felgi stalowe
Zwiń
X
-
tylko, ze ja mam S2. a nie O3. S2 ma trochę większe koła to mam obecnie 17" lato, 16"zima.
-
-
Też na zimę chyba kupię stalówki 16 cali, z oponami wyjdą niewiele drożej niż same opony na alusy 17 cali. Chyba, że kupię felgi w Skodzie - ponad 400zł sztuka - oczywiście stalowe :lol: - nie mają wstydu z cenami.
Zostaw komentarz:
-
-
KOmfort jazdy będziesz też miał lepszy na 15" kosztem mniejszej stabilności na zakrętach. 15" jest mniej podatna na ugięcie. W O2 na lato miałem Alu 16" na zimę stal 15". Stal 15" oczywiście zdecydowanie gorzej wygląda niż Al 16", jak komuś zależy mocno na wyglądzie to i 17" wejdzie
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki.
Właśnie też tak sobie myślę że na 15 będzie trochę słabo wyglądać i do tego te brzydkie kołpaki no ale z drugiej strony różnica w cenie opony 15 a 16 calowej jest dość duża :roll:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez arekrsl1w homologacji wyczytałem ze 15" felgi mają mieć oznaczenie 6j15 et43, czy koniecznie muszą być o takich parametrach czy mogą jakoś od nich odbiegać ?
ale oem będziesz mieć właśnie w tych parametrach
Zamieszczone przez arekrsl1czy otwory montażowe są takie same jak w O2 czyli 5x112 ?
5x112
Zamieszczone przez arekrsl1jaka powinna być średnica otworu centralnego ?
Zamieszczone przez arekrsl1jeszcze jedno, czy śruby które mam przy alumach nie będą za długie do stalówek ?
btw
nie pchaj się w piętnaście cali
szesnaście to minimum w O3
16x6.5 z oponą 205/55/16
Zostaw komentarz:
-
-
felgi stalowe
zima tuż tuż :wink: i trzeba kupić kapcie
jakoś zawsze do aut dostawałem komplety felg więc pierwszy raz w życiu spotkała mnie konieczność zakupu felg
a jako że w tych wszystkich konfiguratorach na stronach z felgami jakoś jeszcze O3 się nie pojawiła to mam kilka pytań
w homologacji wyczytałem ze 15" felgi mają mieć oznaczenie 6j15 et43, czy koniecznie muszą być o takich parametrach czy mogą jakoś od nich odbiegać ?
czy otwory montażowe są takie same jak w O2 czyli 5x112 ?
jaka powinna być średnica otworu centralnego ?
chodzi oczywiście o felgi stalowechciałbym założyć opony 195/65/15
jeszcze jedno, czy śruby które mam przy alumach nie będą za długie do stalówek ?
Zostaw komentarz:
-
-
felgi stalowe
Zamieszczone przez Lashloyunior81, Na trasie 5-5,5; miasto 7-7,5 przy normalnej jeździe.
Raz zszedłem na 4,5 na trasie ale 90km/h na 5 biegu i pedał gazu ledwo dotykałem.
Dodam, że poza tym, co robiłem, to:
-raz łożysko przedniego koła
-raz pedał gazu
-2 sprężyny przód-jedna pękła
-odboje amorów tył
chyba tyle
z eksploatacji to tarcze, klocki, oczywiście 2 razy rozrząd.Dzięki !!!
A jak sprawa wygląda z ogrzewaniem zimą ? Rzeczywiście diesle kiepsko grzeją ?
[ Dodano: Sob 17 Maj, 14 17:27 ]
PAOLO ESCO, dzięki za opinie !!!Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: