Wstrzymano zamówienia na RSa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafiki
    RS
    • 2012
    • 15975
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez wojcian
    za te pieniadze to ja jestem wstanie wyrwac tu gdzie mieszkam od 8 lat demówke a5 ,a6 maks 6 miesieczną
    no właśnie - demówkę. Wiesz z czym to się je? Jeździł tym nie wiadomo kto, nie wiadomo jak i m.in. dlatego demówka zawsze będzie znacząco tańsza niż auto z katalogu...
    رافال
    Spoty
    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
      Drive
      • 2014
      • 68

Wracając do demo , każdy z nas jak się decyduje na samochód to wcześniej chce przetestować wybrany samochód jak i silnik , przykładowo jak wspomniałem wcześniej byłem w audi gdzie dostałem do przetestowania samochód demo 2,0 TFSI 225KM podczas jazdy to sprzedawca mnie podkręcał aby dać mu ostro po garach jak to rusza i jakie ma przyspieszenie jak s-tronic chodzi i przyznam nie oszczędzałem tego samochodu przez dobre ok 40 minut, później trafiłem do mazdy gdzie historia miała tak sam przebieg na końcu do skody tutaj również RSa nie oszczędzałem ja a później mój sprzedawca który sam chciał mi pokazać zalety samochodu......jak widać każdy samochód demo jest zaorany , jeśli ja je tak testowałem nazwijmy to "bez miłości", to każdy inny klient który wsiadł za to kółko robił to samo co ja czy wy stąd cena takich samochodów.
      Wojcian racja można kupić samochód demo ale myśląc tak jak ty myślisz nie lepiej poczekać i kupić z otwartego rynku 2 lub 3 letni po leasingu myślę że będzie taniej a samochód zdecydowanie w lepszym stanie niż demo.
      Dodatkowo konfigurując samemu samochód masz to co chcesz mieć w samochodzie kupując demo wyboru nie masz bierzesz od ręki to co ci dają na placu....
      Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...

Komentarz

• crom.de
        RS
        • 2012
        • 1545
        • Superb II (3T4)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

wojcian, no może są i co z tego? Kup ta demowke która każdy palowal ile wlazlo albo znajdź tańsze na liście a skoro znasz mechanizm podbijają ceny to wyślij zapytanie o rabaty. Są jeszcze Czechy tam ceny powinny być środkowo europejskie.
        - Superb
        - Panda 1.2

Komentarz

• Himenek
          Rider
          • 2014
          • 412

Auto 3 letnie po leasingu ma zazwyczaj 100 tys plus km a demo 5-15 tys. Tez nie wiesz jak ktos jezdzil leasingowym. Dla mnie lepsze demo

Komentarz

• crom.de
            RS
            • 2012
            • 1545
            • Superb II (3T4)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

No i demowka i poleasing to jest loteria. Jednak jest jeszcze grono ludzi którzy firmowe traktują jak swoje (jak mają jedno i to samo, a nie jada różnymi) i mając cynk o takim aucie to warto. A demowke często gęsto salon pożycza na weekend swoim ziomkom i... Reszta to działo polskiej ulanskiej fantazji
            - Superb
            - Panda 1.2

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
              Drive
              • 2014
              • 68

Himenek , crom.de ma rację auta demo w przeciągu tych 15tys dostają tak w dupę jak nie dostanie żadne auto używane przez firmę czy osobę prywatną przy 150tyś... aczkolwiek trafiają się czasem rodzynki mój znajomy kupił w bardzo dobrej cenie Audi S3 demo 2013 auto śmiga cały czas bez zarzutu więc tutaj pokrywało by się z twoją argumentacją , z kolei drugi znajomy kupił Civic R-type demo również 2013 i od kiedy go ma klnie go na potęgę cały czas coś się wali a przecież to niezawodna Honda....wiec jak widać na dwoje babka wróżyła.

Komentarz

• Himenek
                Rider
                • 2014
                • 412

kiedyś kupiliśmy demo superba - przejechał u nas 250 tys bez większych awarii, rodzice kupili Kugę - bez awarii. Jak kupujesz auto z małym przebiegiem, silnikiem "normalnym" w sensie 130 KM czy 150 to nie sądzę, by te 10 tys przejechane nawet ostro miały znaczenie

Komentarz

• perfex
                  L&K
                  • 2005
                  • 1117

Zamieszczone przez Himenek
                  kiedyś kupiliśmy demo superba - przejechał u nas 250 tys bez większych awarii, rodzice kupili Kugę - bez awarii. Jak kupujesz auto z małym przebiegiem, silnikiem "normalnym" w sensie 130 KM czy 150 to nie sądzę, by te 10 tys przejechane nawet ostro miały znaczenie
                  Ja też kupiłem kiedyś salonowe demo z przebiegiem ok 5 tys km i.... nigdy więcej, ile mnie to cholerne auto kosztowało nerwów!
                  Auto używane, normalnie użytkowane to ok. Salonowe demo, Nigdy!
                  Pozdrawiam
                  perfex

Octavia HTP

Komentarz

• JacekRS
                    Rider
                    • 2014
                    • 394
                    • Superb III (3V3)
                    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Ja mam salonowe DEMO, 16kkm przebiegu miało. Stan przy odbiorze perfekcyjny, zrobiłem 5kkm i zero problemów. Tyle, że ja wiedziałem kto tym samochodem jeździł, mało kiedy klient, no ale "nie czekałem", był i kupiłem.
                    "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• mufel
                      Ambiente
                      • 2014
                      • 194

W nowym aucie przyjemne jest to że od samego początku jest twoje za to się płaci, demo na pewno jest mega wyeksploatowane jak na tak niskie przebiegi, wiem po sobie jak jade na test to nie po to żeby sprawdzić jak się go prowadzi stojąc w korku.

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                        Drive
                        • 2014
                        • 68

Jestem tego samego zdania co kolega mufel , ale co nie ulega wątpliwości że nawet w demo cars można czasem znaleźć rodzynki z którymi klienci nie mieli kontaktu.....ale i tutaj trzeba oko przymknąć sam byłem świadkiem kiedy po mojej jeździe testowej sprzedawcy dobrali się do RSa i powiem szczerze ja go głaskałem podczas jazdy w porównaniu do tego co sprzedawcy na trasie jak wyrwali przede mną , chyba wycisnęli z niego wszystkie soki

Komentarz

• Himenek
                          Rider
                          • 2014
                          • 412

i rozumiem, że nikt z Was nigdy tak nie pojedzie swoim samochodem? ja lubię mu depnąć - po to wybieram taki silnik a nie 1,2

Komentarz

• JacekRS
                            Rider
                            • 2014
                            • 394
                            • Superb III (3V3)
                            • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez Himenek
                            i rozumiem, że nikt z Was nigdy tak nie pojedzie swoim samochodem?
                            Tak, tak i auta trzymają pod kocykiem, a przed zapaleniem podgrzewają silnik farelką i gdy w Hiszpanii grasuje Orkan, to już prewencyjnie nie wyjeżdżają, bo boją się, że może on zahaczyć o Polskę i ich "funkiel noofkę, nie demoofkę".
                            Teoretyzowanie.... ale jak to się mówi racja jest jak dupa każdy ma swoją.
                            Ja dzięki Bogu nie mam zmartwienia czekania i śmigam sobie aż miło
                            "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                              Drive
                              • 2014
                              • 68

Zgadzam się z wami ale nikt z was nie da ostro po garach na zimnym silniku a w demo ...

Komentarz

• Himenek
                                Rider
                                • 2014
                                • 412

no tak to jest jedyny minus...

Komentarz

• Qgar
                                  Ambiente
                                  • 2013
                                  • 246
                                  • Octavia III combi (5E5)
                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez LukaszRS2.0TFSI
                                  Zgadzam się z wami ale nikt z was nie da ostro po garach na zimnym silniku a w demo ...
                                  A ja byłem zaskoczony, gdy w salonie Skoda w Gdańsku sprzedawca najpierw zrobił krótki odcinek sam za kółkiem na spokojnie i rozgrzał auto, a dopiero potem puścił mnie za kierownicę.
                                  Ale pewnie takie sytuacje to rzadkość.
                                  Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04
                                  Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                                    Drive
                                    • 2014
                                    • 68

Qgar taki sprzedawca to się chwali , jak wspomniałem wcześniej rodzynki się zdarzają

Komentarz

• VRSmaniak
                                      Drive
                                      • 2014
                                      • 63

Ktoś słyszał może jakies nowe newsy odnośnie opóźnień??? :?:
                                      A może komuś potwierdzili termin produkcji???? :?:
                                      A moze jakiś szczęśliwiec odebrał w ostatnim czasie????? :?:
                                      Zamówiona O3 RS DSG 12.11.2013
                                      Odebrana 18.06.2014

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80838

Komentarz

• bosniakGTX
                                        Classic
                                        • 2014
                                        • 32

Zamieszczone przez VRSmaniak
                                        Planowana produkcja końcem czerwca, potwierdzenie tego terminu końcem kwietnia - zamówienie z 10.2013 r.

Komentarz

• VRSmaniak
                                          Drive
                                          • 2014
                                          • 63

Zamieszczone przez bosniakGTX
                                          Zamieszczone przez VRSmaniak
                                          Planowana produkcja końcem czerwca, potwierdzenie tego terminu końcem kwietnia - zamówienie z 10.2013 r.

O to wychodzi na to że nie jestem pierwszy w kolejce, mój lutowy termin odbioru chyba przełożył sie na luty 2015. Ale tak serio czekam na potwierdzenie terminu produkcji do weekendu majowego i jeżeli nic nie będzie wiadomo to zwalniam miejsce w kolejce.
                                          Zamówiona O3 RS DSG 12.11.2013
                                          Odebrana 18.06.2014

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80838

Komentarz

• shado
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 5315
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Niedługo będzie więcej osób na forum z wpisanym w profilu RSem niż takich aut w całej Polsce
                                            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• bolo81
                                              Ambiente
                                              • 2013
                                              • 249
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez shado
                                              Niedługo będzie więcej osób na forum z wpisanym w profilu RSem niż takich aut w całej Polsce
                                              O przepraszam ja już śmigam po Wrocku aż miło 2k zrobione i wniosek jeden: diabelska maszyna :diabelski_usmiech
                                              O3 RS TSI DSG

Komentarz

• Mateusz_G
                                                Drive
                                                • 2013
                                                • 88

A ja widziałem drugą identyczną jak moja wczoraj pod Auchan na Woli - więc jest nadzieja, że pomału się odbierają

Moja RSka: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77117

Komentarz

• Himenek
                                                  Rider
                                                  • 2014
                                                  • 412

ja mam zamówioną początek stycznia produkcja 16 tydzień, póki co nic nie zmienione

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                                                    Drive
                                                    • 2014
                                                    • 68

Mateusz_G a ja ostatnio widziałem ładną białą w kombi może to była twoja , przez chwilę pożałowałem że białej nie zamówiłem naprawdę ładnie wygląda i kiedy tak się przyglądałem to stwierdziłem choćbym i do marca 2015 miał czekać będę czekać bo warto :-) Trzeba być twardym nie miętkim :-D .

Himenek miło że masz potwierdzony tydzień produkcji mój salon niestety jeszcze nie uzyskał takiej informacji.....

Bolo i jak ci wychodzi po tych 2tys średnie spalanie przy normalnej jeździe bez piłowania?

Komentarz

Pracuję...