EŁ, w 1.8 jest znaczna poprawa gdyz on prawie wogole nie ubywa.
Picie oleju
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez KarelTak, sygnalizuje.
Nie, lepiej nie czekać do tego momentu, szczególnie mając turbinę na pokładzie i system zm. faz rozrządu. Co 2 tyg. warto spojrzeć na bagnet, choć ten jest najgorszym jaki kiedykolwiek widziałem :twisted:Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
po przejechaniu 11 tys. km dolane 0,4 l oleju. nie czekałem do sygnalizacjiJest Octavia III 1.4 TSI CHPA 140 KM http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=84299
Była Octavia II 2.0 TDI 16V BKD 140 KM
Była Octavia I 1.9 TDI AGR 90 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez KarelTak, sygnalizuje.
Nie, lepiej nie czekać do tego momentu, szczególnie mając turbinę na pokładzie i system zm. faz rozrządu. Co 2 tyg. warto spojrzeć na bagnet, choć ten jest najgorszym jaki kiedykolwiek widziałem :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez KarelTak, sygnalizuje.
Nie, lepiej nie czekać do tego momentu, szczególnie mając turbinę na pokładzie i system zm. faz rozrządu. Co 2 tyg. warto spojrzeć na bagnet, choć ten jest najgorszym jaki kiedykolwiek widziałem :twisted:
Sugerowałbym sprawdzanie po prostu co 1-2tys km, profilaktycznie przed odpaleniem, chyba ze nie stoimy na rownym.. Minuta roboty z otwarciem maski, a mozna sobie zaoszczedzic sporo problemow kontrolujac plyny..
Komentarz
-
-
ruwado, jedyne co zauwazylem, to ze olej zaczal brac po tym jak lecialem jakies 50km z 200km/h+ wczesniej od wymiany nie bral... Wiec chyba musze zapamietac ze 200+ to tylko na pare km dozwolone i tyle... Z drugiej - za 6,5kkm wymiana znowu, pewnie jakos w lipcu/sierpniu, wiec duzo wypic nie powinien
Komentarz
-
-
bosniakGTX, LC?`Co masz na mysli, bo mam zacme dzis...
Tempomat na 160 juz szkodzi?! To ile tym autem trzeba jezdzic na dluuugiej trasie, 90? Mam wrazenie ze tylko to 200+ powoduje ze potem, do wymiany, olej juz nie jest az tak dobry i zaczyna szwankowac... Dlatego mysle nad olejem W40, zamiast standardowego 5W30, ale do tej pory nie znalazłem takowego, zgodneg z VW 507.00...
Komentarz
-
Komentarz