Czy ktoś spotkał się z tym problemem na jakichś forach zagranicznych? Bo jeśli to problem globalny, to czy centrala skody na zapytanie serwisu nie powinna dać jakichś wskazówek dot. Rozwiązania? Czy każdy serwis metoda prób i błędów próbuje niezależnie?
Buczaca klimatyzacja
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Alfto czy centrala skody na zapytanie serwisu nie powinna dać jakichś wskazówek dot. Rozwiązania?
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem. Jeśli tak to przepraszam.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Taką też odpowiedź dostałem z serwisu dzisiaj- jeśli nie pomoże ponowna wymiana czynnika chłodzącego i oleju a klima będzie dobrze chłodzić, to wg serwisu tak ma buczeć :=).
Ja natomiast będę drążył temat dalej, bo nie zamierzam jadąc w korkach wyłączać klimy ze względu na hałas.
W jak sposób uderzyć bezpośrednio do centrali Skody z reklamacją, jeśli serwis odmówi dalszych działań?O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AlfW jak sposób uderzyć bezpośrednio do centrali Skody z reklamacją, jeśli serwis odmówi dalszych działań?O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
No i jestem po wymianie czynnika chłodzącego- było go za mało, został uzupełniony, ale testując wracając do domu wyszło na to, że problem nie zniknął .
Co dalej? Jakieś przypuszczenia, co dokładnie może tak buczeć? Serwis wciąż nie wie....O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
U mnie na przeglądzie 30 tys km, potwierdzili usterkę związaną z buczeniem, nie jest to nic normalnego, czekają na to co powie SAP.Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Kompresor wymieniony... zajrzałem pod maskę i nie widze na kompresorze śladów wymiany.. Moze nie wiem gdzie jest kompresor..:/
W serwisie sie zapierają ze wymienili... Nie wiem co o tym myślec... W pon jade do aso
Po przejechaniu 10 km mam wrażenie ze nadal cos buczy...mniej i jakby jednostajniej ale buczy
Komentarz
-
-
byłem dzisiaj w aso zareklamować wymianę kompresora klimy - i przy mistrzu zaczęła pięknie buczeć... dziwne jest to, że to buczenie rzeczywiście słychać tylko wewnątrz auta - wsadzałem łeb pod maskę - totalna cisza.. żadne z urządzeń (kompresor, alternator) nie buczą... może to przewody... mistrz ma pisać do skody.... macie jakieś pomysły?! Trochę to irytujące.
PS. kompresor jest nowy - to fakt.
Komentarz
-
-
o buczeniu pisza wszsycy uzytkownicy O3, natomiast ja w swojej O2 równiez slysze buczenie w pewnym zakresie obrotow (okolo 2200) i na wolnych obrotach po dluzszej jezdzie, oraz przy ruszaniu. Klima naladowana, temp powietrza z nawiewow okolo 5,5 stopnia. Jedyne co zauwazylem nietypowego to tluste plamy w dolnej czesci chlodnicy. Ale klima byla napelniana w tym roku i poki co dobrze chlodzi. Pod maska nic nie slychac.Rafał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QgarZamieszczone przez mac_aaronTo ja mam coś w tym stylu, na wolnych słychać, a szybciej to albo zanika albo silnik zagłusza, nie wiadomo.
Komentarz
-
-
w OIII jest tak samo jak w Passkach, że kompresor chodzi non stop? niezależnie od guzika AC? może dlatego szybciej padają. Tak było np. w Paszczaku B6, chyba po włączeniu silnika się uruchamiał. W starszych autach guzik ac rzeczywiście dopiero go uruchamiał. Zresztą możecie łatwo to sprawdzić, czy jak włączacie ac to słychać jakieś pyknięcie czy pracę kompresora pod maską, czy wszystko jest tak samo cały czas.
Komentarz
-
Komentarz