Wstrzymano zamówienia na RSa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Leniwiec
    Rider
    • 2009
    • 624
    • Octavia IV (NX3)
    • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Zamieszczone przez Basik_
    Cena też była spora bo za tego białego z panoramą rzucili 140K.
    Ten z DSG? Jest 126k za niego, więc albo zeszli z ceny albo 140k to tylko cennikowe było.
    Jest jeszcze jeden RS TDI, tyle że sedan w manualu, za 123k we Wrocławiu.
    Patrząc na te dwie konfiguracje, to albo Kraków mocno zszedł z ceną albo Wrocław mocno przegina w górę.
    Mi się w tych RSach nie podobają tylko trzy rzeczy: skóra na fotelach (wolę materiał), lakier niemetalizowany (niech będzie biały, ale perła) i te atrapy wydechu, mogli je sobie podarować.
    Ale i tak bym te białe kombi chętnie przygarnął w innych okolicznościach przyrody :szeroki_usmiech

Kurcze, teraz się zorientowałem, że Kraków na otomoto inną konfigurację ma w opisie a inna na zdjęciach.
    To ile u nich tych RSów stoi na placu? :shock:
    Pozdro

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
      Drive
      • 2014
      • 68

Zamieszczone przez adamwo
      Wreszcie otrzymalem 1 termin produkcji od 28.11.2013 , jest to 25 tydz tego roku. Oby nie wyskoczyl gdzieś w kosmos.
      Moje gratulacje ale kalkulując że zamówiłeś w listopadzie to ja zamawiając w lutym powinienem przygarnąć w okolicach listopada to jednak będzie trzeba się od razu przygotować na komplet zimowych opon
      Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...

Komentarz

• adamwo
        Rider
        • 2011
        • 359

Bałem się , że będzie koniec roku , czyli rok czekania na samochód, oby tylko termin nie wyfrunał więcej jak + - 2 tyg.
        RS Stage 2 335/450

Komentarz

• Basik_
          Rider
          • 2013
          • 667

Zamieszczone przez Leniwiec
          Zamieszczone przez Basik_
          Cena też była spora bo za tego białego z panoramą rzucili 140K.
          Ten z DSG? Jest 126k za niego, więc albo zeszli z ceny albo 140k to tylko cennikowe było.
          Jest jeszcze jeden RS TDI, tyle że sedan w manualu, za 123k we Wrocławiu.
          Patrząc na te dwie konfiguracje, to albo Kraków mocno zszedł z ceną albo Wrocław mocno przegina w górę.
          Mi się w tych RSach nie podobają tylko trzy rzeczy: skóra na fotelach (wolę materiał), lakier niemetalizowany (niech będzie biały, ale perła) i te atrapy wydechu, mogli je sobie podarować.
          Ale i tak bym te białe kombi chętnie przygarnął w innych okolicznościach przyrody :szeroki_usmiech

Kurcze, teraz się zorientowałem, że Kraków na otomoto inną konfigurację ma w opisie a inna na zdjęciach.
          To ile u nich tych RSów stoi na placu? :shock:
          Ten o którym ja piszę miał columbusa i panoramę na otomoto go nie widzę. Choć te zdjęcia z bagaznikiem dachowym są auta z panoramą, ale opis wyposażenia inny
          Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Leniwiec
            Rider
            • 2009
            • 624
            • Octavia IV (NX3)
            • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Basik_, no właśnie zdjęcia są tego, o którym pisałeś (panorama i Columbus), ale opis jest od innej konfiguracji. Dlatego się zastanawiam, ile ich tam mają :lol:
            Pozdro

Komentarz

• VRSmaniak
              Drive
              • 2014
              • 63

Zamieszczone przez LukaszRS2.0TFSI
              Zamieszczone przez adamwo
              Wreszcie otrzymalem 1 termin produkcji od 28.11.2013 , jest to 25 tydz tego roku. Oby nie wyskoczyl gdzieś w kosmos.
              Moje gratulacje ale kalkulując że zamówiłeś w listopadzie to ja zamawiając w lutym powinienem przygarnąć w okolicach listopada to jednak będzie trzeba się od razu przygotować na komplet zimowych opon
              O to widzę że wzięli się za listopadowe zamówienia, szkoda tylko ze najpier za te z końca listopada a nie od początku.
              Zamówiona O3 RS DSG 12.11.2013
              Odebrana 18.06.2014

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80838

Komentarz

• Basik_
                Rider
                • 2013
                • 667

Basik_, no właśnie zdjęcia są tego, o którym pisałeś (panorama i Columbus), ale opis jest od innej konfiguracji. Dlatego się zastanawiam, ile ich tam mają :lol:
                3 albo 4 sztuki

Komentarz

• Leniwiec
                  Rider
                  • 2009
                  • 624
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

To aż tak RS TDI jest na cenzurowanym, że po różnych salonach egzemplarze się kurzą?
                  W poprzednich generacjach RSa chyba TDI dobrze się sprzedawał i może teraz nie przewidzieli takiego parcia na TSI i stąd te problemy :shock:
                  Pozdro

Komentarz

• Basik_
                    Rider
                    • 2013
                    • 667

To aż tak RS TDI jest na cenzurowanym, że po różnych salonach egzemplarze się kurzą?
                    W poprzednich generacjach RSa chyba TDI dobrze się sprzedawał i może teraz nie przewidzieli takiego parcia na TSI i stąd te problemy :shock:
                    Wg mnie jak ktoś kupuje RS'a to po to żeby auto jeździło, a nie kupowanie diesla i liczenie jak mało pali :wink:
                    Dlatego te diesle im stoją w salonie, choć pewnie się znajdą kupcy.

Komentarz

• kwak410
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 174

Dobra a skąd można wziąć jakieś oficjalne informacje. Przecież ktoś musi wiedzieć co i jak i jak się sytuacja będzie rozwijać. Nie wierzę, że tak po prostu wszyscy siedzą i nic nie wiedzą - Ktoś pytał oficjalnie w SAP albo u pepików ? Muszą się jakoś ustosunkować przecież do oficjalnego zapytania ??
                      O3 RS TDI DSG

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Od zawsze sprzedawaly sie jedne i drugie. Problem jest tylko taki, ze kazdy nowszy diesel pali coraz wiecej, wiec roznica miedzy jednym a drugim powoli sie zatraca przy spokojnej jezdzie.
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• maqio
                          Classic
                          • 2014
                          • 25

Wg mnie problem ze te octavie stoja tam ciagle jest ich slabe wyposazenie. Te ktore byly lepiej wyposazone (np jak ta ze zdjec na otomoto) sprzedzaly sie prawie odrazu.

Jak ktos kupuje rs-a to raczej szuka lepszego wyposazenia.

Komentarz

• kecaj
                            RS
                            • 2009
                            • 1511
                            • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez maqio
                            (...) Jak ktos kupuje rs-a to raczej szuka lepszego wyposazenia.
                            i raczej zamawia takie jakie chce mieć.

Część aut już ma przypisany nowy rok modelowy 2015 ale nie ma jeszcze tygodnia produkcji.
                            Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Cookie
                              Classic
                              • 2014
                              • 39

Moi drodzy dzisiaj zadzwonił do mnie człowiek z salonu gdzie zamawiałem RS-a i podał mi dwie informacje dobrą i "złą" (powiedzmy taka sobie)

Twierdzą, że co się ruszyło i ponoć zaczynają pojawiać się tygodnie produkcji przy zamówieniach RS-ów.

Dobra wiadomość dla mnie to taka, że został już nadany tydzień produkcji

a ta mniej dobra to taka, że to 26 tydzień roku i jeszcze nie ma 100% pewności, że nie spadnie

Jeżeli nie spadnie to będzie to najdłuższe oczekiwanie na nowy samochód w moim życiu, a mianowicie od zamówienia do odbioru 8 DŁUUUGICH miesięcy (zamówiony 20 listopada 2013).

Ale ponoć mam dostać już rok modelowy 2015 i może będzie w nim płaska kierownica.

Tyle jeszcze nie czekałem, 3 m-ce spóźnienia od terminu podanego jako ostateczny na zamówieniu.

Życzę wszystkim oczekującym na RS-y aby przy zamówieniach pojawiły się tygodnie produkcji, a wszystkie ich ewentualne zmiany tych tygodni odbywały się tylko w dół tj. żeby były wcześniej

Komentarz

• bolo81
                                Ambiente
                                • 2013
                                • 249
                                • Octavia III (5E3)
                                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Cookie, gdzie we Wrocku zamawiałeś? Ja czekałem 1,5 miesiąca od ostatecznej daty zamówienia
                                O3 RS TSI DSG

Komentarz

• Cookie
                                  Classic
                                  • 2014
                                  • 39

Zamieszczone przez bolo81
                                  Cookie, gdzie we Wrocku zamawiałeś? Ja czekałem 1,5 miesiąca od ostatecznej daty zamówienia
                                  W TMT

Komentarz

• kwak410
                                    Ambiente
                                    • 2011
                                    • 174

RS TDI DSG zamówiony pod koniec marca, dzisiaj dzwoniłem do salonu - jest termin produkcji - tydzień 35. więc jednak nie jest tak tragicznie jak się już mi wydawało.

[ Dodano: Pon 28 Kwi, 14 12:38 ]
                                    mam nadzieję, że harmonogram się bardzo nie pozmienia
                                    O3 RS TDI DSG

Komentarz

• Basik_
                                      Rider
                                      • 2013
                                      • 667

Zamieszczone przez kwak410
                                      RS TDI DSG zamówiony pod koniec marca, dzisiaj dzwoniłem do salonu - jest termin produkcji - tydzień 35. więc jednak nie jest tak tragicznie jak się już mi wydawało.

[ Dodano: Pon 28 Kwi, 14 12:38 ]
                                      mam nadzieję, że harmonogram się bardzo nie pozmienia
                                      nie ma tak dobrze, moje zamówienie miało na początku roku przypisany 20 tydzień, a pod koniec marca wyleciało w piz... i teraz wisi sobie nieprzypisane. Także dopóki nie ma zamrożonego terminu to wszystko się może zdarzyć :wink:

Komentarz

• mac_aaron
                                        Elegance
                                        • 2012
                                        • 984
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJSA 1.8 TSI 180 KM

kwak410, prawdopodobnie rzucili Ci termin z głowy, żebyś dał spokój przez dłuższy czas. Potem zaczną kombinować jak wytłumaczyć obsuwy :evil:

Komentarz

• kwak410
                                          Ambiente
                                          • 2011
                                          • 174

Zamieszczone przez mac_aaron
                                          kwak410, prawdopodobnie rzucili Ci termin z głowy, żebyś dał spokój przez dłuższy czas. Potem zaczną kombinować jak wytłumaczyć obsuwy :evil:
                                          kto rzucili ? diler ? - o to bym był raczej spokojny. Gość z którym załatwiam wszystko jest OK. Przez 5 tygodni mówił, że nie ma terminu a teraz powiedział, że jest i tyle. Moim zdaniem nie ściemnia.

[ Dodano: Pon 28 Kwi, 14 21:49 ]
                                          kupujemy u nich samochody do firmy już chyba z 10 lat. Nigdy nie było sytuacji, żeby nie powiedzieli prawdy - a mieliśmy już kilka sytuacji "podbramkowych". Fakt jest taki, że termin nie zamrożony więc może się zmienić ale to nie wina dilera :P

[ Dodano: Sro 30 Kwi, 14 17:21 ]
                                          Na stronie CZ w konfiguratorze nie można wybrać pakietu BLACK i zostawić relingów na dachu - co u diabła ??? Czy to znaczy, że auta MY2015 tak będą miały, pomimo tego, że zamawiałem na podstawie poprzedniego konfiguratora ?

[ Dodano: Sro 30 Kwi, 14 17:22 ]
                                          dla tapicerki z szarymi szwami ...
                                          O3 RS TDI DSG

Komentarz

• VRSmaniak
                                            Drive
                                            • 2014
                                            • 63

Szczęśliwy dzień nastał. Zadzwonili z info ze mój samochód ms być wyprodukowany w 22kw. Ciekawe tylko czy teraz będzie w nowym roku produkcyjnym czy starym?
                                            Odebrana 18.06.2014

Komentarz

• kwak410
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 174

Zamieszczone przez VRSmaniak
                                              Szczęśliwy dzień nastał. Zadzwonili z info ze mój samochód ms być wyprodukowany w 22kw. Ciekawe tylko czy teraz będzie w nowym roku produkcyjnym czy starym?
                                              A kiedy zamawiałeś ?
                                              O3 RS TDI DSG

Komentarz

• mufel
                                                Ambiente
                                                • 2014
                                                • 194

A kiedy zamawiałeś ?
                                                zgaduje ze 12.11.2013

Komentarz

• VRSmaniak
                                                  Drive
                                                  • 2014
                                                  • 63

Zamieszczone przez mufel
                                                  A kiedy zamawiałeś ?
                                                  zgaduje ze 12.11.2013
                                                  Dokładnie kolego 12 listopad. Mam nadzieje że odbiorę samochod po 7 miesiącach oczekiwania. Planowany odbiór samochodu w połowie czerwca.
                                                  Odebrana 18.06.2014

Komentarz

• Cookie
                                                    Classic
                                                    • 2014
                                                    • 39

Dokładnie kolego 12 listopad. Mam nadzieje że odbiorę samochod po 7 miesiącach oczekiwania. Planowany odbiór samochodu w połowie czerwca.[/quote]

Ja zamawialem 20 listopada i produkcja miała być 26 tydzień, a wpadła na 27 (koniec czerwca) odbiore pewnie w połowie lipca wiec w 9-tym miesiącu.

U mnie oczekiwanie trwa jak ciąża 9m-cy.

PS. Mam pytanie do Wszystkich zamawiających RSy. Jaki kolor przeszycia tapicerki wybraliście? Ja wybrałem do białego nadwozia czerwone wstawki i nie wiem czy nie zmienić na szare.

A tak poza tym to trochę korcie mnie, żeby zmienić kolor auta na czerwony ale to chyba nie dobry pomysł.

Komentarz

Pracuję...