Megane GT220 - nie ma co prawda tylu wodotrysków co O3, wiele rozwiązań jest nawet w sumie prymitywnych w porównaniu do RSa (z tyłu belka, a prowadzi się świetnie), ale jako sportowe kombi sprawdza się wyśmienicie. I jest tańsze. Tyle że mało popularne.

Zamieszczone przez metrotest
                            Ciekawe jaki będzie popyt na O3 RS w momencie kiedy pojawi się wersja kombu dla Seat Leon Cupra. Jest na to spora szansa.
                            Nowy Leon kombi mi się bardzo podoba. Co prawda nigdy nie brałem pod uwagę Cupry, ale mocno czaiłem się na FRa 1.8 TSI. Jednak osobę, która wpadła na pomysł montowania lamp FullLED i zrezygnowania z ksenonów ktoś powinien wypieprzyć na zbity pysk.
                            Może się czepiam, ale z tym się nie da jeździć :evil:
                            Pozdro

Komentarz

• wojcian
                              Ambiente
                              • 2013
                              • 149

Leniwiec, a czemu nie da sie z ty jezdzic.

Komentarz

• Leniwiec
                                Rider
                                • 2009
                                • 624
                                • Octavia IV (NX3)
                                • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

wojcian, to moja prywatna opinia, ale wg mnie świecą beznadziejnie. Może w porównaniu do zwykłych lamp na żarówkach H7 jest ok, ale po przyzwyczajeniu do ksenonów to te FullLEDy to jakiś koszmar.
                                Pewnie w jakiś wypaśnych Audicach czy innych Mercach takie oświetlenie lepiej działa, ale te w Seacie to jakaś mocno budżetowa wersja.
                                Strumień światła jest krótki, niejednolity (miałem wrażenie, że są ciemniejsze i jaśniejsze plamy jakkolwiek głupio to brzmi) i bardzo gwałtownie zasięg kończy się czarną ścianą. Nie wiem jak to opisać, trzeba zobaczyć. Mi to nieodpowiada.
                                Pozdro

Komentarz

• kecaj
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1511
                                  • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez martini73
                                  Zamieszczone przez wojcian
                                  Faktycznie, wszystkie Octavki z konfiguratora czeskiego zniknęły...Na zmianę roku modelowego chyba za wcześnie. Wchodzi Scout i wersja z gazem. Pewnie dlatego to zamieszanie...
                                  Pula zamówień do 21 tygodnie jest wyczerpana od 22 tygodnia jest nowy rok modelowy 2015
                                  Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Cookie
                                    Classic
                                    • 2014
                                    • 39

Zamieszczone przez kecaj

[Pula zamówień do 21 tygodnie jest wyczerpana od 22 tygodnia jest nowy rok modelowy 2015
                                    Ta informacja to pewniak odnośnie tych tygodni? Skąd masz taka informację...?

I pytanie czy wiesz co będzie nowego w nowym roku modelowym 2015 - płaska kierownica, nowy kolor bieli (bez dopłaty) i zmiany cen czy coś jeszcze?

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                                      Drive
                                      • 2014
                                      • 68

Mój dealer też coś wspominał mi o idących zmianach na 2015 , ale o żadnych tygodniach nic mu nie wiadomo żadnego zawiadomienia nie otrzymali.
                                      Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...

Komentarz

• kwak410
                                        Ambiente
                                        • 2011
                                        • 174

Zamieszczone przez ELM0
                                        Zamieszczone przez kwak410

to co to za firma??
                                        A to chyba mało istotne jest
                                        O3 RS TDI DSG

Komentarz

• mufel
                                          Ambiente
                                          • 2014
                                          • 194

Dziwnie to wygląda że przy wstrzymanych zamówieniach na rs nagle pojawiają się one w salonach dostępne od ręki, myślę że dużą część samochodów zamawiały salony w ciemno po to aby poźniej sprzedawać je praktycznie bez żadego rabatu i to w ciągu kilku dni od pojawienia się u dealera. Nawet wczoraj na oglądałem dwa w Krakowie, jeszcze stoją ale już sprzedane...

Komentarz

• Cookie
                                            Classic
                                            • 2014
                                            • 39

Zamieszczone przez mufel
                                            Dziwnie to wygląda że przy wstrzymanych zamówieniach na rs nagle pojawiają się one w salonach dostępne od ręki, myślę że dużą część samochodów zamawiały salony w ciemno po to aby poźniej sprzedawać je praktycznie bez żadego rabatu i to w ciągu kilku dni od pojawienia się u dealera. Nawet wczoraj na oglądałem dwa w Krakowie, jeszcze stoją ale już sprzedane...
                                            Salony zawsze zamawiają pare modeli w ciemno i takie okazje się sprzedają na pniu ale zawsze zamówienia złożone przez klientów miały pierwszeństwo i widocznie to uległo zmianie.
                                            Doradził mi kolega pracujący w jednym z salonów skody, ze czasem minimalna zmiana w zamówieniu (dodanie czegoś nawet najtańszego) powoduje pojawienie się daty produkcji. Oczywiście dodanie czegoś ze stałego wyposażenia, a nie np. Dwustronnej maty do bagażnika. Można tez coś odjąć z wyposażenia ale tego chyba nikt nie chciałby robić.
                                            Szkoda, ze tylko nie wie się przez dodanie jakiej opcji można przyspieszyć termin realizacji zamówienia?

Pozdrawiam wszystkich oczekujących na swoje wymarzone RS-y i życzę szybkiej realizacji

Komentarz

• Basik_
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 667

Zamieszczone przez mufel
                                              ZTCW to te RSy w Krakowie mają tylko dlatego, że jakaś firma zamówiła 10 aut a odebrała tylko część. Sam się zainteresowałem jak się pojawiło info o tym, że są ale diesle to mi nie pasowały. Cena też była spora bo za tego białego z panoramą rzucili 140K.

Komentarz

• adamwo
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 359

Wreszcie otrzymalem 1 termin produkcji od 28.11.2013 , jest to 25 tydz tego roku. Oby nie wyskoczyl gdzieś w kosmos.
                                                RS Stage 2 335/450

Komentarz

• Wosho
                                                  Rider
                                                  • 2012
                                                  • 328

No to gratulacje już powinienes jezdzic pol roku :P

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 2822

Zamieszczone przez adamwo
                                                    jest to 25 tydz tego roku
                                                    no widzisz .. warto było poczekać nowy rok modelowy, niepowtarzalna okazja do przetestowania nowości :lol:
                                                    SPOT Poznań:
                                                    .....
                                                    ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

Pracuję...