Niby tak i niby nie sprzedawcy zostawiają sobie wolną furtkę do przyszłych opóźnień jak by coś się miało wydarzyć po drodze dlatego jak niewierny Tomasz jak nie zobaczę na placu to nie uwierzę
Wstrzymano zamówienia na RSa
Zwiń
X
-
A ja taką informację otrzymałem od swojego sprzedawcy.
"Witam,
Pana RS nie ma jeszcze potwierdzonego tygodnia produkcji ale centrala gwarantuje wyprodukowanie w tym roku.
Cztery RS-y już do nas zjechały i dwa następne przyjadą w czerwcu więc też Pana samochód powinien niedługo zostać zaplanowany.
Wygląda na to że producent (tak jak zapowiadał) opanował sytuację w kraju z RS-ami.
Miłego weekendu, pozdrawiam"
Szanuję gościa, bo raz na dwa tygodnie sam do mnie dzwoni lub pisze.
Jeśli to prawda, że się ruszyło, no to tylko czekać jak się RS-y posypią na PL drogach.
[ Dodano: Czw 05 Cze, 14 19:09 ]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RalfpA ja taką informację otrzymałem od swojego sprzedawcy.
"Witam,
Pana RS nie ma jeszcze potwierdzonego tygodnia produkcji ale centrala gwarantuje wyprodukowanie w tym roku.
Cztery RS-y już do nas zjechały i dwa następne przyjadą w czerwcu więc też Pana samochód powinien niedługo zostać zaplanowany.
Wygląda na to że producent (tak jak zapowiadał) opanował sytuację w kraju z RS-ami.
Miłego weekendu, pozdrawiam"
Szanuję gościa, bo raz na dwa tygodnie sam do mnie dzwoni lub pisze.
Jeśli to prawda, że się ruszyło, no to tylko czekać jak się RS-y posypią na PL drogach.
[ Dodano: Czw 05 Cze, 14 19:09 ]
PS. Atrapy wydechu ma tylko wersja RS-a w diesli. Benzyna ma normalnie, tylko tez jakoś te rury wewnątrz nie są idealnie wpasowane w ozdobne nakładki.
Wpadł mi w ręce tez niemiecki katalog RS-a (fascynujące, ze nasze salony nie maja żadnych do RS-a) i widnieje nim już kierownica płaska na dole.
I dowiedziałem się jeszcze w salonie - nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć jeden z klientów posiadających RS-a w wersji benzynowej pojechał nim na hamowanie i okazało się o dziwo na lepsze, ze zamiast 350Nm ma 400Nm i zamiast 220kM ma 260kM i ponoć skody zawsze miały te parametry większe niż w katalogach - może hamowania była zepsuta? - powtarzam tylko co słyszałem, osobiście nie widziałem tego na hamowni i jak dla mnie wydaje się to mało prawdopodobne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CookieI dowiedziałem się jeszcze w salonie - nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć jeden z klientów posiadających RS-a w wersji benzynowej pojechał nim na hamowanie i okazało się o dziwo na lepsze, ze zamiast 350Nm ma 400Nm i zamiast 220kM ma 260kM i ponoć skody zawsze miały te parametry większe niż w katalogach - może hamowania była zepsuta? - powtarzam tylko co słyszałem, osobiście nie widziałem tego na hamowni i jak dla mnie wydaje się to mało prawdopodobne.
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mufelWczoraj jadąc po Krakowie natrafiłem na rs kombi. Wszystko ladnie ale... jadac za nim nie dalo sie nie zauważyć atrapy drugiego wydechu. Skoda powinna cos z tym zrobić bo wizualnie można to porównać do dorabianych wydechow w przydomowych garażach."Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacekRSZamieszczone przez mufelWczoraj jadąc po Krakowie natrafiłem na rs kombi. Wszystko ladnie ale... jadac za nim nie dalo sie nie zauważyć atrapy drugiego wydechu. Skoda powinna cos z tym zrobić bo wizualnie można to porównać do dorabianych wydechow w przydomowych garażach.
Komentarz
-
-
Enriquez, jeśli to do mnie, to się niezrozumieliśmy :roll:
Mi się nie podobają te plastikowe atrapy wydechu same z siebie, nie ma znaczenia, czy dalej jest wydech symetryczny z TSI czy tradycyjny z TDI. Po prostu wg mnie powinni wyprowadzić wydech za zderzak z normalnymi końcówkami (ew. o większej średnicy), a nie zakończyć taką cepelią. Zdecydowanie lepszy efekt wizualny wtedy by uzyskali.Pozdro
Komentarz
-
-
Poprzez analogię do Superba - gdzie podwójny wydech jest w 3.6 V6 i 2.0 TSI. Da się go przeszczepić do TDI - trzeba dołożyć osłonę termiczną, kupić nowy dyfuzor i zamontować dodatkowy haczyk - niestety z tym są dwa wyjścia - przyspawać lub przykręcić przez blachę - do wyboru.
Podejrzewam, że w O3 jest dokładnie ta sama sytuacja.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvze stali czy z tworzywa sztucznego to wciąż tylko atrapy, żadnej funkcji nie spełniają
sztuka dla sztuki tak jak i generator dźwięków
jest bo widocznie klient ceni są to bardziej jak inne bardziej praktyczne i przydatne dodatki"Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacekRSNie ma sie do czego dojebac, to najpierw osiagi a teraz koncowka atrapy wydechu przeszkadza.
osobiście nie lubię zbędnych ozdób, które nie mają związku z osiągami auta (czy innego urządzenia) stąd cenie sobie "czysta formę"
jeszcze niedawno Skoda sama "ta prostotę" akcentowała choćby w reklamie
Octavii w 2010 roku
w podobny sposób odniosła się do "zbędnych gadgetów" w reklamie obecnej Octavii RS
kontrastując ja z przerysowanym, gadzeciarskim stylem życia
jednocześnie sama zamontowała w aucie gadget bez specjalnej funkcji (ale z drugiej strony dzisiaj takie są trendy)
nie ma dla mnie znaczenia czy jest to Skoda czy Bentley
dla mnie zbędny dodatek to nic innego jak ludzka wersja "pawiego ogona", który dla pawia jest uciążliwym dodatkiem a jego funkcja sprowadza się do ułatwienia godów :-) po których to pawi ogon mu odpada (aż do następnych godów)
paw to tak prawie kura ;-) ale czy jak kogutowi przyczepisz pawi ogon to stanie się pawiem ?
nie bo dla samicy pawia wciąż będzie zwykła samcem kuru a dla zwykłej kury ....
stąd ucięty kawałek rury wychodzący z tłumika jest dla mnie najładniejszy
Komentarz
-
Komentarz