mac_aaron, według jednej z moich hurtowni w której kupuję alu , 15" wchodzi max do 150KM w O3.
ale najlepiej jeszcze sprawdzić.
aaa..no tak 1,8 ma 180KM.
felgi stalowe
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez leszekmwa więc ten problem mamy z głowy - do O3 1,4tsi wchodzą felgi 15"
Zostaw komentarz:
-
-
w piątek w moim skromnym serwisie był kylo 76, co prawda mnie nie było i nie miałem przyjemności poznać ale był Sławcio meridomaniak .
do O3 1,4tsi zakładali koła od O2 w rozmiarze 15" i bez problemu weszły , weszły również jakieś stare alu od A4 .
a więc ten problem mamy z głowy - do O3 1,4tsi wchodzą felgi 15"
[ Dodano: Pon 16 Wrz, 13 12:08 ]
aaa...kylo już napisał.. :lol: , nie zauważyłem.. :roll:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez leszekmwkylo76, 15 w ładnym stanie - 450zł. zapraszam
[ Dodano: Czw 12 Wrz, 13 15:40 ]
Zamieszczone przez paderokomplet 15 na zime ET45
Po naocznej kontroli na przedniej osi stwierdzono, że ori stalówki z O2 się zmieszczą i alusy z Audi też.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez paderoZamieszczone przez Przem78Zamieszczone przez paderoJa dziś zrobiłem eksperyment wizualny, z OIIFL został mi komplet 15 na zime ET45 i teraz nie wiem czy zostawić te 15 czy jednak zamienić na 16.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Przem78Zamieszczone przez paderoJa dziś zrobiłem eksperyment wizualny, z OIIFL został mi komplet 15 na zime ET45 i teraz nie wiem czy zostawić te 15 czy jednak zamienić na 16.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez paderoJa dziś zrobiłem eksperyment wizualny, z OIIFL został mi komplet 15 na zime ET45 i teraz nie wiem czy zostawić te 15 czy jednak zamienić na 16.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja dziś zrobiłem eksperyment wizualny, z OIIFL został mi komplet 15 na zime ET45 i teraz nie wiem czy zostawić te 15 czy jednak zamienić na 16.
Tu na ORI dla porównania:
Uploaded with ImageShack.us
a tu na balonikach:
i co myślicie :?:
Zostaw komentarz:
-
-
kylo76, 15 w ładnym stanie - 450zł. zapraszam :szeroki_usmiech
[ Dodano: Sro 04 Wrz, 13 14:15 ]
ug8 - 2013r - 250zł - no problem
Zostaw komentarz:
-
-
nie demonizowałbym 17 na zimę
przejeździłem tak 3 ostatnie zimowe sezony a zimówek używam przez 5-6 miesięcy w roku
jedyne czego brak to komfortu ale psychicznego ;-) jak uwalę w dziurę czy krawężnik to do wymiany droższa opona i/lub felga alu czego nie ma w przypadku 16 i stalowych felg bo koszt takiego zabiegu jest zdecydowanie niższy
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZobaczymy ilu po nastepnej zimie O3 na 17 i 18" powie ze ciezko bylo i opona jedna albo dwie sa na smietnik a felgi krzywe.
Zostaw komentarz:
-
-
Taniej drozej pytanie czy ktos ma czas jezdzic na przekladki czy przeklada sam kiedy chce i ma gdzie przechowywac. Zobaczymy ilu po nastepnej zimie O3 na 17 i 18" powie ze ciezko bylo i opona jedna albo dwie sa na smietnik a felgi krzywe. Ja nie mowie o jezdzie po miescie tylko s-ki i wojewodzkie. Wystarczy zeby w marcu dostac zalamania.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez rezonkylo76, opony 17" masz jednak droższe od 16"
Opon 17" nie kupię bo szkoda mi ori felg, pomijam warunki zimowe i drogi ma wiosnę, również przez wzgląd na obsługę większości warsztatów oponiarskich.
Zostaw komentarz:
-
-
Hmm 5 lat temu kupiłem felgi 15' jak jeździłem jeszcze Cordobą, gdzie cena za sztukę wynosiła 60zł (czyli 100% made in China). Obecnie tym samochodem jeździ siostra, na tych samych felgach i nic się złego nie dzieje, felgi używane zimą przejechały z 40 tys. miały kontakt z krawężnikiem, który rozwalił oponę, a felga jak była prosta tak jest. Brak problemów z wyważeniem. Ciekawe czy miałem farta wtedy podczas zakupy, czy ten chiński produkt nawet się trzyma
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez leszekmwcena bardzo dobra
Zostaw komentarz:
-
-
kylo76, muszę przyznać że się myliłem , no faktycznie wyglądają na ori , tylko skąd ta cena... :?
w każdym bądź razie jeżeli myślisz o nowych to bierz , cena bardzo dobra.
Zostaw komentarz:
-
-
wyglądają na ori. Cena bardzo dobra - sprawdzisz przymierzysz, gdyby coś nie pasowało sprzedasz. Sprawdzenie może być przecież bez opon. A na dołączonym zdjęciu widać oznaczenia jak na ori felgach - mam u siebie identyczne
Zostaw komentarz:
-
-
Sprzedający podesłał zdjęcie felgi w zbliżeniu i teraz się waham. Wynika z nich że to produkt VAG, 7Jx16H2 et45Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftRoznica ET 46 a 50 to 4mm. Bez stresu. Na zime nawet lepiej jak ET jest wieksze bo mniejsza szansa ze lancuch zalozony na kolo bedzie obcieral o amortyzator.
Zamieszczone przez kylo76A co sądzicie o takim zestawie
http://allegro.pl/skoda-o...3510508851.html
ale cenę i tak mają dobrą , chyba ze to chińska podróba..
Zostaw komentarz:
-
-
A co sądzicie o takim zestawie
Zostaw komentarz:
-
-
Seed, A sprawdziles co Ci napisalem, czy dalej jestes leniem i wywazasz otwarte drzwi w sprawie opon.
Roznica ET 46 a 50 to 4mm. Bez stresu. Na zime nawet lepiej jak ET jest wieksze bo mniejsza szansa ze lancuch zalozony na kolo bedzie obcieral o amortyzator.
Co oznacza parametr ET (odsadzenie, offset) felgi oraz kiedy możemy zamontować szersze lub węższe alufelgi niż aktualnie posiadane.
To po 2mm na strone tak naprawde przy tej samej szerokosci felgi.
A jaki macie zapas ?? Kazdy go nie ma albo ma dojazdowke, bo 17 albo 18" zapasow nie ma w Skodzie
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Seed4mm to nie duzo i obcierac tez nie powinno, a i zacisk powinien wejsc.
obcierać nie powinno ale zacisk to już zupełnie inna sprawa.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez leszekmwSeed napisał/a:
wlasnie ori w O3 jest ET46, a te felgi ktore ja chche zalozyc maja ET50. pytanie czy nie bedzie ocierac?
no to jeżeli tak to trzeba przymierzyć czy przede wszystkim nie ocierają na zacisku. rozumiem że mówisz teraz o 16"
ciekawe jakie et i szerokość jest w 15 ..
ale się problem zrobił..
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez leszekmwa tak sie spytam o Twój avatar .. to jakaś swastyka czy co , bardzo się kojarzy..
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: