Zamieszczone przez wojcian
Wstrzymano zamówienia na RSa
Zwiń
X
-
Wracając do demo , każdy z nas jak się decyduje na samochód to wcześniej chce przetestować wybrany samochód jak i silnik , przykładowo jak wspomniałem wcześniej byłem w audi gdzie dostałem do przetestowania samochód demo 2,0 TFSI 225KM podczas jazdy to sprzedawca mnie podkręcał aby dać mu ostro po garach jak to rusza i jakie ma przyspieszenie jak s-tronic chodzi i przyznam nie oszczędzałem tego samochodu przez dobre ok 40 minut, później trafiłem do mazdy gdzie historia miała tak sam przebieg na końcu do skody tutaj również RSa nie oszczędzałem ja a później mój sprzedawca który sam chciał mi pokazać zalety samochodu......jak widać każdy samochód demo jest zaorany , jeśli ja je tak testowałem nazwijmy to "bez miłości", to każdy inny klient który wsiadł za to kółko robił to samo co ja czy wy stąd cena takich samochodów.
Wojcian racja można kupić samochód demo ale myśląc tak jak ty myślisz nie lepiej poczekać i kupić z otwartego rynku 2 lub 3 letni po leasingu myślę że będzie taniej a samochód zdecydowanie w lepszym stanie niż demo.
Dodatkowo konfigurując samemu samochód masz to co chcesz mieć w samochodzie kupując demo wyboru nie masz bierzesz od ręki to co ci dają na placu....Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Komentarz
-
-
No i demowka i poleasing to jest loteria. Jednak jest jeszcze grono ludzi którzy firmowe traktują jak swoje (jak mają jedno i to samo, a nie jada różnymi) i mając cynk o takim aucie to warto. A demowke często gęsto salon pożycza na weekend swoim ziomkom i... Reszta to działo polskiej ulanskiej fantazji
Komentarz
-
-
Himenek , crom.de ma rację auta demo w przeciągu tych 15tys dostają tak w dupę jak nie dostanie żadne auto używane przez firmę czy osobę prywatną przy 150tyś... aczkolwiek trafiają się czasem rodzynki mój znajomy kupił w bardzo dobrej cenie Audi S3 demo 2013 auto śmiga cały czas bez zarzutu więc tutaj pokrywało by się z twoją argumentacją , z kolei drugi znajomy kupił Civic R-type demo również 2013 i od kiedy go ma klnie go na potęgę cały czas coś się wali a przecież to niezawodna Honda....wiec jak widać na dwoje babka wróżyła.Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Himenekkiedyś kupiliśmy demo superba - przejechał u nas 250 tys bez większych awarii, rodzice kupili Kugę - bez awarii. Jak kupujesz auto z małym przebiegiem, silnikiem "normalnym" w sensie 130 KM czy 150 to nie sądzę, by te 10 tys przejechane nawet ostro miały znaczenie
Auto używane, normalnie użytkowane to ok. Salonowe demo, Nigdy!Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Jestem tego samego zdania co kolega mufel , ale co nie ulega wątpliwości że nawet w demo cars można czasem znaleźć rodzynki z którymi klienci nie mieli kontaktu.....ale i tutaj trzeba oko przymknąć sam byłem świadkiem kiedy po mojej jeździe testowej sprzedawcy dobrali się do RSa i powiem szczerze ja go głaskałem podczas jazdy w porównaniu do tego co sprzedawcy na trasie jak wyrwali przede mną , chyba wycisnęli z niego wszystkie sokiBył : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Himeneki rozumiem, że nikt z Was nigdy tak nie pojedzie swoim samochodem?
Teoretyzowanie.... ale jak to się mówi racja jest jak dupa każdy ma swoją.
Ja dzięki Bogu nie mam zmartwienia czekania i śmigam sobie aż miło"Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LukaszRS2.0TFSIZgadzam się z wami ale nikt z was nie da ostro po garach na zimnym silniku a w demo ...
Ale pewnie takie sytuacje to rzadkość.
Komentarz
-
-
Ktoś słyszał może jakies nowe newsy odnośnie opóźnień??? :?:
A może komuś potwierdzili termin produkcji???? :?:
A moze jakiś szczęśliwiec odebrał w ostatnim czasie????? :?:Zamówiona O3 RS DSG 12.11.2013
Odebrana 18.06.2014
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80838
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez VRSmaniakKtoś słyszał może jakies nowe newsy odnośnie opóźnień??? :?:
A moze jakiś szczęśliwiec odebrał w ostatnim czasie????? :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bosniakGTXZamieszczone przez VRSmaniakKtoś słyszał może jakies nowe newsy odnośnie opóźnień??? :?:
A moze jakiś szczęśliwiec odebrał w ostatnim czasie????? :?:
O to wychodzi na to że nie jestem pierwszy w kolejce, mój lutowy termin odbioru chyba przełożył sie na luty 2015. Ale tak serio czekam na potwierdzenie terminu produkcji do weekendu majowego i jeżeli nic nie będzie wiadomo to zwalniam miejsce w kolejce.Zamówiona O3 RS DSG 12.11.2013
Odebrana 18.06.2014
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80838
Komentarz
-
-
Mateusz_G a ja ostatnio widziałem ładną białą w kombi może to była twoja , przez chwilę pożałowałem że białej nie zamówiłem naprawdę ładnie wygląda i kiedy tak się przyglądałem to stwierdziłem choćbym i do marca 2015 miał czekać będę czekać bo warto :-) Trzeba być twardym nie miętkim :-D .
Himenek miło że masz potwierdzony tydzień produkcji mój salon niestety jeszcze nie uzyskał takiej informacji.....
Bolo i jak ci wychodzi po tych 2tys średnie spalanie przy normalnej jeździe bez piłowania?Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Komentarz
-
Komentarz