Wstrzymano zamówienia na RSa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dig Dug
    L&K
    S_OCP Member
    • 2005
    • 1306
    • Seat

JacekRS, Te atrapy wydechu, są jak plastikowe srebrne "wloty powietrza" w Aveo mojego teścia. Taki wiejski tuning. Jest to co najmniej zbędne. Ale to moja opinia i niby jak ktoś nie wie, a nie jest zimno to nie zwraca uwagi i nie zauważy, niemniej..... :|

A ogólnie to czekanie na RS-a robi się absurdalne, a na koniec nie chciałbym być w skórze kogoś, kto stwierdzi, że jednak to nie to. :diabelski_usmiech
    Była O1 jest F2.

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
      Drive
      • 2014
      • 68

A ogólnie to czekanie na RS-a robi się absurdalne, a na koniec nie chciałbym być w skórze kogoś, kto stwierdzi, że jednak to nie to. :diabelski_usmiech[/quote]

Coś się poprawiło i idzie ku dobremu przykładowo ku mojemu zaskoczeniu zamówiony pod koniec lutego RS ma już na sztywno potwierdzony termin produkcji na 26tydzień , nie wiem czy to dlatego że może lista oczekujących się zmieniła i większość jednak podziękowała Skodzie , ale terminy z zamówień powracają do normalności
      Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...

Komentarz

• JacekRS
        Rider
        • 2014
        • 394
        • Superb III (3V3)
        • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez Dig Dug
        JacekRS, Te atrapy wydechu, są jak plastikowe srebrne "wloty powietrza" w Aveo mojego teścia. Taki wiejski tuning. Jest to co najmniej zbędne. Ale to moja opinia i niby jak ktoś nie wie, a nie jest zimno to nie zwraca uwagi i nie zauważy, niemniej..... :|

A ogólnie to czekanie na RS-a robi się absurdalne, a na koniec nie chciałbym być w skórze kogoś, kto stwierdzi, że jednak to nie to. :diabelski_usmiech
        Pogratuluj teściowi wersji "Limited Edition"

Swoją drogą, gratuluję wytrwałości w zabawie "Znajdź 5 podobieństw" 8)

A co do czekania na RS`a, to gdybym usłyszał w salonie 6m-cy i w górę, to bym nawet się nie zająknął, obrócił na pięcie, wyszedł i poszedł do Reno po Megane Grandtour GT220.
        "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• bosniakGTX
          Classic
          • 2014
          • 32

Zamieszczone przez JacekRS
          A co do czekania na RS`a, to gdybym usłyszał w salonie 6m-cy i w górę, to bym nawet się nie zająknął, obrócił na pięcie, wyszedł i poszedł do Reno po Megane Grandtour GT220.
          Każdy pewnie by tak zrobił, problem w tym, że w salonie nie mówili 6 msc, tylko 2-3, potem 1, potem 1 a potem to jak już czekasz 5-6 msc to co za różnica kolejne 2, też mógłbym teraz wziąć zaliczkę i iść po nowy samochód, na który i tak bym czekał 2-3 msc, to już doczekam do RS

Komentarz

• Dig Dug
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1306
            • Seat

bosniakGTX, Jakby były konsekwencje finansowe typu 1 tys zł za każdy miesiąc spóźnienia to by takich jazd nie było. A tak to po 8-9 miesiącach albo Ci dadzą ekwiwalent finansowy za czekanie, albo nie. A tak to by powiedzieli od razu, że masz czekać 8 miesięcy i wiesz czy się na to zgadzasz, czy nie. :evil:
            Była O1 jest F2.

Komentarz

• bosniakGTX
              Classic
              • 2014
              • 32

bosniakGTX, Jakby były konsekwencje finansowe typu 1 tys zł za każdy miesiąc spóźnienia to by takich jazd nie było. A tak to po 8-9 miesiącach albo Ci dadzą ekwiwalent finansowy za czekanie, albo nie. A tak to by powiedzieli od razu, że masz czekać 8 miesięcy i wiesz czy się na to zgadzasz, czy nie. :evil:
              Prawda. Ale taki już ten świat, że jak dostawca się spóźnia to nic się nie dzieje, ale gdyby klient się spóźnił to od razu smsy, windykacje etc.

Komentarz

• Ralfp
                Ambiente
                • 2014
                • 120
                • Octavia III combi (5E5)
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez LUKI
                Zamieszczone przez Cookie
                I dowiedziałem się jeszcze w salonie - nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć jeden z klientów posiadających RS-a w wersji benzynowej pojechał nim na hamowanie i okazało się o dziwo na lepsze, ze zamiast 350Nm ma 400Nm i zamiast 220kM ma 260kM i ponoć skody zawsze miały te parametry większe niż w katalogach - może hamowania była zepsuta? - powtarzam tylko co słyszałem, osobiście nie widziałem tego na hamowni i jak dla mnie wydaje się to mało prawdopodobne.
                G7 TSI

Войдите на Facebook, чтобы общаться с друзьями, родственниками и знакомыми.

Obrazek
                I to prawda. Auto Świat sprawdził.
                Te silniki mają po 250 KM i odpowiednio większy moment obrotowy
                W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

[ Dodano: Sob 14 Cze, 14 19:40 ]
                Zamieszczone przez bosniakGTX
                Prawda. Ale taki już ten świat, że jak dostawca się spóźnia to nic się nie dzieje, ale gdyby klient się spóźnił to od razu smsy, windykacje etc.
                Negocjacja - klucz. Ja wiedziałem że tyle się czeka. Po podpisaniu zamówienie z terminem odbioru na koniec września wiedziałem, że dealer daje ciała (dzięki forum OCP). Przyjechałem do niego za tydzień i rozmowy o terminie zaczęły się od początku. Świadomie zgodziłem się na przedłużenie terminu, ale w zamian dostałem gratisy na 2 tysie . I to mnie cieszy.

Komentarz

• VRSmaniak
                  Drive
                  • 2014
                  • 63

A moj wyprodukowany 27.05 jest juz w salonie. W środę umówiony odbiór
                  A tak serio to szybko zleciało i warto czekać bo wygląda super.
                  Moj poprzedni Rs przez 5 lat użytkowania spisal sie na medal i licze ze nowy model bedzie jeszcze lepszy.
                  Zamówiona O3 RS DSG 12.11.2013
                  Odebrana 18.06.2014

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80838

Komentarz

• mbxxx
                    Classic
                    • 2014
                    • 4

to i ja dołożę do potwierdzenia że jest lepiej - moja zamówiona 8 marca ma tydzień produkcji 26 czyli już za chwilkę

a przy okazji - ile trzeba się 'mulić' czyli docierać te silniki? :P

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                      Drive
                      • 2014
                      • 68

To zaraz w show room będzie więcej RSow niż zwykłych octavii

Komentarz

• Himenek
                        Rider
                        • 2014
                        • 412

Zamieszczone przez mbxxx
                        to i ja dołożę do potwierdzenia że jest lepiej - moja zamówiona 8 marca ma tydzień produkcji 26 czyli już za chwilkę

a przy okazji - ile trzeba się 'mulić' czyli docierać te silniki? :P
                        ok 1500 km

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                          Drive
                          • 2014
                          • 68

Himenek byłeś swoim RSem na hamowni ciekawi mnie czy żeczywiście mamy taki miły prezent od skody i w każdym drzemie ok 250KM

Komentarz

• Himenek
                            Rider
                            • 2014
                            • 412

niestety ale sie jebnęli przy składaniu zamówienia i zamiast TSI mam TDI... a że auto potrzebowałem na gwałt to wybrałem tego diesla już. muszę jechać i sprawdzić, ale wiem, że po gwarancji chipa mu wstawie

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                              Drive
                              • 2014
                              • 68

źle spojrzałem A czy ktoś z forumowiczów hamował już RSa?

Komentarz

• looker
                                RS
                                • 2008
                                • 1886
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Nieźle... Drobna pomyłka z silnikiem... :evil:
                                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Himenek
                                  Rider
                                  • 2014
                                  • 412

no bardzo drobna... dopiero wyszła przy próbie rejestracji, na zamówieniu było ok, jakaś pani źle wbiła do komputera...

Komentarz

• kecaj
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 1511
                                    • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Himenek
                                    no bardzo drobna... dopiero wyszła przy próbie rejestracji, na zamówieniu było ok, jakaś pani źle wbiła do komputera...
                                    Zamówienie składa po kluczu, którego nie można pomylić...
                                    Jest krzyżowe sprawdzanie zamówienia.
                                    Czego to już sprzedawcy nie wymyślą.
                                    Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Himenek
                                      Rider
                                      • 2014
                                      • 412

no ale na swoim zamówieniu mam że benzyna, więc cholera wie kto się walnął

Komentarz

• wokan
                                        Ambiente
                                        • 2007
                                        • 210

A przynajmniej jakoś zrekompensowali tą pomyłkę? :roll: :twisted:
                                        Octavia II RS TDI 200/441
                                        "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                                          Drive
                                          • 2014
                                          • 68

Himenek za coś takiego powinieneś zgłosić reklamację i nie odebrać zamówienia bo jest nie zgodne ze specyfikacją a oni powinni albo użyczyć ci tego samochodu do czasu realizacji w 100% zamówienia. To nie jest pomyłka w stylu zamawiałem przyciemniane szyby a dostałem zwykłe... ja bym tego im nie odpuścił

Komentarz

• pebe
                                            Classic
                                            • 2014
                                            • 27

LukaszRS2.0TFSI - ja swoją przy zakładniu boxa hamowałem. To co było napisane jest mniej więcej potwierdzone:

Przed boxem: 247.6 KM i 378.5 Nm

Po boxie: 284 KM i 434 Nm

Także widać, że SKODA daje prezent swoim klientom w postaci +25-30 KM

Komentarz

• mbxxx
                                              Classic
                                              • 2014
                                              • 4

dokładnie...to tak jakby kupić przelot samolotem a potem ups zamiast w Rzymie lądujemy na Krymie :lol:

Komentarz

• martini73
                                                Ambiente
                                                • 2013
                                                • 167

niestety ale sie jebnęli przy składaniu zamówienia i zamiast TSI mam TDI... a że auto potrzebowałem na gwałt to wybrałem tego diesla już. muszę jechać i sprawdzić, ale wiem, że po gwarancji chipa mu wstawie
                                                Mam nadzieję że dali Ci sowity rabat bo to nie jest pomyłka typu brak popielniczki...
                                                Skandal.

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                                                  Drive
                                                  • 2014
                                                  • 68

Zamieszczone przez pebe
                                                  LukaszRS2.0TFSI - ja swoją przy zakładniu boxa hamowałem. To co było napisane jest mniej więcej potwierdzone:

Przed boxem: 247.6 KM i 378.5 Nm

Po boxie: 284 KM i 434 Nm

Także widać, że SKODA daje prezent swoim klientom w postaci +25-30 KM
                                                  Ładnie ci Box podbił a jak ze spalanie po tym delikatnym tuningu?
                                                  Wrzucił byś jakiś wykresik

Komentarz

• Himenek
                                                    Rider
                                                    • 2014
                                                    • 412

dali rabat na felgi i na samochód, dealer podszedł profesjonalnie do tematu

Komentarz

Pracuję...