Zamieszczone przez greg505
Buczaca klimatyzacja
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez QgarZamieszczone przez greg505sew1981, prace kompresora mozna obserwowac na maxidocie
Pokazuja sie tez tam podgrzewane siedzenia, grzana przednia szyba, no i wspomniana klimatyzacja
[ Dodano: Pon 25 Sie, 14 19:31 ]
Prim, no ale co tam takiego moze byc, skoro na dzwiek wplywa wzrost obrotow? :roll:Black magic
Komentarz
-
-
mac_aaron, chyba pomału sie przekonuje do takiego podejścia:] chociaż w gorsze dni w korku mam ochotę rozszarpac deskę rozdzielcza...
greg505, zgadza sie ale to nie jest nic co jest napędzane paskiem... Alternator wykluczylem... Kompresor wymieniony... Jedyny trop który pozostał to rurki od AC biegnącej wzdłuż deski i moze jesg tak ze to one wpadają w jakos rezonans...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981w OIII jest tak samo jak w Passkach, że kompresor chodzi non stop? niezależnie od guzika AC? może dlatego szybciej padają. Tak było np. w Paszczaku B6, chyba po włączeniu silnika się uruchamiał. W starszych autach guzik ac rzeczywiście dopiero go uruchamiał. Zresztą możecie łatwo to sprawdzić, czy jak włączacie ac to słychać jakieś pyknięcie czy pracę kompresora pod maską, czy wszystko jest tak samo cały czas.
Odnośnie tematu to musi być coś nie tak z całą grupą Skoda/VW. W moim Passacie B6 '10 jest dokładnie ten sam problem co tu opisywany.
Mega wku....cy w korku dźwięk zmieniający się wraz z dodawaniem gazu. Z komory silnika nic nie słychać, za to w kabinie bardzo.
Komentarz
-
-
Czy ktoś z Was wyeliminował może problem, czy wszyscy czekają do zimy? :wink:
P.s kolega ma octavke od kilku miesiecy i twierdzi, że nigdy klima mu nie buczała... Od czego więc to zależy?O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
Prim tez tak mam ale chwile pohałasuje i przestaje tak jakby chciała wystartować z garażu jak samolot, zdarza mi się to jak mało po mieście się pokulam. A z hałasując klima na wolnych obrotach zacząłem nasłuchiwać i zdarza się taki głośny hałas raz na jakiś czas po odpaleniu auta, ale po dodaniu gazu i przejechaniu kilku kilometrów hałas na wolnych obrotach jak auto stoi ustaje.
Komentarz
-
-
Mam automata.... Ja już mam dosc tego buczenia, a serwis mowi, ze klima dziala ok i tak ma być. Cala frajda z jazdy doladowana benzynka ( poprzednio mialem TDI) pryska podczas zmiany obrotów przy jezdzie po miescie... Buczy niemilosiernie....O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
Pocieszę Was. U mnie po roku kimatyzacja półatomatyczna w Fabii tsi z 2010 r. zaczęła buczeć. Czynnik jest, bo mierzę temp. i co roku jest na wylocie 3,5 stopnia. Mimo tego wkurzającego buczenia klima działa poprawnie już ponad 3 lata. Te typy tak mają, tylko łyso, że VAG nie uporał się z tym problemem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alf... podczas zmiany obrotów przy jezdzie po miescie... Buczy niemilosiernie....
Komentarz
-
-
czy komuś udało się rozwiązać problem buczenia?
u mnie również ono występuje (klimatyzacja automatyczna) i również odnoszę wrażenie, że dźwięk nieporównywalnie lepiej słychać z wnętrza niż z komory silnika co znów sugerowałoby problemy nie z kompresorem, którego jak można przeczytać wymiana i tak nie załatwia problemu, ale "czymś" w grodzi silnika. Buczy mocniej/bardziej wraz ze wzrostem obrotów, a później zagłusza odgłos silnika.
Komentarz
-
Komentarz