felgi stalowe
Zwiń
X
-
Panowie, krotkie pytanie - czy dobrze mysle, ze felgi pasujace do O2 czy Golfa 5/6/7 pasuja do O3 i odwrotnie - felgi z O3 pasuja do ww. aut?
-
-
Guest repliedMoże ktoś się orientuje jaka maksymalnie felga wejdzie do O3 żeby nic nie wystawiło i nic nie opierało?
Seryjnie RS wyjeżdża na 18x7,5 et 51. Chciałbym serię zostawić na zime a na lato kupić coś innego tylko nie wiem co t max wejdzie...
Z tego co wyczytałem to ktoś dał 7" z et 40 czyli felga wystaje o ok 5mm więcej niż ori 18" ale czy da radę cos jeszcze innego tam u pakować np 8 z et 40?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez LUKIZamieszczone przez ELM0witam, znalazłem aukcje na allegro i gość twierdzi że do O3 pasują stalówki 5*100 ET42 .. 6,5J 16". Co Wy na to?
więc odpada
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ELM0witam, znalazłem aukcje na allegro i gość twierdzi że do O3 pasują stalówki 5*100 ET42 .. 6,5J 16". Co Wy na to?
więc odpada
Zostaw komentarz:
-
-
witam, znalazłem aukcje na allegro i gość twierdzi że do O3 pasują stalówki 5*100 ET42 .. 6,5J 16". Co Wy na to?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez dym1984Zamieszczone przez mac_aaronNie wiem czy już było ale mam tu numery części do 16" stalówek (za Briskoda.net)
6.5Jx16 ET46 dla opony 205/55 R16 (niedozwolone użycie łańcuchów śniegowych)
5Q0601027A or 5Q0601027F
6Jx16 ET48 dla opony 205/55 R16 (dozwolone łańcuchy śniegowe)
5Q0601027H
fakt ze felga jest węższa ta z większym et.
6.5Jx16 [b]ET46 dla opony 205/55 R16 niedozwolone użycie łańcuchów śniegowych ?
Mam taką 1 felge i chciałem dokupić 3 ale z tymi łańcuchami to dyskwalifikacja...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez LUKImichal_p25,
jak 16x6.5 to bez problemu
bo kupić stalówki 6" FT 48 to nie lada wyczyn
zimówki żeby założyć łańcuchy to 6" dla ET 48
a jak nie to takie jak skoda zakłada 6,5" dla ET 46
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ŁabikCzy do felg stalowych, będą pasować śruby oryginalne od alufelg. Cz trzeba dokupić dodatkowy komplet śrub do stalówek?.
Zostaw komentarz:
-
-
Czy do felg stalowych, będą pasować śruby oryginalne od alufelg. Cz trzeba dokupić dodatkowy komplet śrub do stalówek?
Zostaw komentarz:
-
-
6,5J 16 ET42 5X112
Więc rozumiem, że bez problemu
Super
Zostaw komentarz:
-
-
Witam wszystkich
Przeczytałem cały wątek i nie do końca w sumie znalazłem odpowiedź, więc pozwolę sobie zapytać.
Czy felga stalowa ET42 będzie ok (miałem takie w Passacie B6 i chciałem przełożyć do OCIII Kombi)?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez dym1984czy do kół "rozstawie śrub 5x112. PARAMETRY: 6,5Jx16H2, ET50, średnica otworu centrującego 57mm" dam rade założyć łańcuchy jak kiedyś się zdarzy taka potrzeba?
- uwzględniając wszystkie powyższe zagadnienia "obcieranie zakola, amortyzatorów, szczęk hamulcowych przy użyciu łańcuchów"
Zostaw komentarz:
-
-
czy do kół "rozstawie śrub 5x112. PARAMETRY: 6,5Jx16H2, ET50, średnica otworu centrującego 57mm" dam rade założyć łańcuchy jak kiedyś się zdarzy taka potrzeba?
- uwzględniając wszystkie powyższe zagadnienia "obcieranie zakola, amortyzatorów, szczęk hamulcowych przy użyciu łańcuchów"
Zostaw komentarz:
-
-
No i tyle się napisaliscie, a ja ostatecznie zimówki założyłem na te alumy które miałem z autem
Stwierdziłem że 15" odpada bo wygląda słabo i jak mam wydać ponad 1000 zł na stalówki 16" i prawie 300 na oryginalne dekle
to sobie trochę dołoże i będę miał na jakies fajne felgi na lato, a te skodowe zostaną na zimę
Ale oponki Continental TS850 cacy, całe życie jeździłem na Dębicach i po raz pierwszy po założeniu zimówek nie słyszę różnicy... zobaczymy na sniegu
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez bubuDEa z tylu 276 jesli dobrze pamietam.
272
Zostaw komentarz:
-
-
Gdyby ktos potrzebowal to w O3rs z przodu srednica tarcz 340 (17cali, mniejsze nie wejda) a z tylu 276 jesli dobrze pamietam.
Mirek
Zostaw komentarz:
-
-
Kwestia co jest w homologacji O3. 91 czy 94 - w sumie dosc istotne jak ktos ma AC
Zostaw komentarz:
-
-
Qra, i w T i w H będą dobre . odpowiedni indeks nośności jest przypisany do rozmiaru i prędkości .
Zostaw komentarz:
-
-
Szybko podepnę się do tematu.
Do O3 1.4TSI jaki ma być indeks ładowności ??
Mam zamiar zakupić 205/55 R16 T albo H. Niestety nigdzie nie udało mi się odnaleźć tego indeksu a "oryginalne w skodzie" mają zawsze indeks 94.
Zostaw komentarz:
-
-
A nie prawda. Od dawna jeżdżę do warsztatu nieopodal, serwisuję, kupuję i wymieniam opony. Serwis nic nie sprzedaje w internecie a ma się bardzo dobrze.
Jeśli czymś nie podpadną dalej będę tam jeździł.
Cena za komplet dobrych opon z założeniem różni się od ceny z internetu zazwyczaj o kilkadziesiąt złotych (10-40). Często bywa w internecie drożej jeśli doliczyć dostawę i wymianę. W razie jakiegoś feleru łatwiej gdy jest jeden odpowiedzialny.
[ Dodano: Pon 11 Lis, 13 17:23 ]
Zamieszczone przez PrekompilatorZamieszczone przez kylo76Z przodu w 1,2tsi jest 288mm, 1,4 tsi 312mm, a dalej nie wiem, bo mnie nie interesowało (wymiary tarcz wg ASO).
Tył:
1.2, 1.4: 253,
1.8: 272
Przy oryginalnej feldze alu Ilias jest ok 5mm luzu.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez elektrykprostyto przecież to kolejny mały kroczek przenoszący produkcję z PL/EU do Chin. A potem narzekają, że bezrobocie.
ale nie da się niestety , to samo się dzieje jak kupujecie np. opony w internecie żeby mieć 50 zł na komplecie taniej jak w wulkanizacji...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez elektrykprostyto przecież to kolejny mały kroczek przenoszący produkcję z PL/EU do Chin. A potem narzekają, że bezrobocie.
ale nie da się niestety , to samo się dzieje jak kupujecie np. opony w internecie żeby mieć 50 zł na komplecie taniej jak w wulkanizacji...
Zostaw komentarz:
-
-
Dziwię się ludziom kupującym taki chiński szajs.
Nie dość, że mogą być problemy związane z jakością (bezpieczeństwo!) to przecież to kolejny mały kroczek przenoszący produkcję z PL/EU do Chin. A potem narzekają, że bezrobocie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez NYKPo czym poznać ze felga jest chińska ??
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: