oolsztyniak, trawnik mam mega zryty :twisted: a tak o niego dbalem :diabelski_usmiech do tego ostatnio ukazało mi się 36 kopcow :cry: totalna masakra jakaś. Juz mi chodzi po głowie przeorac cały trawnik położyć na całości siatkę + nowa ziemia i od nowa trawa.
Kontrolka płynu spryskiwaczy
Zwiń
X
-
Kontrolka płynu spryskiwaczy
Miałem nieprzyjemną sytuację w serwisie Skody.
Auto na gwarancji. Od początku lany był płyn do spryskiwaczy Orlen (mam dowody w postaci FV). Od jakiegoś czasu zaczęła się palić kontrolka braku płynu w zbiorniku (bez względu na poziom płynu). Po dzisiejszej wizycie w ASO Skoda serwis stwierdził, iż płyn w zbiorniku nie spełnia wymogów Skody i jest zbyt oleisty (stwierdzili to na podstawie oleistych zacieków na szybie po płynie). Tym samym pokrył styki w czujniku poziomu i te musiały zaśniedzieć. W związku z tym czyszczenie/wymiana nie kwalifikują się do naprawy gwarancyjnej. Co radzicie zrobić Pany w takiej sytuacji. Napisalem już do Orlenu jako klient Floty o ekpertyzę płynu itp.
-
-
Chyba kogoś zdrowo pojebało w Skodzie ostatnio. Mi wmawiali, że uchwyt na telefon powinien być zamontowany w ASO bo mi nie uznają gwarancji na kratki nawiewu jakby coś się działo...
A nie masz pod ręką innego ASO?
A jakbyś wypsikał płyn, wlał wodę destylowaną, wypsikał i tak kilka razy może się przeczyści?
Ja dziś pierwszy raz dolałem płynu ale od razu dałem letni Shella.
Komentarz
-
-
U mnie było to samo tylko że podczas większych mrozów około -20 stopni. Pomimo iż płyn był (Orlen) i pryskał to kontrolka się zapalała. Po wizycie w ASO stwierdzono iż nie jestem pierwszy z tym objawem i Skoda generalnie się na ten fakt wypina gdyż oni rekomendują (tak jest w instrukcji) używanie oryginalnego zimowego płynu do spryskiwaczy firmy Skoda który wytrzymuje do -60 stopni. Pomijam już fakt jego ceny bo to około 20 zł za 1L. Mrozy odeszły i problem zniknął więc sprawy nie drążyłem dalej.
Jednak w Twoim przypadku pokusiłbym się o szerszą dyskusję z serwisem bo napisane w instrukcji stwierdzenie iż rekomenduje się taki płyn nie jest równoznaczne z nakazem używania takiego płynu pod groźbą anulowania gwarancji na ten element.
Co do działania serwisów Skody też mam niestety podobne doświadczenia. To znaczy jak sam nie wskażę palcem przyczyny problemu to praktycznie zawszę otrzymam odpowiedź że "tak ma być".
Komentarz
-
-
Re: Kontrolka płynu spryskiwaczy
Zamieszczone przez SeedMiałem nieprzyjemną sytuację w serwisie Skody.
Auto na gwarancji. Od początku lany był płyn do spryskiwaczy Orlen (mam dowody w postaci FV). Od jakiegoś czasu zaczęła się palić kontrolka braku płynu w zbiorniku (bez względu na poziom płynu). Po dzisiejszej wizycie w ASO Skoda serwis stwierdził, iż płyn w zbiorniku nie spełnia wymogów Skody i jest zbyt oleisty (stwierdzili to na podstawie oleistych zacieków na szybie po płynie). Tym samym pokrył styki w czujniku poziomu i te musiały zaśniedzieć. W związku z tym czyszczenie/wymiana nie kwalifikują się do naprawy gwarancyjnej. Co radzicie zrobić Pany w takiej sytuacji. Napisalem już do Orlenu jako klient Floty o ekpertyzę płynu itp.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
bob_best, ale jak ASO ma taką instrukcję od SAP to za przeproszeniem możesz w dupę pocałować kogo tylko chcesz
Zamieszczone przez bob_bestNie mam doświadczenia z serwisem Skody jak na razie.kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIbob_best, ale jak ASO ma taką instrukcję od SAP to za przeproszeniem możesz w dupę pocałować kogo tylko chcesz
Zamieszczone przez bob_bestNie mam doświadczenia z serwisem Skody jak na razie.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Plan jest taki:
dostalem info od Floty, ze przakazali moja wiad do dzialu wsparcia technicznego i dostane ekspertyze plynu z normami itp.
z ta ekspertyza i kopiami FV z Orlenu z Plynem pojde do radcy prawnego firmowego i sklecimy pisemko. i pojdzie ono raczej do SAP.
nie mozna im popuscic bo cos sie stanie z silnikiem w przyszlosci i powiedza ze musialem zalac płyn hamulcowy do silnika i to moja wina. :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SeedPlan jest taki:
dostalem info od Floty, ze przakazali moja wiad do dzialu wsparcia technicznego i dostane ekspertyze plynu z normami itp.
z ta ekspertyza i kopiami FV z Orlenu z Plynem pojde do radcy prawnego firmowego i sklecimy pisemko. i pojdzie ono raczej do SAP.
nie mozna im popuscic bo cos sie stanie z silnikiem w przyszlosci i powiedza ze musialem zalac płyn hamulcowy do silnika i to moja wina. :shock:Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz