Mam O3FL z przebiegiem 10 tys.km i na słupkach nie ma śladu od pasów.
Wada fabryczna Octavii 3?
Zwiń
X
-
u mnie pasy delikatnie rżnął osłony...
w moim przypadku ASO oraz importer w Poznaniu spuścili mnie na drzewo, odsyłając jeden do drugiego z jednoczesną sugestią że niepoprawnie korzystam z pasów.... parodia, może przy odbiorze powinni klientom robić jakieś szkolenia? ;-)
zabrakło cywilnej odwagi by się przyznać do tego że element ten jest konstrukcyjnie schrzaniony ale jak wiadomo VAG nie takie numery już wyczyniał robiąc klienta w bambuko...
chwalili się co niektórzy na forum że z jakich względów uznano m reklamację i wymieniono gwarancyjnie osłany - jednak podejrzewam że sama wymiana na identyczne osłony nic nie da gdyż jak wspominałem element ten w mojej opinii ma wady konstrukcyjne
Komentarz
-
-
O3FL 39 tyś i zero przetarcia. To pewnie też zależy o kierowcy, jaki jest wysoki i jak ma ustawiony fotel. Ja do za wysokich nie należę (174) i fotel mam na maksa na dół i pod tym kątem nie obciera....DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
Witam,
U mnie to już słupek pasy przetarły do końca i zaczynają ciąć słupek poza tą osłoną (przy okazji postaram się uzupełnić o foto).
Zastanawiam się czy nie powinniśmy zgłosić tego do UOKIK. Przecież takie uszkodzenie jest niebezpieczne. W razie zaklinowania się pasa bezpieczeństwa w tym rowku przy kolizji może dojść do nieszczęścia a dodatkowo widzę że sam pas też się uszkadza bowiem nie jest już taki gładki bo trąc o plastiki też się wyciera. Ja generalnie zmieniłem ustawienie fotele i wysokość tego pasa żeby dalej się nie wycierało.
W mojej ocenie powinno ta usterka podlegać akcji serwisowej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcinenergy Zobacz wpisWitam,
U mnie to już słupek pasy przetarły do końca i zaczynają ciąć słupek poza tą osłoną (przy okazji postaram się uzupełnić o foto).
Zastanawiam się czy nie powinniśmy zgłosić tego do UOKIK. Przecież takie uszkodzenie jest niebezpieczne. W razie zaklinowania się pasa bezpieczeństwa w tym rowku przy kolizji może dojść do nieszczęścia a dodatkowo widzę że sam pas też się uszkadza bowiem nie jest już taki gładki bo trąc o plastiki też się wyciera. Ja generalnie zmieniłem ustawienie fotele i wysokość tego pasa żeby dalej się nie wycierało.
W mojej ocenie powinno ta usterka podlegać akcji serwisowej.
Komentarz
-
-
Definitywna wada fabryczna.... Niestety zorientowałem się już po upływie gwarancji i "po ptokach" słupek wygląda paskudnie. Kilka postów wcześniej jeden z kolegów pisał o założeniu nakładki na uszkodzony słupek (wokół wlotu pasa) może dało by radę znaleźć gdzieś jakąś ciekawą nakładkę żeby to wytarcie zamaskować i nie wymieniać całego słupka?
Komentarz
-
Komentarz