Zamieszczone przez maro rs
Zawieszenie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez dj1978
Mi też nie dudni, a wiem co to dudnienie, bo słyszałem je w Passacie B8
A to dopiero z Ciebie fantasta.... :diabelski_usmiech moze podziel sie tym spostrzezeniem na forum Passata w takim razie :P
Inna sprawa, że jak ktoś się upiera we wsłuchiwanie pracy zawieszenia to nagle będzie je słyszał w każdym aucie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Nie ma się z czego śmiać... Jechałem B8 i charakterystyka pracy tego zawieszenia nie różni się znacząco od tego, co prezentuje OIII. Pisałem o tym już jakiś czas temu w temacie SIII.
Inna sprawa, że jak ktoś się upiera we wsłuchiwanie pracy zawieszenia to nagle będzie je słyszał w każdym aucie.
Jechałem również nowym Mondeo sedanem i tutaj oczywiście subiektywnie, mogę stwierdzić, że zawieszenie pracuje perfekcyjnie (świetnie wybiera nierówności i żadnego dudnienia).Passat jak dla mnie, zostaje głęboko w cieniu i żeby nie było, moja O3 RS tak samo
Komentarz
-
-
a ja mysle sobie (tak oczywiscie niesmialo...) ze staracie sie za wszelka cene udowodnic, ze dudni w innych autach, ze to normalne... podobnie jak w watku o pasach tnacych plastik poczatkowo Chris11 twierdziles ze to wcale nie wada, ze to wina tych osiolkow co to zle pasy zapinaja... a nie Skody. Potem sie wyciszyles, jak sie okazalo ze tych z uszkodzonymi slupkami B jest cala masa...
Widze, ze masz w podpisie Poznan.. czy Ty aby nie masz czegos wspolnego ze Skoda z Poznania....? Te dramatyczne obrony z Twojej strony oczywistych niedorobek producenta wiele by wtedy tlumaczyly... no chyba ze przyjac teze Lenina o tzw. "pozytecznych idiotach"... i moze bronisz nieslusznej sprawy za friko... :P
Oczywiscie zartuje, wybacz.
Na pewno w kazdym aucie dudni jak cholera, zwlaszcza w Passacie B8, ktory m.in. testowany byl przez Zachara z autocentrum i caly szereg innych gosci, a nawet przez naszego kolege z forum Biga - wszyscy pisali jak to w tym nowym Passacie cichutko... ale przeciez nikt sie tak na tym nie zna jak Ty i tych dwoch kolegow co to tez wszedzie slyszy dudnienie... :roll:
Ps.2 Mam tylko cicha nadzieje, ze w Superbie III tego dudnienia nie bedzie....
ps.3 a tak juz zupelnie serio - najdziwniejsze jest to, ze owo dudnienie jedni slysza bardzo, inni gorzej, a inni wcale... Cud. A moze jeden z poddostawcow czesci daje po prostu ciala i one trafiaja tylko do czesci egzemplarzy? Nie wiem, ale dziwaczne.
Komentarz
-
-
Nic z tych rzeczy, Zachar w komentarzach pod filmem sam napisal, ze zawieszenie jest glosne, i wiele osob to potwierdza (jak i wiekszosc z nas tutaj) ze VAGi sa twarde, niektore jak przyslowiowe deski.
VW, czy Skoda, bez znaczenia, inna sprawa to wyciszenie kabiny, moze nowy B8 jest cichy, nie wiem, ale o twardosci zawieszenia nie wiele odbiegajacej od O3 juz nie raz slyszalem.
Sam niedlugo wybieram sie na jazde testowa, B8 ale rowniez nowym Mondeo, to sie przkonam, ale raczej zaskoczony nie bede
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108podobnie jak w watku o pasach tnacych plastik poczatkowo Chris11 twierdziles ze to wcale nie wada, ze to wina tych osiolkow co to zle pasy zapinaja... a nie Skody.Potem sie wyciszyles, jak sie okazalo ze tych z uszkodzonymi slupkami B jest cala masa...
Inna sprawa, że jest to raczej naturalne, że pas przetnie plastik, tak samo jak przeciąłby i skórę, i metal nawet... Dlatego, co najwyżej ów element jest źle skonstruowany i powinien być bardziej wycięty ku górze, żeby nie dochodziło do kontaktu z pasem - tak jak jest to chociażby w Pasku, czy Golfie.
Zamieszczone przez marlej108Widze, ze masz w podpisie Poznan.. czy Ty aby nie masz czegos wspolnego ze Skoda z Poznania....?
Zamieszczone przez marlej108Na pewno w kazdym aucie dudni jak cholera, zwlaszcza w Passacie B8, ktory m.in. testowany byl przez Zachara z autocentrum i caly szereg innych gosci, a nawet przez naszego kolege z forum Biga - wszyscy pisali jak to w tym nowym Passacie cichutko... ale przeciez nikt sie tak na tym nie zna jak Ty i tych dwoch kolegow co to tez wszedzie slyszy dudnienie... :roll:
Czy "szereg innych gości", którzy testowali Octavię pisali o odgłosach zawieszenia.
Ważne, że ty, który nie jechałeś ani jednym, ani drugim autem, zawsze masz najwięcej do powiedzenia w sprawie... każdej.
The India-bound eighth generation Passat builds on all the virtues of its predecessors and questions the merit of cars from higher segments - Overdrive
Pierwszy lepszy artykuł, w którym jest informacja o głośnym zawieszeniu w B8.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11http://overdrive.in/reviews/2015-volkswagen-passat-b8-first-drive/
Pierwszy lepszy artykuł, w którym jest informacja o głośnym zawieszeniu w B8.
[ Dodano: Sro 08 Kwi, 15 13:43 ]
Zamieszczone przez Chris11A ten sam Zachar, jak testował chyba ze 3 razy Octavię to wspominał coś o odgłosach zawieszenia?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels3Nic z tych rzeczy, Zachar w komentarzach pod filmem sam napisal, ze zawieszenie jest glosne, i wiele osob to potwierdza (jak i wiekszosc z nas tutaj) ze VAGi sa twarde, niektore jak przyslowiowe deski.
VW, czy Skoda, bez znaczenia, inna sprawa to wyciszenie kabiny, moze nowy B8 jest cichy, nie wiem, ale o twardosci zawieszenia nie wiele odbiegajacej od O3 juz nie raz slyszalem.
Sam niedlugo wybieram sie na jazde testowa, B8 ale rowniez nowym Mondeo, to sie przkonam, ale raczej zaskoczony nie bede
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
to gdzie on pisze, ze zawieszenie jest glosne? Moze nie moge znalezc?
Znalazlem tylko tam takie cos:
ktos pyta Zachara "A jak zawieszenie? zostawili miekawe z B7 czy utwardzili? Nie dudni na dziurach?" na co on odpowiada: "ciąż dość głośne w trybie sportowym. Muszę dorwać wersję bez dcc, aby sprawdzić default"
Powiem szczerze - ja po prostu w to dudnienie co 3 (a moze 4?) osoby tu pisza ze dotyczy nie tylko O3 ale rowniez G7 i Passata B8 nie wierze. Poza tym jeden z tych kolegow (moze sam sie przyzna...) pisal tez tu na forum ze jechal Superbem 2 i tez mu dudnilo, ze dudni wszedzie. To juz zupelne brednie. W S2 akurat nic nie dudni. I trudno chyba tutaj mi zarzucic ze tym samochodem nie jechalem, prawda?
Wiec jesli chodzi o dudnienie rzekomo w kazdym aucie VAG z plyta mqb to dopoki sam sie o tym nie przekonam, to sorry ale zadne tam teorie mnie nie uwioda w tej materii, tym bardziej ze na polskim forum Golfa 6 i 7 o czyms takim jak w przypadku O3 - a wiec dudnieniu czy przytykaniu uszu (a to juz zupelnie jakas dla mnie abstrakcja...) nikt nic nie pisze... Wiec przeciez gdyby mieli to samo to by sie tez na to skarzyli chyba do diaska czyz nie?
Nie za bardzo sobie wyobrazam, zeby producent VAG zwariowal i nagle wszystkie swoje samochody zdziadzil... mi nic w G6 nie dudnilo - oaza ciszy, zreszta to byl jeden z powodow dla ktorych go kupilem (po tescie Fifth Gear gdzie prezentowali jak to tam cichutko w G6), wiec jakim cudem mialoby teraz dudnic w G7? Ale moze? Nie wiem.... ale powtarzam - dopoki ktos mi tego nie udowodni organoleptycznie to nie uwierze. W koncu ciezar dowodu ciazy na twierdzacym...
ps. a tak serio mowiac - to po tym watku o zawieszeniu, na pewno juz bym nie kupil O3 niestety. Znajac mnie - ja na pewno bym to dudnienie slyszal i dostawal szalu. (w Golfie kiedys jade i nagle slysze jakies cykanie... taki tzw. swierszcz.... - no do diabla, samochod roczny a halasuje jak stary dziad... - moja pierwsze mysl. I nasluchuje, dociskam deske skad ten dzwiek, a moze z lewej, a moze z prawej... a moze z fotela... no i sie okazalo po 10 minutach ze to zamek z bluzy, ktora mialem na sobie sobie stukal o zamek blyskawiczny... No wiec skoro mnie to potrafilo irytowac, to w przypadku dudnienia (czy przytykania uszu?!?!?!?!?) bylbym chyba bliski mysli samobojczych czy cos w tym guscie.
Dobra, czas zajac sie praca a nie kloceniem w sumie o cos co nie ma zadnego za bardzo znaczenia chyba.
Pozdro.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez marlej108no i sie okazalo po 10 minutach ze to zamek z bluzy, ktora mialem na sobie sobie stukal o zamek blyskawiczny...
ps. kiedys tez niemal w amoku poszukiwalem tajemniczego postukiwania z tunelu srodkowego... juz roilem sobie "a to flejtuchy... nawet samochodu juz ci Niemcy zrobic nie potrafia..." i co? stukal dlugopis o mala laterke w schowku pod podlokietnikiem
Komentarz
-
-
AdamB, marlej108, widze, ze macie troche swira na punkcie halasu w samochodzie jak ja i niestety dudnienie w mojej octavii z tylnej czesci auta nie jest normalne..na jazdach testowych nic nie slyszalem albo nie poswiecilem wystarczajacej uwagi na te odglosy chociazby z powodu, ze bylem pewny co do wielowahacza z tylu, a testowalem z belka bo innych nie bylo. Niestety w tym aucie lubi sobie tez cos pobrzeczec i postukac w desce rozdzielczej i slupkach ale idzie sie do tego przyzwyczaic. Do jakiegos gluchego odlglosu jakby cos latalo z tylu na poprzecznych nierownosciach ni cholery i slyszeli to w kazdym ASO jakim bylem, poki co czekam na odpowiedz i jakas tam akcje serwisowa. Jezdzilem tez G7 na testach i w jednym byly jakies stuki metaliczne z tylu ale nie dudnienie, a w drugim nic sie nie dzialo. W S2 tez nic podobnego nie slyszalem, a takze w rapidzie. W sumie nigdy nic podobnego w innych samochodach nie slyszalem :twisted: cos jest nie halo tylko ciekawe co i czy w ogole kiedys sie tego dowiemy :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz