CENNIK MY2015

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bob_best
    Rider
    • 2013
    • 744
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez crom.de
    mac_aaron, tak wiem, też są takie "okazje". Tutaj na szczęście nie jest ten przypadek - auto zostało 05/13 zarejestrowane dla zbicia ceny i od roku stoi w foliach na placu. Choć mogło mi umknąć jakieś drobne wgniecenie :? Jednak 60 tyś za Ambition Plus to jest dość ciekawa oferta nawet jak doliczyć przedłużenie gwarancji o 3 lata za 2400. Jedyny mankament to, że stoi na Minorisach i nie ma bluetootha - ale to się da rozwiązać zobaczymy co sobie zażyczą za Iliasy.
    Gwarancji fabrycznej nie da się przedłużyć jeśli auto jest już sprzedane w ich systemie, można jedynie wykupić to ubezpieczenie. Przynajmniej tak wynika z infomacji które uzyskałem w PL
    Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam

Komentarz

• crom.de
      RS
      • 2012
      • 1545
      • Superb II (3T4)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez bob_best
      Gwarancji fabrycznej nie da się przedłużyć jeśli auto jest już sprzedane w ich systemie, można jedynie wykupić to ubezpieczenie. Przynajmniej tak wynika z infomacji które uzyskałem w PL
      To jest dokładnie tak samo ubezpieczasz auto w Skoda Bank czy tam VW Bank. Jednak to ubezpieczenie jest na dokładnym poziomie co fabryczna plus rok funkcjonalności. Znajomemu wymienili w ramach takiej gwarancji w O2 całą jednostkę sterującą tuż przed końcem wygląda, że działa jak należy. Musze poszukać drobnego druku w wolnej chwili.
      - Superb
      - Panda 1.2

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Zamieszczone przez perfex
        Maicroft napisał/a:
        perfex, Az dziw bierze ile takich aut sprzedaje sie od reki... wlasnie dla takich co jezdza praca-dom w jednym miescie, jedna trasa, parkuje w tych samych miejscach gdzie stawiaja auta z zamknietymi oczyma

Sprzedawcy generalnie twierdza ze takie nie ida, ale ida... bo CCC oczywiscie mowa o autach z nizszych segmentow. Wyzsze nawet w wersji bida maja klime

Znaczy mówisz o nowych autach bez klimy czy z bezsensownym w tym układzie columbusem?
        Nowe auta bez klimy, to chodliwy towar
        Spritmonitor.de

Komentarz

• perfex
          L&K
          • 2005
          • 1117

Zamieszczone przez Maicroft
          Nie wydaje mi się by mógł to być chodliwy towar... Taka OIII bez klimy wydaje mi się raczej niesprzedawalna...
          Pozdrawiam
          perfex

Octavia HTP

Komentarz

• mufel
            Ambiente
            • 2014
            • 194

Zamieszczone przez Maicroft
            Nie wydaje mi się by mógł to być chodliwy towar... Taka OIII bez klimy wydaje mi się raczej niesprzedawalna...
            wszystko kwestia ceny. Gdyby bez klimy byl 10 tys taniej to jestem pewny ze by sie sprzedawały.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

O3 moze nie, ale Fabia, czy Rapid - czemu nie. W ludziach do dzis drzemie przekonanie ze klima powoduje ciagle problemy ze zdrowiem, tak jak ogrzewanie podlogowe w domu
              Spritmonitor.de

Komentarz

• neoXs
                Rider
                • 2010
                • 555

do dzis drzemie przekonanie ze klima powoduje ciagle problemy ze zdrowiem
                No jak się nie odgrzybia klimy albo puszcza na full na siebie, a potem wychodzi na skwar 35 stopni to może być problem Trzeba też wiedzieć jak się obchodzić z klimą.

To jest dokładnie tak samo ubezpieczasz auto w Skoda Bank czy tam VW Bank. Jednak to ubezpieczenie jest na dokładnym poziomie co fabryczna plus rok funkcjonalności. Znajomemu wymienili w ramach takiej gwarancji w O2 całą jednostkę sterującą tuż przed końcem wygląda, że działa jak należy. Musze poszukać drobnego druku w wolnej chwili.
                Będę w przyszłym roku (kończy mi się gwarancja w kwietniu 2015) brał takie ubezpieczenie i są 3 pakiety do wyboru (srebrny, złoty i chyba platynowy czy jakoś tak). Jeszcze nie wiem jaki wariant będę brać (na pewno nie najniższy). Mam nadzieję, że to jakoś w miarę normalnie funkcjonuje.

Komentarz

• TomaszW
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 221
                  • Volkswagen

Właśnie dostałem świeże odpowiedzi od dealera. Ładnie się porobiło.
                  "W wersjach modelowych 2015 żeby mieć czujniki z przodu i z tyłu automatycznie dodaje się system Parking Assistant 2,0.
                  Podgrzewana szyba przednia (750 pln) wymaga domówienia podgrzewanych foteli przednich (800 pln), razem 1 550 pln."
                  Brak słów.

Komentarz

• crom.de
                    RS
                    • 2012
                    • 1545
                    • Superb II (3T4)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Szyba chyba była zawsze z fotelami. W Fordzie również.
                    - Superb
                    - Panda 1.2

Komentarz

• Gosi@czek
                      Rider
                      • 2013
                      • 418

Zamieszczone przez crom.de
                      Szyba chyba była zawsze z fotelami. W Fordzie również.
                      zgadza się
                      Zamówiona (12.12.2013)
                      Zakończona produkcja (24.02.2014)
                      Odebrana (14.03.2014)
                      OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI

Moja długo wyczekiwana perła

Komentarz

• crom.de
                        RS
                        • 2012
                        • 1545
                        • Superb II (3T4)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez neoXs
                        Będę w przyszłym roku (kończy mi się gwarancja w kwietniu 2015) brał takie ubezpieczenie i są 3 pakiety do wyboru (srebrny, złoty i chyba platynowy czy jakoś tak). Jeszcze nie wiem jaki wariant będę brać (na pewno nie najniższy).
                        Hmm to faktycznie dziwne toto. Tutaj jest tylko kwestia czasu trwania: max 3 lata i 200tkm można dokupić. Nie mogę znaleźć dokładnego tekstu umowy, bedę musiał napisać maila.
                        - Superb
                        - Panda 1.2

Komentarz

• Chris11
                          RS
                          • 2011
                          • 1587

Konfigurator się zmienił, z pakietu Amazing wyleciały czujniki parkowania z przodu, ale można je dokupić. Wniosek z tego taki, że nie ma problemu z ich zamawianiem.

Pytanie więc, co z moim zamówieniem z początku maja, gdzie amazing jeszcze obejmował czujki z przodu. Widzę, że będę musiał dusić dealera.

Komentarz

• jerol
                            Ambiente
                            • 2014
                            • 188

ja z koncem kwietnia zamawialem z pakietem amazing i teraz stoi moje auto u dilera, mam rok modelowy 2015 gdzie czujniki sa juz platne i wcale nie wylecialy z mojej konfiguracji, jest komplet przod i tyl tak jak to bylo w standardzie przed rokiem modelowym 2015 w wersji elegance

Komentarz

• Chris11
                              RS
                              • 2011
                              • 1587

Skąd takie krótkie terminy realizacji??
                              Ja zamówiłem na początku maja to termin mam na połowę września.

Rozumiem, że w międzyczasie jest przerwa urlopowa, ale to i tak o wiele dłużej niż większość z Was.

Komentarz

• Amix
                                Ambiente
                                • 2014
                                • 220

Zamieszczone przez Chris11
                                Konfigurator się zmienił, z pakietu Amazing wyleciały czujniki parkowania z przodu, ale można je dokupić. Wniosek z tego taki, że nie ma problemu z ich zamawianiem.

Pytanie więc, co z moim zamówieniem z początku maja, gdzie amazing jeszcze obejmował czujki z przodu. Widzę, że będę musiał dusić dealera.
                                Wyleciały z pakietu Amazing , bo w wersji Elegance są już w standardzie
                                Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
                                Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
                                Moja szara myszka - Octavia 3
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773

Komentarz

• szu
                                  Classic
                                  • 2013
                                  • 6

W jakim standardzie? W elegance w standardzie są tylko czujniki tylne. Przednich nie ma. Skoda zakombinowała i tyle. Kombinacja nie jest związana z MY2015. Pojawiło się już kilka cenników obejmujących rok modelowy 2015. W ostatnim czujników nie ma. Co gorsze dealerzy mieli informować klientów, których konfiguracje nie są zamrożone o usunięciu z z ich konfiguracji czujników parkowania.

Komentarz

• Amix
                                    Ambiente
                                    • 2014
                                    • 220

Zamieszczone przez szu
                                    W jakim standardzie? W elegance w standardzie są tylko czujniki tylne. Przednich nie ma. Skoda zakombinowała i tyle. Kombinacja nie jest związana z MY2015. Pojawiło się już kilka cenników obejmujących rok modelowy 2015. W ostatnim czujników nie ma. Co gorsze dealerzy mieli informować klientów, których konfiguracje nie są zamrożone o usunięciu z z ich konfiguracji czujników parkowania.

Nie było przednich w standardzie. Przednie były z pakietem Amazing, a teraz są !!
                                    Montowałem w sobotę w serwisie półkę w bagazniku i stały nowe octavie (oklejone) mają czujniki z przodu i z tyłu !!!
                                    Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek

Komentarz

• szu
                                      Classic
                                      • 2013
                                      • 6

Aktualizowanie konfiguratora po publikacji cennika też nie jest mocną stroną SAP. Przez kilka tygodni konfigurator potrafi być nieaktualny.
                                      Patrz tutaj http://www.skoda-auto.pl/documents/m...t15141402a.pdf

Komentarz

• Amix
                                        Ambiente
                                        • 2014
                                        • 220

Widziałem i wiem, że z pakietu Amazing wyrzucili opis o czujnikach z przodu, bo po co opisywać ?. Jest standard.
                                        Oczywiście dotyczy wersji Elegance !!
                                        Nie chce mi się jechać, ale przy okazji zrobię fotki nowych autek z czujnikami z przodu !!

Komentarz

• perfex
                                          L&K
                                          • 2005
                                          • 1117

Zamieszczone przez Amix
                                          Widziałem i wiem, że z pakietu Amazing wyrzucili opis o czujnikach z przodu, bo po co opisywać ?. Jest standard.
                                          Nie chce mi się jechać, ale przy okazji zrobię fotki nowych autek z czujnikami z przodu !!
                                          No ciekawe jak długo jeszcze można się spuszczać nad czymś tak istotnym jak przednie czujniki parkowania...? Jak kiedyś usunie Skoda ze standartu wbudowaną debilnie w klapkę wlewu paliwa skrobaczkę do szyb to będzie z 9 stron oburzonych komentarzy....
                                          Pozdrawiam
                                          perfex

Octavia HTP

Komentarz

• ah
                                            Drive
                                            • 2014
                                            • 48

Nie uważasz, że czujniki są bardziej kosztowne niż skrobaczka? Jeśli zamówiłem czujniki i za nie zapłaciłem to mają być. Sprzedawca nie wspominał mi nic o zmianie w wyposażeniu auta z my2015 zamówionego w połowie kwietnia.

Komentarz

• Amix
                                              Ambiente
                                              • 2014
                                              • 220

Zamieszczone przez Amix
                                              No ciekawe jak długo jeszcze można się spuszczać nad czymś tak istotnym jak przednie czujniki parkowania...? Jak kiedyś usunie Skoda ze standartu wbudowaną debilnie w klapkę wlewu paliwa skrobaczkę do szyb to będzie z 9 stron oburzonych komentarzy....
                                              Nie pomyliłeś cytatów ?

Komentarz

• joker31
                                                Classic
                                                • 2008
                                                • 11

Przegladając cennik MY 2015 obowiązujący od 09/06/2014 zauważyłem ze park asist z ceny 1250 poszybował na 2400zł

Komentarz

• prez7
                                                  Ambiente
                                                  • 2014
                                                  • 111
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez ah
                                                  Nie uważasz, że czujniki są bardziej kosztowne niż skrobaczka? Jeśli zamówiłem czujniki i za nie zapłaciłem to mają być. Sprzedawca nie wspominał mi nic o zmianie w wyposażeniu auta z my2015 zamówionego w połowie kwietnia.
                                                  Dokładnie o to chodzi, skoro były w cenniku i było zapłacone, to powinny być w aucie, ewentualnie jakiś rabat, tytułem zadośćuczynienia. W moim przypadku załapałem się jeszcze, odbieram auto we wtorek
                                                  Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
                                                  Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.

Komentarz

• mufel
                                                    Ambiente
                                                    • 2014
                                                    • 194

Zamieszczone przez prez7
                                                    Zamieszczone przez ah
                                                    Dokładnie o to chodzi, skoro były w cenniku i było zapłacone, to powinny być w aucie, ewentualnie jakiś rabat, tytułem zadośćuczynienia. W moim przypadku załapałem się jeszcze, odbieram auto we wtorek
                                                    ale zamawiajac auto do produkcji za nic nie placisz. Wplacasz jedynie zaliczkę. Jesli towar nie spelni twoich wymagań mozesz odstąpić od umowy.

Komentarz

Pracuję...