Dokladnie. Sam mam auto "z kratka". Kratka to swistek papieru bedacy odpisem z homologacji, ktory potrzebny jest tylko do tego, zeby odliczyc VAT.
Wstrzymano zamówienia na RSa
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Himenekludzie łykają każdy kit albo piszą na forum by siać ferment... tak jak pisałem produkcja roczna Skody to ok miliona sztuk, nasze marne zamówienia z Polski nie są w stanie zagrozić płynności produkcji
zamawiałem na początku stycznia
Komentarz
-
-
Cookie witaj w klubie, mój od 28.11. Też mają mi dać znać z końcem kwietnia co i jak , ponoć mają być znane już terminy, czyli jak dobrze pójdzie po 5 miesiącach dowiem się kiedy auto będzie wyprodukowane, miejmy nadzieje , że nie przegna dalej i nie dowala kolejnych 5 na czekanie na odbiór.RS Stage 2 335/450
Komentarz
-
-
Dziś odwiedziłem swojego Dealera z którym podpisałem umowę.
Zamawiałem Rs-a w marcu, na umowie wpisany odbiór auta do końca września br.
Informacje mam takie;
Zamówienia po 20-21 marca (Dealerzy dostali pismo od Skody Polska), zostaną zrealizowane w 2015 r. Mój Dealer nie przyjmuje już zamówień na ten model z datą produkcji 2014 r. Na wszystkie auta zamówione przed tą datą ma pisemne potwierdzenie, że zostaną one wyprodukowane w 2014 r. :roll:
Opóźnienie wynika z przydziału jaki PL dostała na ten model w roku 2014, a było to coś około 59 szt (ile dobrze pamiętam). Pakiet został wyczerpany już w 3 miesiącu :shock: Nikt nie spodziewał się że te wozy tak będą szły.
Wyposażenie dodatkowe może przesunąć termin produkcji, ale to występuje we wszystkich modelach Skody. Podał przykład, że obecnie w kwietniu zmieniany jest rok modelowy (nie pamiętam którego modelu) i nawet felgi mogą stanowić problem i powodować przesunięcie produkcji nawet o 1-2 miesiące.
Mnie osobiście się nie spieszy (mam czym jeździć), więc zadałem proste pytanie co robimy jeśli nie dotrzymają terminu? I tu zaskoczenie, usłyszałem "Pan sobie dobierze dodatki za 2 tys. z tym, że przedłużamy odbiór auta na 31 stycznia"
Dobrałem trochę więcej, resztę doliczyli do zamówienia i jestem zadowolony. Bo wolę odebrać w styczniu niż w grudniu.
Jedyne co nam pozostaje to cierpliwość i tego wam życzę.
Oczywiście ściskam kciuki, żeby zamówione rs-y jak najszybciej do Was trafiły
Ps.
Pamiętajcie że skoda wszystkie swoje auta wydaje na oponach letnich...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryjeksZamieszczone przez RalfpPs.
Pamiętajcie że skoda wszystkie swoje auta wydaje na oponach letnich...
Tu chciałem się upewnić, bo ja chcę na zimę mniejszy profil kupić
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RalfpPodał przykład, że obecnie w kwietniu zmieniany jest rok modelowy (nie pamiętam którego modelu) i nawet felgi mogą stanowić problem i powodować przesunięcie produkcji nawet o 1-2 miesiące.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexZamieszczone przez RalfpPodał przykład, że obecnie w kwietniu zmieniany jest rok modelowy (nie pamiętam którego modelu) i nawet felgi mogą stanowić problem i powodować przesunięcie produkcji nawet o 1-2 miesiące.
Bo jeśli nie, to dobry kit sprzedawcy :shock:
Ja aż tak się nie orientuję i podaje info od sprzedawcy. Sorry jeśli te słowa są sprzeczne z rzeczywistością.
Komentarz
-
-
Powiem wam jedno cierpliwy będą nagrodzeni Ja na swoją czekam również jeść nie woła mam czy jeździć . Natomiast jak ktoś potrzebuje na szybko to mam tu ofertę od kolegi z salony skody na 3 sztuki :
"Przesyłam konfigurację 3 RS'ów , jeden z nich ( sedan) bedzie do odbioru ok 15 Czerwca , Combi w TDi jest dostępne od reki natomiast Combi w TSI ( na bieżąco monitoruje temat i czekam na potwierdzenie tygodnia produkcyjnego.
1.Skoda Octavia Sedan RS 2.0TDi 184KM ze skrzynia DSG
+ kolor biały
+ wykończenie wnetrza czarno-czerwone
+ alarm z funkcją monitoringu wnetrza
+ oswietlenie przestrzeniw okół nóg z przodu i z tyłu
+ gniazdo 230V
+ wycieraczka aero tylnej szyby
+ sound system CANTON
+ zapasowe koło dojazdowe
+ pakiet challenge
+ SUNSET
2.Skoda Octavia Combi RS 2.0TSI 220KM ze skrzynią DSG
+ kolor biały
+ elektrycznie sterowana klapa bagażnika
+ oświetlenie przestrzeni wokół nóg z przodu i z tyłu
+ park assisatnt 2.0
+ intelligent light assistant
+ podgrzewane dysze spryskiwaczy
+ KEESY z fabrycznym alarmem
+ podgrzewana przednia szyba
+ SUNSET
+ elektrycznie sterowane panoramiczne okno dachowe
+ adaptive cruise assisatnt - aktywny tempomat
+ system nawigacji Columbus
+ przygotowanie pod telefon GSM z obsługą głosową
+ przednie światła przeciwmgłowe z funkcją Corner
+ podgrzewane fotele przednie i zewnetrzne miejsca tylnej kanapy
+ lane assist - asystent zmiany pasa ruchu
+ sound system CANTON
+ pakiet CHALLENGE
3.Skoda Octavia Combi RS 2.0TDi 184KM ze skrzynią DSG
+ kolor biały
+ wielofunkcyjna podłoga bagażnika
+ mitsumi
+ hak holowniczy z adapterem
+ dwustronna mata na podłoge bagażnika
+ pakiet black
+ system nawigacji Amundsen
+ przygotowanie pod tel z obsługa głosową, phone box i anteną zewnętrzną
+ podgrzewane fotele przednie
+ sound system CANTON
+ podgrzewane dysze spryskiwaczy
+ oświetlenie przestrzeni wokół nóg
+ maxi dot z kolorowym wyświetlaczem
W RAZIE JAKICHKOLWIEK PYTAŃ BARDZO PROSZE O KONTAKT POD NUMEREM 509-334-468"Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiCookie, porównajcie z Himenek, swoje konfiguracje, to może dojdziecie do wniosku co powoduje większe opóźnienia
-front assistant
-alarm z funkcją monitorowania wnętrza
-parking assistant 2.0
-podgrzewane fotele przednie
-oświetlenie przestrzeni na nogi
-performance mode selection
-lane assist asystent pasa ruchu
-podgrzewana przednia szyba
-podgrzewane dysze spryskiwaczy
-system nawigacji columbus
-sound system canton
-przygotowanie pod GSM - to za 100zł