felgi stalowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Arczibalt
    odpowiedział(a)
    iskierek wybrałeś wypasione felgi..

Jak chcesz dzwonić do nich to gadaj z Artur Pick z felgi.pl - 52-341-88-79 bardzo dobrze ogarnia tematy związane z felgami.

Zostaw komentarz:

• iskierek
    odpowiedział(a)
    No to jestem zielony w temacie Felg. Macie może jakieś strony z dobrymi felgami ? Na Allegro jest ich multum, a ciężko mi odróżnić oryginały od podrób.

Te które podałem wizualnie bardzo mi się podobają, nie widzę dużo podobnych do tych.

znalazłem jeszcze coś takiego :

Sklep z felgami aluminiowymi. Zobacz nowości i promocje. Skorzystaj z porad naszych ekspertów. Przymierz felgi na swoim pojeździe. Dostawa zawsze Gratis.

oraz

Sklep z felgami aluminiowymi. Zobacz nowości i promocje. Skorzystaj z porad naszych ekspertów. Przymierz felgi na swoim pojeździe. Dostawa zawsze Gratis.

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez iskierek
    przecież to jest gówno jakieś...
    obok oryginału to nawet na półce nie leżało...

ROZMIAR - 17'x7,5'
    ROZSTAW - 5x112
    ET - 43
    dobre parametry

btw
    oem parametry

17x7 ET49 225/45/17

Czy może lepsze będą 18 ?
    lux, ale pamiętaj, że przy 18' obowiązkowo wymiana sprężyn -30 bo będzie tragedia

Zostaw komentarz:

• iskierek
    odpowiedział(a)
    Mam pytanko czy :

ROZMIAR - 17'x7,5'
    ROZSTAW - 5x112
    ET - 43

Czy może lepsze będą 18 ?

Będą wporządku do O3, Liftback ?
    Oraz jakie opony letnie polecacie aby założyć ?

Zostaw komentarz:

• Kolber
    odpowiedział(a)
    Na ET 43 już jest taczka, a co dopiero na 47....

Zostaw komentarz:

• progressowy
    odpowiedział(a)
    Lockin.
    Ta róznica w cenie to raczej nie wynika z tak drobnej róznicy ET. Czytałeś uważnie ogłoszenie? W obu ogłoszeniach nie ma mowy o nazwie producenta tych felg. Jedynie w tym drugim ogłoszeniu na fotce jest wybite logo vw co by mogło świadczyc o oryginalności. Te pierwsze do na 100% chińskie felgii.
    Bierz et42 jest wiecej ofert i koło bedzie wystawać zgodnie z homologacją. Wyższe et to felga bardziej schowana, w przypadku O3 zrobi się taczka.

Zostaw komentarz:

• lockin
    odpowiedział(a)
    Panowie czy stalówki 15' z ET47 będą pasowały do O3 1.2 (róznież otwór centrujący jest nieco większy) ? Fabrycznie mają być z ET43 i nie wiem jaka to różnica (w cenie dość spora, załączyem 2 aukcje poniżej).

ROZMIAR 6J x 15"
    OSADZENIE ET47
    ROZSTAW SRUB 5 x 112
    OTWOR CENTRUJACY 57,1 mm
    SZEROKOSC OPONY 175/185/195/205
    >>> Cena 470 PLN <<<

ROZMIAR 6J x 15"
    OSADZENIE ET43
    ROZSTAW SRUB 5 x 112
    OTWOR CENTRUJACY 57mm
    SZEROKOSC OPONY 195/205
    >>> Cena 710 PLN <<<

Zostaw komentarz:

• Qwiatek
    odpowiedział(a)
    Witam w zasadzie to moj pierwszy post na forum, niedlugo bo za jakis tydzien odbieram O3 Active Amazing , blue race i mam male pytanko czy alumki 17x7,5 ET35 wkomponuja sie do O3 i czy takie kapcie beda mialy zly wplyw na 1.2 TSI 105 KM.

Zostaw komentarz:

• Kolber
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LUKI
    niewiele lepiej będzie na tym
    A ja myślę, że jest o wiele lepiej

Ostatecznie stanęło na felgach ENZO H, 6,5 cala szerokie, ET 38. Patrząc po odległości od rantów błotników spokojnie mogło być ET 35 jak nie mniejsze

Tutaj poglądowe foto

Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Kolber
    Aktualnie mam stalowe 15" z ET 43, na których auto wygląda masakrycznie,

niewiele lepiej będzie na tym

Czy felgi aluminiowe 15" , szerokość 7", ET 35

Zostaw komentarz:

• Kolber
    odpowiedział(a)
    Dzięki wielkie

Wg tego co tam pisze to chyba problemu nie powinno być

Zostaw komentarz:

• Przem78
    odpowiedział(a)
    Czy felgi aluminiowe 15" , szerokość 7", ET 35 podejdą do Octavii kombi??
    Jak szukałem felg alu do siebie to przy 7" ET 38 było z ABE (montaż bez przeróbek ale już tylko dla konkretnych szerokości opon) wejdź na stronę alcar.pl tam masz super konfigurator i dużo przydatnych informacji o doborze felg.

Zostaw komentarz:

• Kolber
    odpowiedział(a)
    Witam .

Nie chcę tworzyć nowego tematu, dlatego piszę tutaj.

Czy felgi aluminiowe 15" , szerokość 7", ET 35 podejdą do Octavii kombi??

Aktualnie mam stalowe 15" z ET 43, na których auto wygląda masakrycznie, jako że to służbówka, nie chcę pakować się w większe rozmiary, ale chciałem choć trochę poprawić wygląd auta. Znalazłem fajny komplet felg o parametrach jak powyżej, tyle tylko, że nie wiem czy nie będzie problemu z obcieraniem itp..

Z góry dzięki za pomoc

Zostaw komentarz:

• progressowy
    odpowiedział(a)
    Czy warto kupić felgi tego producenta? http://www.oponyturbo.pl/pl/p/FELGA-...AT-PQ46-/15991
    A te są idelanie dobrane do mojego auta,ale droższe http://www.oponyturbo.pl/pl/p/FELGA-...-AUDI-A3/15877 skąd wynika taka róznica w cenie? Z opisu wynika,że ma minimalnie mniejsze ET o 01.

[ Dodano: Nie 11 Maj, 14 16:42 ]
    Zamieszczone przez lockin
    Panowie znalazłem taką ofertę >>> TUTAJ <<< na stalówki na zimę do mojej O3, jakie opony powinienem do tego dokupić ?
    Jakiego producenta są te felgi? Oryginalne to nie znaczy te z logo skoda,audi,vw. Nie ma mowy w ogłoszeniu marce. Na zdjęciach brak loga producenta.
    Też szukam nowych felg i opon na zime. Pełno szajsu z blędnymi opisami.

Zostaw komentarz:

• Eidos71
    odpowiedział(a)
    lockin - chodzi Ci o producenta, czy rozmiar tych opon ? :lol: Jeżeli o producenta - jest już temat o oponach na zimę i na lato. A jeżeli o rozmiar - w treści aukcji jest wszystko podane. Możesz kupić dowolne opony o rozmiarze od 175/.../16 do 205/.../16 (środkowy parametr dobierz tak, aby nie obcierała Ci opona o nadkole).

Zostaw komentarz:

• lockin
    odpowiedział(a)
    Panowie znalazłem taką ofertę >>> TUTAJ <<< na stalówki na zimę do mojej O3, jakie opony powinienem do tego dokupić ?

Zostaw komentarz:

• mac_aaron
    odpowiedział(a)
    Jak ktoś reflektuje na stalówki 16" i ma blisko do Czech to można zamówić tutaj:

można zamówić z dostawą do wybranego sklepu w Czechach i odebrać za darmo.
    Po przeliczeniu wychodzi jakieś 560zł, sporo taniej niż u nas.

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Basik_
    Czy one działają na podstawie ABS?
    TAK. nie masz czujników jako takich.

Zostaw komentarz:

• Basik_
    odpowiedział(a)
    Koledzy, a ja mam takie pytanie jak wygląda sprawa czujników ciśnienia powietrza przy zmianie kół? Trzeba coś przekładać? Czy one działają na podstawie ABS? czy są montowane do każdego koła i przy nowych kołach trzeba je dokupić?

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez NYK
    osadzenie śróby do stalówek powinno być stożkowe czy kulowe ??
    jak masz oem felgi aluminiowe i oem felgi stalowe to oem śruby masz 'kulowe'

Zostaw komentarz:

• NYK
    odpowiedział(a)
    osadzenie śróby do stalówek powinno być stożkowe czy kulowe ??

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez NYK
    Jaki powinny być śruby do stalówek w O3 takie same jak w O2 M14x1,5 ??
    tak

Zostaw komentarz:

• NYK
    odpowiedział(a)
    Jaki powinny być śruby do stalówek w O3 takie same jak w O2 M14x1,5 ??

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marlej108
    Panowie, krotkie pytanie - czy dobrze mysle, ze felgi pasujace do O2 czy Golfa 5/6/7 pasuja do O3 i odwrotnie - felgi z O3 pasuja do ww. aut?

zależy jaki rozmiar

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ojciec_
    Z tego co wyczytałem to ktoś dał 7" z et 40 czyli felga wystaje o ok 5mm więcej niż ori 18" ale czy da radę cos jeszcze innego tam u pakować np 8 z et 40?
    no czym et zmniejszasz to felga idzie na zewnątrz.
    według alcara :8,5/19 et35
    8,5/18 et35
    to można wsadzić , ale jak właściwości jezdne i wygląd to raczej dopiero na żywo można ocenić. mam 19 w zakładzie tylko nie pamiętam parametrów..

Zamieszczone przez marlej108
    Panowie, krotkie pytanie - czy dobrze mysle, ze felgi pasujace do O2 czy Golfa 5/6/7 pasuja do O3 i odwrotnie - felgi z O3 pasuja do ww. aut?
    tak panie... . z tym że 15 mogą nie wejść do O3 z 1,8 ; 2,0 tsi/tdi

Zostaw komentarz:

Pracuję...