Witam.
Jestem właśnie przed zakupem felg stalowych do O3. Przeczytawszy cały wątek chyba dobrze zrozumiałem. Felgi stalowe od Passata powinny raczej pasować do O3. Ich rozmiar to 6,5Jx16 ET42 57,1 5x112. Przy tym ET nie powinno być problemów z łańcuchami bo koło będzie dalej odsunięte od amortyzatora. Jeśli się mylę to proszę o weryfikację bo nie chcę strzelić jakiegoś babola.
Pozdr.
ufo napisał/a:
albo jeździć do takich co odrazu po wyjściu z samochodu pytają: "to na ile pompujemy"?
jeszcze lepiej jeździć do takich co otwierają klapkę wlewu i pompują wg fabryki
Luki udało mi się rozszyfrować wszystkie napisy na feldze, może po ich odczytaniu ktoś napisze co to za felga ?
6 1/2 Jx16 H2, Et-46, SRD DE 165305, 500601, 027AK/Al, VW AG
W przyszłym tygodniu instaluję felgę stalową Alcar "hybrydową" 6,5x16 ET 46 na oponach Winterhawk 3 - 205/55 R16 - cyknę zdjęcia po instalacji, sam nie wiem jak auto będzie wyglądać z tymi oponami :-D
Letnie są alu 17''.
Felga hybrydowa Alcar 6.50 x 16 5x112.00 ET46 (130001)
Gdyby ktoś był ciekawy jak wyglądają felgi hybrydowe Alcar na nowej Octavii, to załączam zdjęcia, są to felgi hybrydowe Alcar 6.50 x 16 5x112.00 ET46 (130001) - Ulotka.
Widok może nie powala, ale wg mnie jest rozsądną alternatywą dla zwykłych stalówek z rozsądnymi kołpakami.
Oryginalne logo Alcar na plastikowym kołpaczku między śrubami zastąpiłem zielonym logo Skoda, które pozostało mi po starej Octavii i prezentuje się chyba całkiem nieźle
Nie jest to piekno w czystej postaci tego slowa, ale na prawde i szczerze maja cos fajnego i intrygujacego w sobie. Wygladaja tez troche po amerykansku.
Ps. byly i czarne?
Ps2. piekny kolor masz na Octavce. Wyglada genialnie!!
Wybacz, ale dla mnie dramat. Milion razy bardziej wolalbym zwykle stalowki (nawet bez kolpakow) no ale rzecz gustu. Mi sie udalo wyrwac w zeszlym sezonie ori, nowe 16' w ultra cenie, gdyby nie to smigalbym w zimie na czarnych staloweczkach
ukuk, nie ma i nie było czarnych, ale czarne są od drugiej strony
Na upartego można by zmatować i pomalować na czarno.
Co do koloru to początkowo miał być blue race, bo na 3ci srebrny samochód nie mógłbym patrzeć, ale po zamówieniu okazało się, że wprowadzili nowy kolor do wyboru, właśnie szary metal, więc zmieniłem zamówienie i nie żałuję.
Gdyby ktoś był ciekawy jak wyglądają felgi hybrydowe Alcar na nowej Octavii, to załączam zdjęcia, są to felgi hybrydowe Alcar 6.50 x 16 5x112.00 ET46 (130001) - Ulotka.
Widok może nie powala, ale wg mnie jest rozsądną alternatywą dla zwykłych stalówek z rozsądnymi kołpakami.
Oryginalne logo Alcar na plastikowym kołpaczku między śrubami zastąpiłem zielonym logo Skoda, które pozostało mi po starej Octavii i prezentuje się chyba całkiem nieźle
wybacz, że to piszę, ale w mojej opinii wyglądają po prostu tragicznie - sam się nad nimi zastanawiałem i widzę, że dobrze że odpuściłem. Ważne by Tobie się podobało.
Dużo lepiej wyglądała by czarna stal, mnie się udało wyrwać ori alu 16' w dobrej kasie i widzę, że to był najlepszy wybór.
Te felgi spj to jakieś retro chyba, wyglądają okropnie. Jak zobaczyłem te zdjęcia to od razu przyszła mi do głowy opinia o skodach i kapelusznikach :wink: , ale o gustach się nie dyskutuje.
Zabawa zaczyna sie przy 17calach, gdzie stalowek tez juz malo, o hybrydach albo innych cudach nie mowiac...
Myslalem nad tym troche i skonczy sie po prostu na alusach -albo Twister od Superba albo czyms innym czarnym/antracytowym....
Jeden z naszych Klientów też w zeszłym roku zamontował sobie takie felgi do OIII Combi i auto wygląda na nich po prostu okropnie jak dla mnie, 100x wolę stalówki + oryginalne kołpaki niż coś takiego...
Komentarz