Prim napisał/a:
Wczoraj odwiedziłem serwis - Bohemia w Falentach (POLECAM!!!) - u mnie wentylator szumiał... dodam, że wentylator chłodnicy )
i co zrobili?
Uświadomili mnie... ;]
:lol:
[ Dodano: Sro 28 Maj, 14 17:39 ]
Kompresor wymieniony, ale nie pomoglo :evil:
W salonie wszystko bylo ok, ale juz w drodze do domu wrocily te same dzwieki.
Ku**a jak aso moze wydac taki samochod...
Czy naprawy gwarancyjne moge realizowac w innym aso niz kupilem samochod?
Co prawda to było w poprzednim aucie (Fiat Linea), ale wyjąca klima była efektem padającego altka - chyba pasek się ślizgał. Nie masz problemów z ładowaniem?
Muszę pojeździć więcej na włączonej klimie, bo wybieram się na początku lipca na wakacje i nie będzie miło jak AC padnie.
O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Panowie, mam to samo Golfie VI z 2010r. Serwis wymieniał na gwarancji sprężarkę i to nic nie pomogło. Gwarancja się skończyła i poza buczeniem na niskich obrotach nic się nie dzieje przez 4lata. TTTM. Dowiedziałem się, że może to być spowodowane wpadaniem w rezonans przewodów od klimatyzacji.
Skoda brak wygłuszeń i słychać czynnik pracujący w instalacji
Glosniej niz w corsie, clio, czy tez punto?
No prosze cie...
Zamieszczone przez leoluk
Serwis wymieniał na gwarancji sprężarkę i to nic nie pomogło. Gwarancja się skończyła i poza buczeniem na niskich obrotach nic się nie dzieje przez 4lata. TTTM
tak się akurat stało,że mam pod domem 3 Skody i z trójki użytkowników (każdy użytkuje swoją) ja to słyszę w każdej a pozostali nie widza w tym nic nienormalnego tym bardziej, że wszytko pracuje jak powinno
moja żona ogonie uważa, że ja wsłuchuję się w samochody i muszę jej przyznać rację ;-)
greg505, pytanie tylko czy rozmawiamy o tym samym (podobnynm) dźwięku
walka z ASO o co ?
klimatyzacja działa, co więcej w ramach zgłoszenia wymienili sprężarkę więc musieli tez ją nabić oraz sprawdzić jej wydajność, która zapewne jest właściwa
daleki jestem od wychwalania ASO w szczególności Skody ;-)
ketivv, ja mam dzwiek podobny jak na filmiku z puerwszej strony, dla mnie normalny on nie jest.
Przed wczoraj zrobilem 800km w trasie i oczywiscie tego nie slyszalem, przeszkadza mi on tylko i wylacznie jezdzac w korkach po miescie, 80% jazdy mam wlasnie w miescie, wiec chce ten irytujacy dzwiek wyeliminowac.
Przypomina on buczenie, slyszalne jest to przy niskich obrotach. Jezeli chodzi o chlodzenie to nie ma z tym problemu.
U mnie też trochę buczy - dokładnie tak jak opisałeś, szczególnie słyszalne w korkach przy włączonym trybie auto (średni profil) i wysokiej temperaturze na zewnątrz. Kierunek buczenia z którego to słyszę to mniej więcej tak jakby za schowkiem pasażera - nie jest to dźwięk bezpośrednio z nawiewu, po wyłączeniu klimy cisza. Na razie zauważyłem to w jeden bardzo ciepły dzień - obecnie brak dalszych obserwacji bo zimno.
Ja jutro będę miał wymienioną sprężarkę klimatyzacji. Mam nadzieję, że to pomoże, bo to buczenie/wycie jest bardzo irytujące i na pewno nie jest normalne. Dam znać jutro czy pomogło.
Komentarz