Zamieszczone przez Himenek
Wstrzymano zamówienia na RSa
Zwiń
X
-
Presji czasowej nie mam , mam czym jeździć na chwili obecnej, ale jak widzę RSy na drodze to mnie delikatne wk...nie bierze z delikatnej zazdrości a ostatnio jak wspomniałem widziałem w okolicach ZOO jedną białą w kombi a klika dni później niebieską w sedanie.....Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Komentarz
-
-
Witam Wszystkich zgromadzonych na FORUM
Kiedyś już tutaj gościłem bo miałem Skodę Octavię II FL 1,8 TSI (niestety tą z problemowym łańcuszkiem rozrządu) dlatego po naprawie na gwarancji mimo, ze dobrze się już sprawowała postanowiłem ją zamienić na coś innego ale nie był to dobry pomysł i po zastanowieniu wracam do skody.
No ale do rzeczy:
Ja też postanowiłem sobie zamówić nowa Skodę Octavie III RS
Zamówienie złożyłem w drugiej połowie listopada 2013r. i miałem ją odebrać 31.03.2014r.
Niestety dowiedziałem się, że są poślizgi i to całkiem spore. Poinformowano mnie, że wskoczył przy moim zamówieniu termin produkcji 20-21 tydzień po czym znikł. Martwi mnie to trochę bo umowę leasingowa już na to autko podpisałem, czekam już 20 dłuuuugich tygodni, a końca nie widać.
Moje zamówienie to:
Skoda Octavia III RS 2.0 Benzyna, manual, BIAŁA, hatchback, bez DSG + dodatki (Columbus, Canton, Gemini, PA 2.0, PMS, LA i takie tam duperekli) więc teoretycznie nic co miało by wydłużyć zamówienie, a auta brak
Pozdrawiam Piotr
PS. dostałem info z salonu, że po 15-tym marca Skoda ma się ustosunkować na piśmie co do złożonych już zamówień i czasu ich realizacji - do tego czasu nikt nic nie wie
Komentarz
-
-
Przecież biały to podstawowy kolor, dodają barwniki i robią inne kolory więc powinni biały lakier mieć.
A co do dodatków to trochę ich pododawałem no nic pozostaje tylko cierpliwie czekać (chociaż z tym jest mi coraz trudniej) bo auto b.fajne i może ciekawie jeździć.
Zamówiłem je bez jazdy próbnej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CookiePS. dostałem info z salonu, że po 15-tym marca Skoda ma się ustosunkować na piśmie co do złożonych już zamówień i czasu ich realizacji - do tego czasu nikt nic nie wie
Komentarz
-
-
Dzisiaj znów męczyłem mojego sprzedawcę , dostałem informację że klient który u nich zamówił w listopadzie RSa ma mieć planowaną produkcję na 16 tydzień...czyli u mnie jak nie będzie poślizgów to może we wrześniu się uda wyjechać.......ale jak tu słyszę im więcej dodatków tym gorzej dla mnie ale żal z nich rezygnować w chwili obecnej czekam na taką konfigurację :
Lakier : Błękit Race
Alarm z funkcją monitorowania wnętrza , DAB , Oświetlenie przestrzeni wokół nóg, Podgrzewana szyba przednia , Podgrzewane dysze spryskiwaczy , Driver active assistant , line assist , Boczne poduszki tył , Przednie światła przeciwmgielne z corner , simply clever , elektrycznie sterowana pokrywa bagażnika , siatka , podgrzewane fotele przód i tył , felgi gemini , adaptive cruise assistant , parking assist , performance mode selection , sunset , canton , columbus , panoramiczne okno dachowe , kessy, DSG.Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Komentarz
-
-
Dzięki dzwoniłem do nich maja mi fotki podesłać ta najbogatsza wersja nie wszystko ma co ja zamówiłem ale po części się pokrywa wyposażenie
[ Dodano: Wto 08 Kwi, 14 18:26 ]
Sprawdziłem są dostępne od ręki tylko same TDI jeśli ktoś zainteresowany podaje specyfikację:
SKODA OCTAVIA RS 2.0TDi 184KM ze skrzynią DSG
+ kolor biały
+ KEESY
+ boczne poduszki dla zewnętrznych miejsc tylnej kanapy
+ performance mode selection
+ podgrzewana przednia szyba
+ SUNSET
+ elektrycznie sterowane panoramiczne okno dachowe
+ obręcze kół Gemini 18 w kolorze antracyt
+ Wielofunkcyjna podłoga bagaznika
+ drive activity assisatnt
+ tapicerka skóra naturalna + skóra elekologiczna czarno-czerwona z czerwonymi przeszyciami
+ pakiet black
+ system nawigacji Columbus
+ przygotowanie pod telefon gsm
+ podgrzewane fotele przednie
+ sound sysetm Canton
+ podgrzewane dysze spryskiwaczy
+ oświetlenie przestrzeni wokół nóg z przodu i z tyłu
+ popielniczka z przodu i z tylu
+ DAB
Samochod naprawdę na zywo prezentuję sie obłędnie w tej specyfikacji a zdjęcia nie oodaja w pełni jego wygladu, prosze uwierzyć na słowo
W razie jakichkolwiek dodatkowych pytań bardzo proszę o kontakt pod numerem 509-334-468
Pozdrawiam
Paweł GizaBył : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Komentarz
-
-
Z tego co mówili to maja same kombi, ale z rozmowy wyniosłem mało ciekawą informację dla oczekujących na RSa w TFSI . Jest bardzo duże prawdopodobieństwo że wszystkie egzemplarze z początku 2014 będą do odbioru w 2015....i to raczej nie jest problem z zamówieniami tego modelu a nastawieniem fabryki na kratki i wyrobieniem normy....Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Komentarz
-
-
Z tego co mi dali do zrozumienia to nie ma tu problemu z ilością zamówień na RSa bo tych samochodów się aż tyle nie sprzedaje ale dali mi do zrozumienia że w okresie kiedy można było kupić samochód z homologacją fabryka nastawiła się na realizację tylko tych zamówień jako priorytet a reszta została pominięta czyli teraz będą starali się wydać zwykłe octavie a RSy gdzieś tam później....mam nadzieję że z tym 2015 to dobry żartBył : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LukaszRS2.0TFSIZ tego co mówili to maja same kombi, ale z rozmowy wyniosłem mało ciekawą informację dla oczekujących na RSa w TFSI . Jest bardzo duże prawdopodobieństwo że wszystkie egzemplarze z początku 2014 będą do odbioru w 2015....i to raczej nie jest problem z zamówieniami tego modelu a nastawieniem fabryki na kratki i wyrobieniem normy....
I proszę, zmiana przepisów była tylko w Polsce i myślicie, że Skoda całą produkcję podporządkuje może 1000 zamówień aut N1?
N1 to normalne auto (żadnej kratki) tylko z homologacją fabryczną.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
Komentarz