JacekRS, no co ty, do ASO jeździsz żeby sprawdzić poziom oleju? :shock:
Picie oleju
Zwiń
X
-
Kris86
Z moich obserwacji wynika, że jak się jeździ po mieście albo drogami krajowymi to nie ubywa ani kropelki. Troszeczkę ubywa jedynie przy stałej i kilkugodzinnej jeździe autostradą z prędkościami rzędu 140 km/h i więcej.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kris86Z moich obserwacji wynika, że jak się jeździ po mieście albo drogami krajowymi to nie ubywa ani kropelki. Troszeczkę ubywa jedynie przy stałej i kilkugodzinnej jeździe autostradą z prędkościami rzędu 140 km/h i więcej.
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
55kkm (10kkm od ostatniego przeglądu), zaświeciło się "sprawdź poziom oleju". Jazda 90% po mieście, jedna trasa Yaworzno-New Soncz, w ASO powiedzieli, że niestety te silniki "biorą". No nic przyzwyczaiłem się. Z ciekawostek, wywalało mi 2 błędy "sprawdź prawe światło pozycyjne" i "błąd oświetlenia samochodu". ASO - diagnoza uwalony sterownik LEd'ów. Wymiana .... w VCDS'ie już nie pokazuje błędów, ale na Columbusie dalej wywala "błąd oświetlenia samochodu". Sprawdzone wszystkie żarówki dookoła i w samochodzie - wszystkie świecą. ASO wysłało zapytanie do Centrali "co z tym robić"...?"Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Kris86
Komentarz
-
Nakulane 10 kkm w dwa miesiące. Sporo jazdy po autostradach - 140 a czasami więcej. Zdarza mi się mocniej przycisnąć, ale też jazda emeryta 60 na 6tce.
Oleju max, płyn chłodzący trochę zeszło - ale to może z 0,1 litra (już po odkręceniu korka).
W poniedziałek zlewam olej i wymieniam na Motula. Potem wymiana co max 15 tys. Jak narazie, odpukać, wszystko ok (od strony motorowni).Biały działkowóz
Komentarz
-
-
Dziś przekręciłem 17 tys i zapaliła się kontrolka oleju.
Rano przed trasa jak patrzyłem to było tak 1/5 stanu.
Ogólnie uważam ze silnik super bo ja po przekroczeniu dystansu 2 tys km to zwykle latam 170-220.
Tak więc szacun ze przez ponad 15 tys nie wolał o olej.
Dla porównania powiem ze BMW F10 z 3 litrowym benzyniakiem średnio bierze 1 litr na 3 tys km. Jak się ją przegoni to i więcej
Komentarz
-
Komentarz