Zamieszczone przez marlej108
Zawieszenie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez voctawiasNajgorsze w tym wszystkim jest to że to bardzo ładny i fajny samochód.
Gdyby nie to, bylo by bardzo dobrze, stety, niestety, halas wazny jest nie tylko dla komfortu ale i dla zdrowia, przy dzisiejszym tempie zycia, stresach itp, kazdy db w aucie ma znaczenie i to nie te czasy kiedy mozna bylo maluchem w 4 os, do Bulgarii jechac i nie narzekac :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RalfikWedług mnie to wina wyciszenia nowej platformy MQB , i za sztywne nastawy zawieszenia, a reszta to drobne niedoróbki, które znajdzie się praktycznie w każdym aucie do 100tyś..
Co do kwoty 100.000 zl to tez chyba z palca wyssane, ze powyzej niej to niby juz niedorobek nie ma.
Ps. swoja droga szkoda, ze Skoda spieprzyla te dwie glownie rzeczy: czyli dudnienie z tylu i te gowniane slupki B, poza tym w sumie trudno byloby zarzucic O3 cos wiecej (no oczywiscie moje ulubione plastikowe boczki drzwi, ale powiedzmy ze to mozna by tlumaczyc zlosliwoscia VW - ze tak chcial jakos zroznicowac Golfa i Octavie... - oczywiscie to idiotyczna oszczednosc).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RalfikNiedoróbka słupka to na pewno nie jest ewenement ponieważ mam jeszcze stare 15letnie mondeo w którym też jest potężne wycięcie plastyku przez pas ale to dopiero zauważyłem po przeczytaniu tego forum.
Dobra ale powoli sie robi OT - wiec juz bede cichutko jak ... nie wiem - myszka? :P Dobranoc 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jerolTo jeszcze dorzuce do tego OT, ze u mnie zadnego wytarcia od pasow nie ma ale dlugie lata cwiczylem technike zapinania :szeroki_usmiech , a tak na serio nie zwracalem na to uwagi dopoki nie przeczytalem na forum. Pewnie przez to, ze daleko i jak najnizej siedze. Chociaz tyle dobrego :P
Komentarz
-
-
jerol, jeździłem testową OIII 1.4TSI na 17" i było słychać dudnienie, u mnie nie słychać dudnienia, może dlatego że mam twardsze/inne niż seria.
Zamieszczone przez jerolNiestety w tym aucie lubi sobie tez cos pobrzeczec i postukac w desce rozdzielczej i slupkach ale idzie sie do tego przyzwyczaic.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
wiadomo od kół też dużo zależy....
może dlatego jednym dudni drugim nie bo dużo słabiej to słychać np na 15 niż na 17
[ Dodano: Czw 09 Kwi, 15 01:16 ]
porównując nowe samochody pod względem wyciszenia (hałasu, odgłosów w środku) koncernu VAG jest bardzo słabe na tle np Forda lub Opla...
Reszta rzeczy (według mnie) w VAG jest o niebo lepsze...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108, jak to Fiat stary - sypiaca sie - ale pasy wrzynajace sie w slupek B??? Gdzie tam! (za to byl fajny slynny na forum Tempry i Tipo czerwony kabelek... ktory przy rozruchu sie urywal stopniowo - bo fabryka zrobila go za krotkiego... i jak sie zupelnie urwal to nie mozna bylo odpalic auta - chyba ze na pych...). Podobnie w 10-letnim Daewoo Nubira ktore tez kiedys mialem - nic tam nie bylo przeciete na slupku B.
Wiem, wiem... To też nie ma znaczenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukryswiadomo od kół też dużo zależy....
może dlatego jednym dudni drugim nie bo dużo słabiej to słychać np na 15 niż na 17
porównując nowe samochody pod względem wyciszenia (hałasu, odgłosów w środku) koncernu VAG jest bardzo słabe na tle np Forda lub Opla...
Z Oplem to sie nie zgodze. Mialem przed Octavia Astrę IV i zawieszenie bylo duzo gorsze (moze poza trzymaniem w zakretach). Ale jesli chodzi o halasy to w mojej O3 po wymianie amorow z tylu z jest cisza. A tam byl taki gluchy odglos uderzania o plastik. Ale serwis oczywiscie nie widzial problemu. Do tego dochodza dwie insignie w rodzinie, w ktorych zawieszenie okreslilbym jako lekko dramatyczne w porownaniu do Skody. Z Fordem nie dyskutuje bo jest mistrzem w tej dziedzinie.
Komentarz
-
-
U mnie w kombi nic nie dudni z zawieszenia.
I tu powinienem skończyć.
A teraz offtopic:
Ale jak otworzę tylko tylne okno do 1/3 albo 1/2 albo całe - to od 40km/h już tak powietrzem dudni że aż bębenki bolą........ Dopiero otwarcie z przodu okna niweluje ten efekt....algi
O3 Combi 1.4TSI Elegance + AMAZING + KESSY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sobol1500Zamieszczone przez lukryswiadomo od kół też dużo zależy....
Z Oplem to sie nie zgodze. Mialem przed Octavia Astrę IV i zawieszenie bylo duzo gorsze (moze poza trzymaniem w zakretach). Ale jesli chodzi o halasy to w mojej O3 po wymianie amorow z tylu z jest cisza. A tam byl taki gluchy odglos uderzania o plastik. Ale serwis oczywiscie nie widzial problemu. Do tego dochodza dwie insignie w rodzinie, w ktorych zawieszenie okreslilbym jako lekko dramatyczne w porownaniu do Skody. Z Fordem nie dyskutuje bo jest mistrzem w tej dziedzinie.
Komentarz
-
-
Bo Fordy to zawieszeniowi liderzy w swoich klasach. Miałem nowe Mondeo MK2 i dwa nowe focusy I generacji to wiem.Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
Komentarz