Klocki hamulcowe + tarcze O3
Zwiń
X
-
Koledzy, jakie tarcze + klocki na przód do OIII 1.8 TSI byście polecili? Kończą się już u mnie, 75kkm obecnie mam najechane.
Jest tego po sklepach takie zatrzęsienie, że zgłupieć można jak się ktoś nie zna.
Co sądzicie o zestawie tarcze ATE lub Zimmerman plus klocki EBC Green?
Jeden i drugi producent ma w tym rozmiarze też tarcze nacinane/nawiercane. Pal licho wygląd, ale te klocki z tego co kojarzę dość mocno pylą, wiec może pod tym kątem mają sens?
Jak już i tak mam wymienić to szukam czegoś troszkę lepszego niż standard z ASO, ale bez wgłębiania się w modyfikacje układu hamulcowego.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Maicroft Zobacz wpisNa fabrycznych mozna zrobic i po 150kkm, kwestia jak i gdzie sie jezdzi
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie,
Potrzebuję pomocy. 46 tysięcy i klocki padły. Nie wiem jak to możliwe, bo nie deptam za bardzo ale do rzeczy...
Szukam i szukam.
Znalazłem coś takiego: http://www.iparts.pl/czesc/klocki-ha...986494660.html
lub:
I teraz pytanie. Dlaczego jedne mają szerokość 160.2 a drugie 170? Które będą pasować do O3 1.4 TSI 140KM CHPA z 2013 roku?
Help please
Zostaw komentarz:
-
-
Jak jesteś spokojnym/normalnym użytkownikiem to te pieniążki przeznacz np na coś innego, alufelgi, albo ... wakacje
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki Panowie!Czyli najlepiej pozostać przy seryjnym zestawie? Nie jeżdże wyczynowo ani nazbyt szybko.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez micho_m Zobacz wpisBez zmiany zacisków nie włożysz większej tarczy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zostaw komentarz:
-
-
Bez zmiany zacisków nie włożysz większej tarczy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zostaw komentarz:
-
-
Ja samochód użytkuję odkąd ma 29kkm, nie wiem kto i jak nim jeździł wcześniej. Poza tym wychodzę z założenia, że akurat na hamulcah i oponach się nie oszczędzi.
Jeżdzę na 16" zimą i 18" latem. Jakie tarcze założyć, żeby były możliwie największe a nie sprawiały kłopotów 16" kołom?
Zostaw komentarz:
-
-
Na fabrycznych mozna zrobic i po 150kkm, kwestia jak i gdzie sie jezdzi
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Milord Zobacz wpisPanowie, szukałem ale nie znalazłem... ;/
Nadszedł zcas wymienić klocki w mojej O3 z przebiegiem 72kkm.
Myślę, że wymienie je na takie jak były fabrycznie. Zastanawiam się czy wymieniać też tarcze? Co myślicie?
Ja komplet wymieniałem przy 70kkm, i tarcze i klocki były zużyte ostro. Klocki w zasadzie do zera, tarcze w 80%.
Zamieszczone przez beton99 Zobacz wpisNo to szybko kolego Ci sie zuzyly. Ja mam 89000 i przy wymianie na zimowki spojrzalem na klocki i hmm... polowa do konca...Ostatnio edytowany przez JacekRS; 32954.
Zostaw komentarz:
-
-
No to szybko kolego Ci sie zuzyly. Ja mam 89000 i przy wymianie na zimowki spojrzalem na klocki i hmm... polowa do konca...
Zostaw komentarz:
-
-
Pytanie, w jakim stanie są tarcze (grubość, powierzchnia, ew. bicie)?
Należy mieć świadomość, że tarcze muszą zapewnić możliwość pełnego (i bezpiecznego) zużycia nowych klocków, tj. klocki mogą się skończyć, ale nie tarcza na klockach
Zakładając jednak przebieg, skłaniałbym się ku kompletowi, tj. klocki + tarcze.Ostatnio edytowany przez Karel; 36228.
Zostaw komentarz:
-
-
Klocki hamulcowe + tarcze O3
Panowie, szukałem ale nie znalazłem... ;/
Nadszedł zcas wymienić klocki w mojej O3 z przebiegiem 72kkm.
Myślę, że wymienie je na takie jak były fabrycznie. Zastanawiam się czy wymieniać też tarcze? Co myślicie?Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: