felgi stalowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• mac_aaron
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dym1984
    Zamieszczone przez mac_aaron
    Nie wiem czy już było ale mam tu numery części do 16" stalówek (za Briskoda.net)

6.5Jx16 ET46 dla opony 205/55 R16 (niedozwolone użycie łańcuchów śniegowych)
    5Q0601027A or 5Q0601027F

6Jx16 ET48 dla opony 205/55 R16 (dozwolone łańcuchy śniegowe)
    5Q0601027H
    rozumiem że większe et zapewnia bezpieczne użycie łańcuchów z tego względu żę nie będzie obciearać o zakola niż o amortyzatory wtedy et powinno być mniejsze?
    fakt ze felga jest węższa ta z większym et.
    Tu raczej nie tyle chodzi o ET, co o szerokość 6,5 vs 6.

Zostaw komentarz:

• NYK
    odpowiedział(a)
    Po czym poznać ze felga jest chińska ??

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    zamówiłem i założyłem wczoraj klientowi flegi stalowe z allegro , chińskie . klient chciał więc nie dyskutowałem.
    już nie raz widziałem takie felgi i w dalszym ciągu się to potwierdza , MASAKRA .
    nie kupujcie tego gówna ..

Zostaw komentarz:

• dym1984
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mac_aaron
    Nie wiem czy już było ale mam tu numery części do 16" stalówek (za Briskoda.net)

5Q0601027A or 5Q0601027F

5Q0601027H
    rozumiem że większe et zapewnia bezpieczne użycie łańcuchów z tego względu żę nie będzie obciearać o zakola niż o amortyzatory wtedy et powinno być mniejsze?
    fakt ze felga jest węższa ta z większym et.

Zostaw komentarz:

• polrob
    odpowiedział(a)
    wozhd,

Spokojnie ja właśnie założyłem 16' z ET 40 i szerokość felgi 7" i wygląda to dosyć dobrze bo koło wysunęło się na zewnątrz o 9mm w porównaniu do 17. Także spokojnie możesz brać z ET 42

Zostaw komentarz:

• wozhd
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LUKI
    Zamieszczone przez wozhd
    Hej, ponawiam pytanie. Czy ktoś z was przymierzał felgi z ET50 6,5' 5*112 na 1.8 TSI? Czy nic nie ociera i ogólnie jest gites?
    a jaki rozmiar?

jak 16' to bez problemu wrzucisz
    Tak chodzilo o 16. Lecz do puki wujaśnialem już się sprzedały. Teraz patrzę w stronę felg od Passata. Tam z kolei jest ET42, powinno styknąć.

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez wozhd
    Hej, ponawiam pytanie. Czy ktoś z was przymierzał felgi z ET50 6,5' 5*112 na 1.8 TSI? Czy nic nie ociera i ogólnie jest gites?
    a jaki rozmiar?

jak 16' to bez problemu wrzucisz

Zostaw komentarz:

• wozhd
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• mac_aaron
    odpowiedział(a)
    ja bym brał, powinny pasować

Zostaw komentarz:

• NYK
    odpowiedział(a)
    Mam możliwość zakupu stosunkowo tanio stalówek 6,5JX16H2X57 ET50, będą pasować do 1,4 TSI Kombi ??

Zostaw komentarz:

• mac_aaron
    odpowiedział(a)

5Q0601027A or 5Q0601027F

5Q0601027H

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    dajcie mi jakąś 1,8 to zaraz Was uświadomię...

Maicroft, Sławcio wrócił , generalnie fajnie ale dupsko ma dalej na miejscu , nie urwało mu..
    coś ma napisać na forum..
    silnik cichutko , ale głośność zawiasu porównywalna do golfa mamy..tak powiedział .

[ Dodano: Nie 22 Wrz, 13 17:50 ]
    aa.. i pan instruktor powiedział ze w przyszłym roku nowy superb wychodzi. chyba że to już wszyscy wiedzą... :roll:

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Az jestem w szoku, bo zacisk to dalej ATE wiec tych samych gabarytow co dotychczas. Tarcza 312mm i zacisk na niej - to do tej pory nie bylo jak wsadzic felgi 15". Wiec ja dalej twierdze ze 1.8TSI ma 312mm, a 1.2 i 1.4TSI 288mm stad wchodzi felga 15" bez problemu.

Zostaw komentarz:

• Prekompilator
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kylo76
    ASO Plichta mi odpowiedział, że nijak się 15 calowych felg nie da założyć
    A wystarczy odrobina dobrych chęci i sprawdzenie, jakie są średnice tarcz i wielkości zacisków w 1.4. Okazuje się, że takie same jak w 1.2. Informacje powyższe mam na wydruku z ASO.

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft
    Na pewno O3 1.4TSI ma 312mm i wchodzi tam 15" ??
    wydaje mi się że tak .
    tym bardziej że sam je założyłem i jeździłem :wink:

[ Dodano: Nie 22 Wrz, 13 10:56 ]
    ale jakie ma tarcze to nie wiem. luzu jest dobre 7mm jak nie więcej .

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Na pewno O3 1.4TSI ma 312mm i wchodzi tam 15" ??

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Prekompilator
    1.4 ma 288 - podobnie jak 1.2, 1.8 ma 312.
    czyli 15 do 1.8 nie da rady .

Zostaw komentarz:

• Prekompilator
    odpowiedział(a)
    Z przodu w 1,2tsi jest 288mm, 1,4 tsi 312mm, a dalej nie wiem, bo mnie nie interesowało (wymiary tarcz wg ASO).
    1.4 ma 288 - podobnie jak 1.2, 1.8 ma 312.
    Tył:
    1.2, 1.4: 253,
    1.8: 272

Zostaw komentarz:

• kylo76
    odpowiedział(a)
    Z przodu w 1,2tsi jest 288mm, 1,4 tsi 312mm, a dalej nie wiem, bo mnie nie interesowało (wymiary tarcz wg ASO).

Zostaw komentarz:

• elektrykprosty
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez leszekmw
    a jaka jest średnica tarcz w 1,8 :?:
    No własnie jakie sa średnice tarcz w zależności od silników?
    Gdzies widziałem 256mm, 288mm i 312 dla RS

Zostaw komentarz:

• kylo76
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez leszekmw
    wiadomość z ostatniej chwili , firma magneto wypuściła właśnie nowy cennik felg i sa w nim felgi 15do O3 1,4
    Podobną odpowiedź dostałem od firmy oponiarskiej z Gliwic, mianowicie, że felgi 15" stalowe do O3 będą dostępne w konfiguratorach od 25 września.

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    elektrykprosty, według mnie nic nie będzie.

wiadomość z ostatniej chwili , firma magneto wypuściła właśnie nowy cennik felg i sa w nim felgi 15do O3 1,4 , a co najdziwniejsze według nich do 1,8 też wchodzą . wiadomość mam na razie nieoficjalnie , cennik będzie dostępny za parę dni to wtedy będę miał pewność co do tej 1,8 .
    a jaka jest średnica tarcz w 1,8 :?:

Zostaw komentarz:

• elektrykprosty
    odpowiedział(a)
    A jak będzie w przypadku większej szkody i zauważenia przez ubezpieczyciela felg/opon nie dopuszczonych do stosowania w danym aucie?

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    I pytanie, jak się będzie prowadziła O3 na 15" (opona 195/65)? Brak tego rozmiaru na wlewie wynika z tego, że opona 195/65 jest za słaba do mocy silnika, czy felga jest wg producenta za mała i np. za słabe będzie chłodzenie tarcz?
    no też ciekawe dlaczego niema 15... . co do chłodzenia tarcz t spokojnie . w niektóryych autach felgi fabryczne są ok 2mm - 3mm od zacisku.
    o prowadzenie też bym się nie martwił , nie w takich autach jest dopuszczalne jeżdżenie na różnych rozmiarach felg . komfort będzie większy w zimie :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• kylo76
    odpowiedział(a)
    Tarcza w O3 z przodu ma 312mm średnicy i felga wchodzi z niewielkim luzem (w 1,2TSI tarcza z przodu ma 288mm), dzisiaj nawet w ASO Danelczyk namówiłem ich do sprawdzenia (długo to trwało) i się mieszczą, ale co do zachowania się auta nie wypowiadali się. Dla ASO wyrocznią jest naklejka na klapce wlewu paliwa.
    I pytanie, jak się będzie prowadziła O3 na 15" (opona 195/65)? Brak tego rozmiaru na wlewie wynika z tego, że opona 195/65 jest za słaba do mocy silnika, czy felga jest wg producenta za mała i np. za słabe będzie chłodzenie tarcz?

Zostaw komentarz:

Pracuję...