Wstrzymano zamówienia na RSa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sebastian75
    Elegance
    • 2013
    • 912

@Yanczi - spoko, ja miałem tak samo - filmiki miałem "opykane"

Ale to tylko świadczy, że jesteś przekonany.

Mnie zastanawia jedna rzecz - w showroomie pojawia się bardzo mało RS'ów - ciekawy jestem, czy tyle osób czeka, czy ... wbrew pozorom nie ma ich aż tak dużo.

Ja mam swojego od połowy marca - i dopiero tydzień temu widział NA ŻYWO innego RSa - musiałem aż do Szczecina jechać....

[ Dodano: Sro 20 Sie, 14 08:50 ]
    Zamieszczone przez marek106
    Super cena
    Cennikowa zapewne

Ale już jej nie widzę, poszła do nowego właściciela zapewne

Komentarz

• dj1978
      Ambiente
      • 2014
      • 181
      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez Sebastian75
      Mnie zastanawia jedna rzecz - w showroomie pojawia się bardzo mało RS'ów - ciekawy jestem, czy tyle osób czeka, czy ... wbrew pozorom nie ma ich aż tak dużo.

Ja mam swojego od połowy marca - i dopiero tydzień temu widział NA ŻYWO innego RSa - musiałem aż do Szczecina jechać....
      10 szt napewno jeździ, bo tyle widziałem. Nie mógł to być ten sam, bo były w różnych kolorach Przeważnie na A4 i gierkówce.
      Sporo ludzi ryzygnuje po długim czasie oczekiwania. Na Śląsku w Rudzie Śl. sa od ręki 2 szt, ale sprzedawca utrzymuję, że jest to taki unikat, że należy się tylko 3 tys zł rabatu

Komentarz

• Sebastian75
        Elegance
        • 2013
        • 912

Mieli plany, aby sprzedać 78 sztuk - z tego, co pamiętam - w pierwszym roku - czyli do końca lipca 2014.
        Ale po showroomie tego nie widać.
        Zauważyłem tylko, że z cennika RSa zniknęła informacja o wydłużonym okresie wyczekiwania.

3 tys rabatu powiadasz?

Oby się nie przejechali - bo ja 140 tys za nowego RSa bym raczej nie dał - 3 letnie A6, z Head-upem, Night View, 4x4 w DSG i silnikiem, co daje poniżej 6 sekund do 100 można mieć za 160 tys (benzyna).

Jedna rzecz mnie cieszy - przy takiej podaży nie będzie problemów, aby odsprzedać RSa np. za 2 lata w dobrej cenie

Komentarz

• rafiki
          RS
          • 2012
          • 15975
          • Superb III (3V3)

Sebastian75, nie widać po showroomie, bo
          1. Nie tylko OCPki kupują O3 vRS
          2. Ktoś może zwyczajnie nie mieć ochoty na swój wątek w showroomie
          رافال
          Spoty
          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• LUKI
            RS
            • 2005
            • 5776

zapraszam do Warszawy

jeździ i to sporo
            kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Sebastian75
              Elegance
              • 2013
              • 912

Fakt, ja na forum jestem też od niedawna...

Co do "sporo" - w Krakowie jeszcze nie żadnego widziałem - ale ostatnio rzadko tam bywam, a jak coś to krótko

Komentarz

• looker
                RS
                • 2008
                • 1886
                • Octavia II (1Z3)
                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Ja jeszcze w kwestii technicznej...
                W jakiej formie odbywa się teraz większość płatności przy odbiorze auta ? Czy jest opcja, że odbieram auto a pieniądze wpływają do dealera np. dzień później ?
                Po raz kolejny nawiązuję do sytuacji wpłaty środków bez oglądania auta...
                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Basik_
                  Rider
                  • 2013
                  • 667

Fakt, ja na forum jestem też od niedawna...

Co do "sporo" - w Krakowie jeszcze nie żadnego widziałem - ale ostatnio rzadko tam bywam, a jak coś to krótko
                  Może zrobimy jakiegoś mini spota :wink:
                  Ja ostatnio spotkałem w Krakowie RS'a podobnego do mojego białe kombi na numerach SO diesel. Prowadziła jakaś blond Pani. I to chyba było jedyne spotkanie mojej rski z inną na ulicy.
                  Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Sebastian75
                    Elegance
                    • 2013
                    • 912

Zawsze możesz zrobić przelew przy dealerze

A poza tym to auto, nawet jak weźmiesz w kredycie, MUSI BYĆ fizycznie w kraju - dzwonisz do dealera, oglądasz - i wiesz, co kupujesz.

Nie odbierzesz też auta bez tablic - a a by te dostać musisz odebrać od dealera papiery - więc znowu MUSISZ być fizycznie w salonie

[ Dodano: Sro 20 Sie, 14 10:51 ]
                    @Basik_ - można pomyśleć

Komentarz

• Basik_
                      Rider
                      • 2013
                      • 667

Mnie w zasadzie pasuje każdy dzień tygodnia po 15 w okolicy M1. Chciałbym zaglądnąć pod maskę :wink: zastanawiam się czy u mnie nie zapomnieli o jednej części maskownicy silnika
                      Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• bolo81
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 249
                        • Octavia III (5E3)
                        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Basik_
                        Może zrobimy jakiegoś mini spota :wink:
                        @Basik_ - można pomyśleć
                        Zapraszam do Wrocka, tutaj juz kilka RSek jeździ
                        O3 RS TSI DSG

Komentarz

• looker
                          RS
                          • 2008
                          • 1886
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Sebastian75, wszystko OK poza tym, że papiery wysyłają kurierem teraz i wjeżdżasz po odbiór z tablicami pod pachą. Więc NIE MUSISZ być fizycznie w salonie aby je wcześniej odebrać. To raz.
                          Dwa - robisz przelew w salonie i co dalej ? Czekamy aż środki zostaną zaksięgowane na koncie salonu ? Przy braku szczęścia będą tam na drugi dzień.

Komentarz

• Sebastian75
                            Elegance
                            • 2013
                            • 912

Ja byłem w salonie bo ... chciałem zobaczyć auto. To tylko kwestia dogadania się ze sprzedawcą

To raz.

Co do księgowania - nie wiem, w czym problem.

Komentarz

• looker
                              RS
                              • 2008
                              • 1886
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Powtórzę jeszcze raz: do salonu mam 400km. Wpaść tylko po to aby obejrzeć auto słabo się kalkuluje czasowo...
                              Z przelewem taki problem, że dealer twierdzi, że wyda auto dopiero po wpływie środków na konto salonu.

Zawsze zostaje nocleg gdzieś na mieście...

Komentarz

• Sebastian75
                                Elegance
                                • 2013
                                • 912

Zawsze najpierw wpłacałem kasę, potem odbierałem auta - nie widzę w tym problemu...
                                Jak masz obawy to albo jedziesz i oglądasz, albo kogoś prosisz - jak jednak wydajesz ponad 100, to 400 km moim zdaniem nie powinno być problemem

Komentarz

• rafiki
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 15975
                                  • Superb III (3V3)

looker, a co za problem puścić przelew dzień czy 2 przed planowanym odbiorem?
                                  رافال
                                  Spoty

Komentarz

• Sebastian75
                                    Elegance
                                    • 2013
                                    • 912

@rafiki - kolega się chyba boi, że będzie autko z defektem...

Ale powiem tak - dealer nie może sobie pozwolić na wtiopę, bo poczta pantoflowa mocno działa.

A poza tym - jak np. autko miało rysę w lakierni i pomalowali np. drugi raz drzwi, to ... co z tego?

Mój Focus, kupiony w salonie lata temu, miał nierówny lakier na dachu, co wyszło po roku, jak był grad - ale co miałem zrobić?

Można pojechać z czujnikiem i posprawdzać autko - ale do tego TRZEBA być na miejscu.

Komentarz

• looker
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 1886
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

rafiki, dokładnie. Chodzi o to aby zapłacić za towar zgodny z zamówieniem a nie "w ciemno". To jednak spora kasa.
                                      Sebastian75, jeśli auto będzie ponownie lakierowane i będzie to efektem szkody transportowej (co zdarza się dość często wbrew pozorom, ale "wypływa" już rzadziej) to wówczas auto nie jest już zgodne z zamówieniem (umową) i rozmowa o jego odebraniu schodzi trochę na inne tory. W przypadku już wpłaconej kasy stoisz na innej pozycji jednak. Nie twierdze, że dealer nie odda pieniędzy jeśli nie odbierzesz auta ale pozycja negocjacyjna jest jednak gorsza...
                                      No i na koniec. Wielu z nas/was nawet za pierdoły z Allegro dla pewności płaci za pobraniem a co dopiero taki życiowy zakup.

Nie zrozumcie mnie źle - piszę w celu dopytania czy jest jakiś dobry sposób na JEDNORAZOWE przyjechanie po odbiór auta a jednocześnie zapłacenie już po obejrzeniu tegoż. Tyle. Okazuje się, że z tą drugą częścią jest pewien mały problem...
                                      Pozostaje reklamówka gotówki położona na biurku u dealera jeśli ten tak bardzo usztywnia się z formą przelewu i boi się, że nie zapłacę w ciągu np. 24 godzin...
                                      Mina liczących ręcznie ponad 120 tysi - bezcenna :diabelski_usmiech

Komentarz

• Sebastian75
                                        Elegance
                                        • 2013
                                        • 912

Wiem, o co chodzi - z tą szkodą jest jak napisałeś.
                                        Przyznam, że ja jednak lakieru nie sprawdzałem - może dlatego, że sprzedawca Paweł Kobos z Tarnowa ujął mnie swoim podejściem

Ja bym zrobił tak - upewnij się, co do gotówki - ale nie sądzę, aby był problem.

Nie wiem też, gdzie masz konto - ale w w wielu bankach za parę złotych zrobisz przelew ekspresowy - i kasa jest do 15 minut na koncie

I jeszcze jedno - jak kupujesz auto na osobę fizyczną, nie na firmę, to jak coś się będzie pieprzyć bardzo, to możesz nawet zażądać nowego auta - z firmowym nie jest tak prosto. Wiem, bo sprawdzałem to 3 lata temu przy innej okazji

Komentarz

• Chris11
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 1587

Przede wszystkim zapłata za samochód nie jest równoznaczna z jego odebraniem.
                                          Płacisz, przyjeżdżasz, oglądasz i jak Ci się nie podoba, to albo każesz coś poprawić, albo negocjujesz, albo olewasz.

Ale, żeby sytuacja była czysta dla dealera to musisz podpisać papier, że odebrałeś auto.

Dopóki tego nie zrobisz, bo na przykład przy oględzinach zrezygnujesz z zakupu, to obowiązkiem dealera jest zwrot pieniędzy pomniejszony wstępnie o zaliczkę.

No i w tym momencie mogą pojawić się schody, czy będzie tak łatwo chciał oddać pieniądze.
                                          W sytuacji, w której by nie chciał, gdyby ewentualnie doszło do rozprawy, to z góry wygrywasz - w końcu w Twoim zamówieniu nie było nic mówione o powtórnym malowaniu, czy uszkodzeniu. A skoro nie było to towar nie jest zgodny z umową... A jak nie jest zgodny, to muszą oddać pieniądze albo dostarczyć zgodny z umową.

Komentarz

• looker
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 1886
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Amen 8)

Komentarz

• rafiki
                                              RS
                                              • 2012
                                              • 15975
                                              • Superb III (3V3)

w w wielu bankach za parę złotych zrobisz przelew ekspresowy - i kasa jest do 15 minut na koncie
                                              tylko, że to zależy też od banku odbiorcy. Ja np. w eurobanku mogę zrobić przelew ekspresowy, ale jeśli bank odbiorcy nie uznaje przelewów ekspresowych to :|
                                              رافال
                                              Spoty

Komentarz

• Sebastian75
                                                Elegance
                                                • 2013
                                                • 912

Jasne jasne

Komentarz

• greg505
                                                  L&K
                                                  • 2013
                                                  • 1239

Zamieszczone przez looker
                                                  rafiki, dokładnie. Chodzi o to aby zapłacić za towar zgodny z zamówieniem a nie "w ciemno". To jednak spora kasa.
                                                  Sebastian75, jeśli auto będzie ponownie lakierowane i będzie to efektem szkody transportowej (co zdarza się dość często wbrew pozorom, ale "wypływa" już rzadziej) to wówczas auto nie jest już zgodne z zamówieniem (umową) i rozmowa o jego odebraniu schodzi trochę na inne tory. W przypadku już wpłaconej kasy stoisz na innej pozycji jednak. Nie twierdze, że dealer nie odda pieniędzy jeśli nie odbierzesz auta ale pozycja negocjacyjna jest jednak gorsza...
                                                  No i na koniec. Wielu z nas/was nawet za pierdoły z Allegro dla pewności płaci za pobraniem a co dopiero taki życiowy zakup.

Nie zrozumcie mnie źle - piszę w celu dopytania czy jest jakiś dobry sposób na JEDNORAZOWE przyjechanie po odbiór auta a jednocześnie zapłacenie już po obejrzeniu tegoż. Tyle. Okazuje się, że z tą drugą częścią jest pewien mały problem...
                                                  Pozostaje reklamówka gotówki położona na biurku u dealera jeśli ten tak bardzo usztywnia się z formą przelewu i boi się, że nie zapłacę w ciągu np. 24 godzin...
                                                  Mina liczących ręcznie ponad 120 tysi - bezcenna :diabelski_usmiech
                                                  Jak auto bedzie juz u deleara to maja obowiazek zrobienia przegladu "zero", popros ich zeby ci go zeskanowali i przeslali na maila, dodatkowo umow sie zeby oni zrobili test czujnikiem.
                                                  Bedziesz mial oficjalny papier od salonu, ze z autem jest wszystko w porzadku.
                                                  W moim salonie w zupelnosci wystarczylo elektroniczne potwierdzenie przelewu, juz dokladnie nie pamietam, ale chyba przelew robilem w tym samum dniu co odbieralem samochod, wiec na 99% pieniedzy nie mieli na koncie.
                                                  Black magic

Komentarz

• Qgar
                                                    Ambiente
                                                    • 2013
                                                    • 246
                                                    • Octavia III combi (5E5)
                                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Chris11
                                                    Dopóki tego nie zrobisz, bo na przykład przy oględzinach zrezygnujesz z zakupu, to obowiązkiem dealera jest zwrot pieniędzy pomniejszony wstępnie o zaliczkę.
                                                    Rozumiałbym, że zwrot pieniędzy pomniejszony o zadatek, ale o zaliczkę? Ta wydawało mi się, że jest zawsze zwracana, gdy towar nie zostanie dostarczony zgodnie z umową.
                                                    Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04
                                                    Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07

Komentarz

Pracuję...