rolek1984, Ja zostawiłem kiedyś CB na 48 h i odpalił bez problemu (wtedy miałem w Czeszce aku 44)
Octavia III a zasilanie z zapalniczki
Zwiń
X
-
Ja do podłączenia rejestratora jazdy użyłem tego: http://allegro.pl/show_item.php?item=5023862734
Niby ingerencja w elektrykę, ale profesjonalnie zrobione i łatwo demontowane, więc lepszej opcji nie znalazłem.
Jest jeden wolny slot bezpiecznika w kabinie, który daje napięcie po kluczyku.
Komentarz
-
-
U mnie jest to bezpiecznik nr 48 (z deski rozdzielczej) w instrukcji opisany jako wolny - typ UNI. Idealnie da radę w niego wsadzić tę złączkę podaną wyżej.
Ale tak czy inaczej proponuje dołożyć jakieś 15 sekund czasu i sprawdzić multimetrem, jakiś tam procent szans jest ze u mnie jest inaczej niż u Was.
W moim przypadku, z wolnych slotow, ten był jedynym w którym zanikało napięcie bez kluczyka. Ale ta złączka jest o tyle fajna, że można ją wpiąć w zajęte złącze, tyle ze tu jest niebezpieczeństwo, ze się nie spodoba komputerowi, prąd będzie większy niż wcześniej.
Komentarz
-
-
Enriquez, ponoc komputer monitoruje pobor pradu i to mu sie moze niepodobac.. Tak przynajmniej twierdzi automatigcznie ASO i tym sie broni przed jakakolwiek ingerencja w elektronike...
Ktos moze wie jaki jest rozmiar niebezpiecznika nr 48, bo chwilowo nie mam dostepu do auta, a mam mam plan zabrac sie za to juz w swieta, wiec by sie przydało zamowic zlaczke dzisiaj..
Komentarz
-
-
Enriquez, wiadomo ze nie mozna im wierzyc slepo, ale nie dziwiło by mnie gdyby w obecnej wersji komputer w jakims tam zakresie monitorwał prad, plynacy danym obwodem i robił problemy, gdy np. czujnik ktory normalnie pobiera 1-2A, nagle pobiera ponad 5A...
toocool, dzieki wielkie, to wiem ze moge spokojnie zamawiac
[ Dodano: Sro 08 Kwi, 15 16:29 ]
W poniedziałek udało mi sie w koncu zabrac za temat zasilania po zapłonie i tak jak pisał toocool - bezpiecznik nr 48 daje prad po zapłonie i spisuje sie idealnie.
Obecnie mam tam podlaczony wideorejestrator i działa idealnie W planie jeszcze podpiecie CB ta sama metoda, choc jeszcze nie wiem czy z tego samego bezpiecznika czy bede podpinal bezposrednio pod zasilanie zapalniczki, bo w O2 były szumy, po podpieciu ich razem.. Jezeli tu bedzie powtorka, to cb wyleci na bezpiecznik 48, a wideorejestrator pod zapalniczke - cała roznica to gdzie ktory bezpiecznik podlaczyc..
Wieczorem wrzuce fotorelacje z montazu wideorejestratora do watku o swojej skodzince
Komentarz
-
Komentarz