Wstrzymano zamówienia na RSa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LukaszRS2.0TFSI
    Drive
    • 2014
    • 68

Niby tak i niby nie sprzedawcy zostawiają sobie wolną furtkę do przyszłych opóźnień jak by coś się miało wydarzyć po drodze dlatego jak niewierny Tomasz jak nie zobaczę na placu to nie uwierzę
    Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...

Komentarz

• mufel
      Ambiente
      • 2014
      • 194

Wczoraj jadąc po Krakowie natrafiłem na rs kombi. Wszystko ladnie ale... jadac za nim nie dalo sie nie zauważyć atrapy drugiego wydechu. Skoda powinna cos z tym zrobić bo wizualnie można to porównać do dorabianych wydechow w przydomowych garażach.

Komentarz

• kstefanekus
        Drive
        • 2008
        • 74

Zamieszczone przez danceagent
        U Zimnego w Łodzi jest do wzięcia od ręki (stoi u nich na placu) RS 2,0 TDI z DSG na full wypasie.
        No właśnie widziałem i rozmawiałem, do wzięcia "od ręki".

Ja poczekam na swojego. Mam nadzieje, że w lipcu bedzie

Komentarz

• Ralfp
          Ambiente
          • 2014
          • 120
          • Octavia III combi (5E5)
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

A ja taką informację otrzymałem od swojego sprzedawcy.

"Witam,

Pana RS nie ma jeszcze potwierdzonego tygodnia produkcji ale centrala gwarantuje wyprodukowanie w tym roku.
          Cztery RS-y już do nas zjechały i dwa następne przyjadą w czerwcu więc też Pana samochód powinien niedługo zostać zaplanowany.
          Wygląda na to że producent (tak jak zapowiadał) opanował sytuację w kraju z RS-ami.

Miłego weekendu, pozdrawiam"

Szanuję gościa, bo raz na dwa tygodnie sam do mnie dzwoni lub pisze.

Jeśli to prawda, że się ruszyło, no to tylko czekać jak się RS-y posypią na PL drogach.

[ Dodano: Czw 05 Cze, 14 19:09 ]

Komentarz

• Cookie
            Classic
            • 2014
            • 39

Zamieszczone przez Ralfp
            A ja taką informację otrzymałem od swojego sprzedawcy.

"Witam,

Pana RS nie ma jeszcze potwierdzonego tygodnia produkcji ale centrala gwarantuje wyprodukowanie w tym roku.
            Cztery RS-y już do nas zjechały i dwa następne przyjadą w czerwcu więc też Pana samochód powinien niedługo zostać zaplanowany.
            Wygląda na to że producent (tak jak zapowiadał) opanował sytuację w kraju z RS-ami.

Miłego weekendu, pozdrawiam"

Szanuję gościa, bo raz na dwa tygodnie sam do mnie dzwoni lub pisze.

Jeśli to prawda, że się ruszyło, no to tylko czekać jak się RS-y posypią na PL drogach.

[ Dodano: Czw 05 Cze, 14 19:09 ]
            Chyba się jednak nie ruszyło, bo dzisiaj się dowiedziałem, ze mój który przez dłuższy czas miał termin produkcji na 27 tydzień, teraz ma na 28 i to dalej nic pewnego. Szlag mnie niedługo trafi w życiu tyle nie czekałem na samochód (od 20 listopada 2013r.) i dowiedziałem się tez, ze tzw przerwa wakacyjna szkodzie ma być na początku sierpnia wiec jak spadnie jeszcze z tydzień to odbiore go we wrześniu, czyli jakieś prawie 10 m-cy czekania.

PS. Atrapy wydechu ma tylko wersja RS-a w diesli. Benzyna ma normalnie, tylko tez jakoś te rury wewnątrz nie są idealnie wpasowane w ozdobne nakładki.
            Wpadł mi w ręce tez niemiecki katalog RS-a (fascynujące, ze nasze salony nie maja żadnych do RS-a) i widnieje nim już kierownica płaska na dole.

I dowiedziałem się jeszcze w salonie - nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć jeden z klientów posiadających RS-a w wersji benzynowej pojechał nim na hamowanie i okazało się o dziwo na lepsze, ze zamiast 350Nm ma 400Nm i zamiast 220kM ma 260kM i ponoć skody zawsze miały te parametry większe niż w katalogach - może hamowania była zepsuta? - powtarzam tylko co słyszałem, osobiście nie widziałem tego na hamowni i jak dla mnie wydaje się to mało prawdopodobne.

Komentarz

• LUKI
              RS
              • 2005
              • 5776

Zamieszczone przez Cookie
              I dowiedziałem się jeszcze w salonie - nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć jeden z klientów posiadających RS-a w wersji benzynowej pojechał nim na hamowanie i okazało się o dziwo na lepsze, ze zamiast 350Nm ma 400Nm i zamiast 220kM ma 260kM i ponoć skody zawsze miały te parametry większe niż w katalogach - może hamowania była zepsuta? - powtarzam tylko co słyszałem, osobiście nie widziałem tego na hamowni i jak dla mnie wydaje się to mało prawdopodobne.
              G7 TSI

Войдите на Facebook, чтобы общаться с друзьями, родственниками и знакомыми.

kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• JacekRS
                Rider
                • 2014
                • 394
                • Superb III (3V3)
                • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez mufel
                Wczoraj jadąc po Krakowie natrafiłem na rs kombi. Wszystko ladnie ale... jadac za nim nie dalo sie nie zauważyć atrapy drugiego wydechu. Skoda powinna cos z tym zrobić bo wizualnie można to porównać do dorabianych wydechow w przydomowych garażach.
                No i co zrobisz? Jakis debil tak to zaprojektowal i dupa zbita... BTW wole to i Columbusa niz archaiczna nawigacje w mazdzie 6 z dwoma ori rurami wydechowymi (podobno jest lift i navi juz nie wyglada jak ta z golfa IV z 2001r ale jeszcze tej nie widzialem)
                "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• mufel
                  Ambiente
                  • 2014
                  • 194

Zamieszczone przez JacekRS
                  Zamieszczone przez mufel
                  No i co zrobisz? Jakis debil tak to zaprojektowal i dupa zbita... BTW wole to i Columbusa niz archaiczna nawigacje w mazdzie 6 z dwoma ori rurami wydechowymi (podobno jest lift i navi juz nie wyglada jak ta z golfa IV z 2001r ale jeszcze tej nie widzialem)
                  pytanie tylko po co skoda poszla w takie g. Tworzac tak fajne auto

Komentarz

• Leniwiec
                    Rider
                    • 2009
                    • 624
                    • Octavia IV (NX3)
                    • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Mi jak już się coś nie podoba w RSach to właśnie te atrapy końcówki wydechu, szczególnie w TDI jest to atrapa dosłownie.
                    Całe auto wygląda naprawdę nieźle, a z tyłu taki babol psuje cały efekt.
                    Pozdro

Komentarz

• Enriquez
                      RS
                      • 2009
                      • 7685
                      • Superb III (3V3)

Zawsze można wymienić tłumik na taki z wersji benzynowej. W czym problem?
                      Jak komuś się bardzo nie podoba to sobie to ogarnie bez problemu.
                      Pozdrawiam
                      Marcin

Komentarz

• kecaj
                        RS
                        • 2009
                        • 1511
                        • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Cookie
                        Chyba się jednak nie ruszyło, bo dzisiaj się dowiedziałem, ze mój który przez dłuższy czas miał termin produkcji na 27 tydzień, teraz ma na 28 i to dalej nic pewnego.
                        może jednak będzie ten 28
                        Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Leniwiec
                          Rider
                          • 2009
                          • 624
                          • Octavia IV (NX3)
                          • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Enriquez, jeśli to do mnie, to się niezrozumieliśmy :roll:
                          Mi się nie podobają te plastikowe atrapy wydechu same z siebie, nie ma znaczenia, czy dalej jest wydech symetryczny z TSI czy tradycyjny z TDI. Po prostu wg mnie powinni wyprowadzić wydech za zderzak z normalnymi końcówkami (ew. o większej średnicy), a nie zakończyć taką cepelią. Zdecydowanie lepszy efekt wizualny wtedy by uzyskali.
                          Pozdro

Komentarz

• Enriquez
                            RS
                            • 2009
                            • 7685
                            • Superb III (3V3)

Jasne. No offence. Zgadzam się z Tobą, że wygląda to dupowato. Wcześniej nie zajarzyłem.
                            Pozdrawiam
                            Marcin

Komentarz

• JacekRS
                              Rider
                              • 2014
                              • 394
                              • Superb III (3V3)

Ale te atrapy nie sa plastikowe a ze stali...

Komentarz

• ketivv
                                L&K
                                • 2011
                                • 1155

ze stali czy z tworzywa sztucznego to wciąż tylko atrapy, żadnej funkcji nie spełniają
                                sztuka dla sztuki tak jak i generator dźwięków

jest bo widocznie klient ceni są to bardziej jak inne bardziej praktyczne i przydatne dodatki

Komentarz

• kwak410
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 174

a jak już o generatorze dźwięków piszecie - czy w trybie sport da się wyłączyć to wspomaganie akustyczne z głośników ?
                                  O3 RS TDI DSG

Komentarz

• wojcian
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 149

A czy jest duży problem z montażem wydechu od tsi do tdi , w salonie powiedziano ze sie nie da. Dla mnie troche bzdura, bo tam jest chyba pod spodem to samo w obydwu wersjach silnikowych .

Komentarz

• Enriquez
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7685
                                      • Superb III (3V3)

Poprzez analogię do Superba - gdzie podwójny wydech jest w 3.6 V6 i 2.0 TSI. Da się go przeszczepić do TDI - trzeba dołożyć osłonę termiczną, kupić nowy dyfuzor i zamontować dodatkowy haczyk - niestety z tym są dwa wyjścia - przyspawać lub przykręcić przez blachę - do wyboru.

Podejrzewam, że w O3 jest dokładnie ta sama sytuacja.
                                      Pozdrawiam
                                      Marcin

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                                        Drive
                                        • 2014
                                        • 68

No i się stało potwierdzony termin produkcji 26tydzień odbiór samochodu ma być w okolicach 11 lipca .... miejmy nadzieję że już nic się nie wydarzy
                                        Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...

Komentarz

• JacekRS
                                          Rider
                                          • 2014
                                          • 394
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez ketivv
                                          ze stali czy z tworzywa sztucznego to wciąż tylko atrapy, żadnej funkcji nie spełniają
                                          sztuka dla sztuki tak jak i generator dźwięków

jest bo widocznie klient ceni są to bardziej jak inne bardziej praktyczne i przydatne dodatki
                                          Nie ma sie do czego dojebac, to najpierw osiagi a teraz koncowka atrapy wydechu przeszkadza. Ogladalem dzisiaj Elegance sasiada ( bez columbusa, skory i innych dupereli - bardzo mi sie podobala) i sorry ale czepiacie sie bzdur takich, ze az zaczynam podejzewac, ze my jako uzytkownicy Skody mamy miec z definicji kompleksy...bo nie pasuje w danej wersji to tamto albo kurwa sramto, a najlepszym opiniujacym jest nie kto inny jak gosc, ktory Octavii III po prostu nie ma żenujace octavia to nigdy nie bedzie passat (do ktorego niektorzy ja bezzasadnie porownuja), ani A4 ( ktore tez ktos porownywal), czy BMW serii 3 i jeszcze jakies inne. Takze zluzujcie, bo Bentleyem to tez nigdy nie bedzie w cenie 80-120kpln - no chyba, ze znaczek PLN w tym momencie zamienicie na EUR pozdro dla wszystkich z dystansem podchodzacych do zycia

Komentarz

• rafiki
                                            RS
                                            • 2012
                                            • 15975
                                            • Superb III (3V3)

JacekRS, prędzej na GBP, bo za 100k ojro chyba Bentleya nie kupisz
                                            رافال
                                            Spoty
                                            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• JacekRS
                                              Rider
                                              • 2014
                                              • 394
                                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez rafiki
                                              JacekRS, prędzej na GBP, bo za 100k ojro chyba Bentleya nie kupisz
                                              Pewnie masz racje :diabelski_usmiech

Komentarz

• rafiki
                                                RS
                                                • 2012
                                                • 15975
                                                • Superb III (3V3)

JacekRS, dzisiaj czytałem, że sam lakier satynowy do Bentleya kosztuje na nasze tyle co nowy RS TDI w niezłej konfiguracji :lol: jakieś 140 tysięcy, a ludzie narzekają, że O3 jest droga :lol:
                                                رافال
                                                Spoty
                                                Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• JacekRS
                                                  Rider
                                                  • 2014
                                                  • 394
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez rafiki
                                                  JacekRS, dzisiaj czytałem, że sam lakier satynowy do Bentleya kosztuje na nasze tyle co nowy RS TDI w niezłej konfiguracji :lol: jakieś 140 tysięcy, a ludzie narzekają, że O3 jest droga :lol:

Komentarz

• ketivv
                                                    L&K
                                                    • 2011
                                                    • 1155

Zamieszczone przez JacekRS
                                                    Nie ma sie do czego dojebac, to najpierw osiagi a teraz koncowka atrapy wydechu przeszkadza.
                                                    mnie to najmniej przeszkadza bo ja i tak takim autem nie jeżdżę

osobiście nie lubię zbędnych ozdób, które nie mają związku z osiągami auta (czy innego urządzenia) stąd cenie sobie "czysta formę"

jeszcze niedawno Skoda sama "ta prostotę" akcentowała choćby w reklamie
                                                    Octavii w 2010 roku

w podobny sposób odniosła się do "zbędnych gadgetów" w reklamie obecnej Octavii RS
                                                    kontrastując ja z przerysowanym, gadzeciarskim stylem życia

jednocześnie sama zamontowała w aucie gadget bez specjalnej funkcji (ale z drugiej strony dzisiaj takie są trendy)

nie ma dla mnie znaczenia czy jest to Skoda czy Bentley

dla mnie zbędny dodatek to nic innego jak ludzka wersja "pawiego ogona", który dla pawia jest uciążliwym dodatkiem a jego funkcja sprowadza się do ułatwienia godów :-) po których to pawi ogon mu odpada (aż do następnych godów)

paw to tak prawie kura ;-) ale czy jak kogutowi przyczepisz pawi ogon to stanie się pawiem ?

nie bo dla samicy pawia wciąż będzie zwykła samcem kuru a dla zwykłej kury ....

stąd ucięty kawałek rury wychodzący z tłumika jest dla mnie najładniejszy

Komentarz

Pracuję...